01-04-2021

Družba Nikon je oznanila spremembo organizacijske strukture evropskih družb na področju fotografskih izdelkov in zdravstvenih storitev

Amsterdam, Nizozemska, 1. april 2021 – Družba Nikon je danes oznanila spremembo organizacijske strukture svojih evropskih družb na področju fotografskih izdelkov in zdravstvenih storitev. Namen spremembe je povečanje agilnosti in konkurenčnosti na hitro spreminjajočem se trgu ter podpreti rast portfelja visokokakovostnih izdelkov in storitev družbe Nikon po vsej Evropi. Sprememba bo začela veljati s 1. aprilom 2021.

Družba Nikon Holdings Europe BV, ki v Evropi zagotavlja funkcije poslovne podpore družbam skupine Nikon Group, se bo 1. aprila 2021 združila z družbama Nikon Europe BV in Nikon Instruments Europe BV. Družba Nikon Holdings Europe BV bo delovala kot preostala družba.

Poleg tega se bo družba Nikon Holdings Europe BV 1. aprila 2021* čezmejno pravno združila z družbami Nikon GmbH, Nikon France S.A.S., Nikon CEE GmbH in Nikon Instruments S.p.A., pri čemer bodo te družbe še naprej delovale kot podružnice družbe Nikon Holdings Europe BV.

Po združitvi se bo družba Nikon Holdings Europe BV preimenovala v Nikon Europe BV.

Zahvaljujoč tem spremembam bo lahko družba Nikon okrepila svojo organizacijsko strukturo ter večji obseg združila z lokalnim strokovnim znanjem, s čimer bo spodbudila odličnost poslovanja ter obenem ostala v tesnem stiku s svojimi trgovskimi partnerji in potrošniki.

Posodobljeni pregled družbe

Ime družbe: Nikon Europe BV
Naslov: Tripolis 100, Burgerweeshuispad 101, 1076 ER Amsterdam, Nizozemska
Kapital: 20.000 EUR (pribl. 2.400.000 ¥)
Direktor in predsednik: Tetsuya Morimoto
Število zaposlenih: Približno 550
Glavna poslovna področja: Centralizirana dobava, administracija in upravljanje sredstev povezanih družb v Evropi.
Uvoz, prodaja ter servisiranje fotoaparatov in mikroskopov
Delničar: V popolni lasti družbe Nikon Corporation

* Na podoben način je bila 1. decembra 2020 izvedena tudi združitev družbe Nikon U.K. Ltd. z družbo Nikon Holdings Europe BV.