04-03-2021

NIKON JE IZDAL NOVO PROGRAMSKO OPREMO ZA ENOSTAVEN OGLED IN UREJANJE SLIK IN VIDEOPOSNETKOV

Amsterdam, Nizozemska, 4. marec 2021: Nikon z veseljem objavlja izdajo nove programske opreme NX Studio (različica 1.0), ki omogoča enostaven ogled, obdelavo in urejanje fotografij in videoposnetkov. Uporabniki Nikonovih digitalnih fotoaparatov lahko programsko opremo brezplačno prenesejo že danes.

Ta intuitivna programska oprema združuje funkcije Nikonove obstoječe programske opreme za pregledovanje slik ViewNX-i* ter programske opreme za obdelavo in urejanje slik Capture NX-D*, kar uporabnikom omogoča ogled, obdelavo in urejanje slik v enem programu.

NX Studio prevzema številne obstoječe funkcije programov ViewNX-i in Capture NX-D, vključno s funkcijami za podrobno urejanje, kot so Picture Control in nastavitve beline, ter kompenzacijo osvetlitve za podatke RAW. Ponuja tudi barvne kontrolne točke, ki uporabnikom omogočajo prilagajanje barv na določenem območju, in funkcijo ščetke za retuširanje za zapletene popravke. Intuitivna menijska struktura je organizirana glede na potek dela, kar izboljša splošno odzivnost posameznih funkcij in omogoča učinkovitejši postopek urejanja fotografij in videoposnetkov.

Programska oprema bo uporabnikom omogočila prenos slik v Nikonovo storitev za skupno rabo in shranjevanje slik NIKON IMAGE SPACE. Stalno jo bomo posodabljali, tako da bo združljiva z novimi modeli fotoaparatov. Programsko opremo lahko brezplačno prenesete iz Nikonovega centra za prenose.

Osnovne funkcije programa NX Studio

• Programska oprema omogoča ogled, obdelavo in urejanje fotografij in videoposnetkov na enem mestu
• Uporabniku prijazen meni, razdeljen glede na potek dela, poenostavlja uporabo in je zlahka razumljiv
• Različne možnosti prikaza, kot je filmski trak z možnostmi vodoravnega in navpičnega predogleda, ter enostavno berljiv prikaz informacij o fotografiranju
• Podedovane funkcije urejanja podatkov XMP/IPTC in prednastavljene funkcije upravljanja iz programa viewNX-i ter podrobne funkcije za urejanje iz programa Capture NX-D, vključno z barvnimi kontrolnimi točkami
• Združljivost z drugo programsko opremo, kot sta Nikon Transfer 2 in Camera Control Pro 2, podpira celovit potek dela po fotografiranju

* Podpora za trenutno programsko opremo View NX-i in Capture NX-D, vključno s posodobitvami za najnovejši operacijski sistem in novimi funkcijami, ni načrtovana za prihodnost. Strankam, ki trenutno uporabljajo programsko opremo View NX-i in Capture NX-D, priporočamo posodobitev na NX Studio.