14-10-2020

NIKON PREDSTAVLJA NASLEDNJO GENERACIJO BREZZRCALNIH FOTOAPARATOV POLNEGA FORMATA Z 7II IN Z 6II

Amsterdam, Nizozemska, 14. oktober 2020: Nikon je danes predstavil fotoaparata Nikon Z 7II in Nikon Z 6II – naslednjo generacijo svojih vrhunskih brezzrcalnih fotoaparatov Z 7 in Z 6.

Fotoaparata polnega formata Z 7II in Z 6II sta zasnovana za ultraširok bajonet Z in vse širšo paleto objektivov NIKKOR Z. Oba modela imata dva slikovna procesorja EXPEED 6 ter hitrejši in večji medpomnilnik, ki podpira hitro neprekinjeno fotografiranje in dvojne reže za kartice, ki podpirajo kartice UHS-II SD in XQD ali CFexpress. Fotoaparata omogočata tudi snemanje videoposnetkov v kakovosti 4K/60p¹. Z njimi lahko uporabite izbirno novo baterijsko držalo MB-N11, ki podpira navpično fotografiranje, pa tudi novi brezžični daljinski upravljalnik WR-R11b.

Z 7II

Z 7II je nadaljnja evolucija nagrajenega modela Z 7, ki se ponaša z vrhunskim prepoznavanjem motivov, visoko ločljivostjo in odlično zanesljivostjo. Z večjim dinamičnim razponom in zmogljivostjo v širokem razponu občutljivosti ISO procesorska zmogljivost in zmogljivost medpomnilnika v tem fotoaparatu omogočata hitrosti fotografiranja do 10 posnetkov na sekundo. Fotografi lahko zdaj v enem rafalu posnamejo do 200 fotografij polne ločljivosti v zapisu JPEG ali 77 12-bitnih nestisnjenih fotografij v zapisu RAW.

Izboljšane funkcije samodejnega ostrenja v modelu Z 7II podpirajo AF s širokim območjem za človeške in živalske motive, AF s sledenjem motivu, ki deluje podobno kot 3D-sledenje, in izboljšan AF pri šibki svetlobi. Elektronsko iskalo s 3.690.000 pikami zagotavlja bolj naraven pogled z visoko hitrostjo osveževanja, ki zmanjša zatemnitev.

Ta fotoaparat je primeren za napredne in profesionalne fotografe, ki zahtevajo neprekosljivo izražanje podrobnosti motiva. To je lahko portretni fotograf, ki s hitrim fotografiranjem zajame teksture kože, las, oblačil in ličil, ali krajinski fotograf, ki potrebuje vzdržljivo in lahko opremo za potovanja v zahtevnih okoljih, kjer lahko ujamejo presenetljive prizore narave.

Z 6II

Z 6II gradi na uspehu modela Z 6. Ponuja vzdržljivost in preprosto uporabo, možnost snemanja videoposnetkov filmske kakovosti in zmogljivo delovanje pri fotografiranju enkratnih trenutkov. Zaščita proti prahu in kapljanju vode podpira neprekinjeno fotografiranje v težkih pogojih, nova možnost obratnega vrtenja obroča za ostrenje pa uporabnikom omogoča ročno ostrenje v smeri, na katero so navajeni.

Pri snemanju videoposnetkov ta fotoaparat ponuja ločljivosti 4K UHD in polno visoko ločljivost v videoformatih FX in DX. Oblike zapisa HLG za videoposnetke, ki jih ponuja, ohranijo več podrobnosti, dinamičnega razpona in kontrasta, tako da je potrebno karseda malo naknadne obdelave.² Izboljšani funkciji AF z zaznavanjem oči in AF z zaznavanjem živali zagotavljata boljšo ostrino motivov pri snemanju videoposnetkov.

Te funkcije AF podpirajo tudi vrhunsko fotografiranje in delujejo skupaj z izboljšano hitrostjo in zmogljivostjo fotoaparata. Z 6II podpira neprekinjeno hitrost fotografiranja 14 posnetkov na sekundo³ in še večje število posnetkov pri neprekinjenem fotografiranju: 200 slik v obliki zapisa JPEG ali 124 12-bitnih nestisnjenih slik v obliki zapisa RAW v enem rafalu.

Z 6II je primeren za uporabnike, ki želijo s kompaktnim sistemom snemati tako filmske videoposnetke kot tudi fotografije. To je fotoaparat za profesionalno videoprodukcijo ali na primer poročno fotografijo, kjer sta okretnost, prilagodljivost in brezkompromisna kakovost končnega izdelka ključnega pomena.

Nikonov sistem bajoneta Z

Oba fotoaparata izkoriščata Nikonov sistem bajoneta Z, ki zagotavlja, da svetloba doseže celotno tipalo, vključno s skrajnimi koti. V kombinaciji z vedno širšo ponudbo objektivov NIKKOR Z in več kot 300 združljivimi objektivi NIKKOR z bajonetom F (z uporabo adapterja bajoneta FTZ) širijo Nikonovo vrhunsko tradicijo optične odličnosti in inovacij.

Dodatna oprema

Baterijsko držalo MB-N11 ima sprožilec in kontrolnike za navpično fotografiranje. Ima tudi vrata USB-C, prek katerih lahko polnite dve bateriji zaporedoma, ko držalo ni priključeno na fotoaparat.

Brezžični daljinski upravljalnik WR-R11b omogoča brezžično upravljanje fotoaparatovega sprožilca in lahko sinhronizira sprožilce več fotoaparatov, povezanih z »glavnim« fotoaparatom. Oddaljeni oddajnik-sprejemnik WR-R11b je združljiv z določenimi Nikonovimi fotoaparati in lahko upravlja tudi zunanje bliskavice, kot je SB-5000 Speedlight, v postavitvah naprednega brezžičnega osvetljevanja. WR-R11b je združljiv tudi z daljinskim upravljalnikom WR-1 – to je upravljalnik profesionalnega ranga, ki omogoča velike dosege.

Posvetite se podrobnostim. Z 7II

• Večja zmogljivost, več podrobnosti: Široki bajonet Z deluje z velikim tipalom polnega formata s 45,7 milijona slikovnih točk in dvema procesorjema EXPEED. Izkoristite večji dinamični razpon in čistejše rezultate v širokem razponu občutljivosti ISO. Snemajte videoposnetke z ločljivostmi do 4K/60p.
• Največja hitrost in zanesljivost: Dvojna reža za kartice omogoča uporabo kartic SD UHS-II v eni reži in kartic XQD ali ultra hitrih kartic CFexpress v drugi reži. Prilagodite se vsakršnemu načinu dela.
• Izredno širok in izjemno oster AF: ostrenje z absolutno zanesljivostjo. Fotoaparat se vrne v izbrano točko ostrenja, ko se zbudi iz stanja pripravljenosti. Pri fotografiranju z objektivom, ki ima svetlobno moč f/2 ali več, je na voljo merjenje osvetlitve vse do –4 EV.
• Fotografirajte hitreje dalj časa – v tišini: Hitrost fotografiranja do 10 posnetkov na sekundo omogoča izjemno prilagodljivost, medtem ko večji medpomnilnik poskrbi za fotografiranje brez prekinitev.
• Iskalo, ki nikoli ne zaostaja: Visokoločljivo elektronsko iskalo z ločljivostjo 3.690.000 pik odlikuje visoka hitrost osveževanja, ki znatno zmanjša zatemnitev tudi pri fotografiranju z veliko hitrostjo.
• Zasloni, ki se vam prilagajajo: Prilagodljivi informacijski zasloni omogočajo hitro prilagajanje nastavitev, lahko pa se tudi odločite, da pri fotografiranju povsem izklopite prikazovanje informacij. Elektronsko iskalo se samodejno izklopi, če odprete prikazovalnik za fotografiranje v pogledu v živo.
• Vzdržljivost, ki ji ni para: Zahteven teren, težki vremenski pogoji ali naprave za meglo na snemanjih – v celoti zatesnjen Z 7II niti ne trzne.
• SnapBridge: Nikonova stalno razvijajoča se aplikacija SnapBridge zdaj omogoča posodabljanje vdelane programske opreme fotoaparata prek pametne naprave.

Ustvarjajte neustrašno Z 6II

• Ustvarjajte v vseh svetlobnih pogojih: Široki bajonet Z in velik tipalo polnega formata s 24,5 milijona slikovnih točk omogočata čiste in podrobne slike v ultra širokem razponu občutljivosti ISO. AF pri šibki svetlobi zdaj deluje do –6 EV z objektivom f/2 (ali svetlobno močnejšim).
• Znatno hitrejši: S polnim AF/AE lahko fotografirate v polni ločljivosti s hitrostjo do 14 posnetkov na sekundo. V enem rafalu naredite do 200 fotografij v zapisu JPEG ali 124 12-bitnih nestisnjenih fotografij v zapisu RAW.
• Dvojni EXPEED: Dva procesorja podvojita zmogljivost, ki vam je na voljo za vse od samodejnega ostrenja do velikosti medpomnilnika. Delovanje je gladko kot svila ne glede na to, ali snemate videoposnetke ali fotografirate.
• Dvojna reža za kartice: Prilagodite se vsakršnemu načinu dela. V eni reži lahko uporabite kartice SD UHS-II, v drugi pa kartice XQD ali najnovejše ultra hitre kartice CFexpress.
• Večpredstavnostni as: Zajemite ostrejše in čistejše videoposnetke s širšim dinamičnim razponom. AF z zaznavanjem oči in AF z zaznavanjem živali sta na voljo med snemanjem videoposnetkov – in posnetke lahko izvozite, kakor želite.
• Trpežna zasnova: Ta fotoaparat se ponaša z izjemno močnim in lahkim ohišjem iz magnezijeve zlitine, ki ga boste zlahka prenašali in je dovolj vzdržljiv za najzahtevnejše okoliščine. V celoti je zatesnjen pred prahom, umazanijo in vlago.
• NIKKOR Z: Uživajte v filmski globinski ostrini, ki jo lahko dosežete s širokim izborom kompaktnih objektivov NIKKOR Z s hitrim ostrenjem.
• Vsestranski sistem Z: Zunanje bliskavice Speedlight lahko uporabite celo pri fotografiranju z visokimi hitrostmi snemanja do 14 posnetkov na sekundo. Adapter bajoneta FTZ zagotavlja združljivost z več kot 300 objektivi NIKKOR z bajonetom F.
• SnapBridge: Nikonova aplikacija SnapBridge zdaj omogoča posodabljanje vdelane programske opreme fotoaparata prek pametne naprave.


¹Opomba: Na voljo pri modelu Z 6II s posodobitvijo vdelane programske opreme, ki bo predvidoma na voljo februarja 2021.
²Če želite z Nikonom Z 6II snemati bogate videoposnetke HLG, potrebujete zunanji snemalnik videoposnetkov.
³14 posnetkov na sekundo, če uporabljate AF z eno točko, 12 posnetkov na sekundo v drugih načinih delovanja z območjem AF.