21-07-2020

Z NOVIM FOTOAPARATOM NIKON Z 5 IN OBJEKTIVOM NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 PREKLOPITE NA BREZZRCALNI SISTEM POLNEGA FORMATA

Amsterdam, Nizozemska, 21. julij 2020: Nikon danes predstavlja novega člana družine Nikon Z – fotoaparat polnega formata za začetnike. Vzdržljiv in lahek Nikon Z 5, ki je preprost za uporabo, je odlična rešitev za vsakogar, ki želi preiti na fotografiranje z brezzrcalnim sistemom polnega formata. Skupaj s fotoaparatom družba Nikon predstavlja prenosni objektiv NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: najkrajši in najlažji brezzrcalni zoom objektiv polnega formata na trgu.¹ Je popoln za uporabo s fotoaparatom Nikon Z 5 in odlična rešitev za vse ustvarjalce, ki uporabljajo modele Nikon Z in želijo resnično prenosen zoom objektiv polnega formata.

Nikon Z 5, ki je bolj dostopen kot fotoaparata Nikon Z 7 in Z 6, je zasnovan za vse, ki želijo raziskovati prednosti fotografij polnega formata. Ne glede na to, ali uporabniki fotografirajo ali snemajo videoposnetke 4K, bodo njihove slike dosegle nove ravni podrobnosti, globine in barv. Zahvaljujoč tipalu CMOS polnega formata, ki ima 24,3 milijona slikovnih pik in izkorišča vse zmožnosti zbiranja svetlobe bajoneta Z, je jasne slike z osupljivim dinamičnim razponom mogoče ustvariti celo pri visoki občutljivosti ISO. Nikonov 273-točkovni sistem hibridnega AF zagotavlja izjemno izostritev po celotnem kadru, isto elektronsko iskalo, ki ga imata tudi priznana modela Z 6 in Z 7, pa zagotavlja izjemno oster pogled. Dvojna reža za kartice zagotavlja prilagodljiv sistem za shranjevanje, zahvaljujoč priznanim ergonomskim lastnostim modela Nikon Z, vključno z njegovim globokim ročajem, pa je upravljanje tega modela preprosto. Fotoaparat je mogoče napajati prek kabla USB², kar je popolna rešitev pri snemanju dolgega časovnega intervala skozi okno dnevne sobe.

Nikon Z 5 je združljiv z vsemi Nikonovimi kompaktnimi svetlobno močnimi objektivi NIKKOR Z polnega formata – od širokokotnih objektivov s fiksno goriščno razdaljo do zoom teleobjektivov. V osnovni komplet fotoaparata in objektiva je vključen tudi ultra prenosen NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3. Ta nov vsestranski standardni zoom objektiv, ki ga odlikujejo majhna velikost in ostre slike, pokriva nekatere od najbolj znamenitih goriščnih razdalj, ki so na voljo, in zagotavlja odlično zmogljivost za fotografije in videoposnetke. Prav tako je Nikon Z 5 popolnoma združljiv z adapterjem bajoneta FTZ, ki omogoča uporabo objektivov NIKKOR z bajonetom F brez izgube kakovosti slike.

Jordi Brinkman, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Fotoaparat Nikon Z 5 in objektiv NIKKOR Z 24–50 mm zagotavljata odlično priložnost za odkrivanje prednosti fotografij polnega formata sistema Nikon Z. Z izvrstnim prenosnim kompletom dobite osupljivo kakovost slike sistema Nikon Z – od bogatejših barv do večje globinske ostrine. Je popoln način za uresničevanje vaše ustvarjalnosti in ustvarjanje slik polnega formata, o katerih ste vedno sanjali.«

Nikon bo še naprej širil nabor visokozmogljivih objektivov NIKKOR Z, ki bodo spodbujali ustvarjalnost fotografov. Objektiv NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S bo predvidoma predstavljen pozneje v tem letu. Na voljo je tudi nov načrt objektiva NIKKOR Z.

Razširite svojo ustvarjalnost. Nikon Z 5.

Osupljiva kakovost slike sistema Nikon Z: ultraširoki bajonet Z, zmogljiv procesor EXPEED 6 in tipalo CMOS polnega formata, ki ima 24,3 milijona slikovnih pik, z razponom občutljivosti ISO 100–51.200.
Majhen komplet, močan vtis: v osnovni komplet fotoaparata in objektiva Z 5 je vključen tudi ultra prenosen NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.
273-točkovni hibridni sistem AF: zagotavlja gladko, hitro in natančno ostrenje po celotnem kadru. Za popolne portrete se AF z zaznavanjem oči osredotoči na oči osebe. Isto funkcijo ima AF z zaznavanjem živali za mačke in pse.
5-osno zmanjšanje tresljajev: fotografije ostanejo ostre, videoposnetki pa stabilni.
Ultra ostro elektronsko iskalo s 3.690.000 pikami: elektronsko iskalo visoke ločljivosti ničesar ne izpusti iz kadra. Glavne nastavitve, kot so osvetlitev, ISO in nastavitev beline, se uporabljajo v realnem času.
Ergonomska oblika fotoaparata Nikon Z: globok ročaj daje občutek varnosti, glavne nastavitve pa so idealno postavljene.
Vzdržljivo, a lahko: ohišje iz magnezijeve zlitine je popolnoma zatesnjeno, tako da mu prah in vlaga ne moreta do živega.
Dvojna reža za kartice, napajanje prek kabla USB: sprejme hitre pomnilniške kartice SD UHS-II, fotoaparat pa je mogoče polniti (izklopljen fotoaparat) ali napajati prek kabla USB².
Nagibni zaslon na dotik: za izostritev slike in fotografiranje se dotaknite zaslona ter dvakrat tapnite del slike, da se to območje slike prikaže v 100-odstotni velikosti.
Tekoči videoposnetki 4K: objektivi NIKKOR Z polnega formata zagotavljajo čudovito globinsko ostrino. Ustvarite osupljive pospešene intervalne videoposnetke, med snemanjem pa posnemite fotografije.
Vgrajeni funkciji Wi-Fi® in Bluetooth®. Nikonova aplikacija SnapBridge omogoča enostaven prenos fotografij in videoposnetkov ali uporabo pametne naprave kot oddaljenega zaslona in upravljalnika.

Bodite pogumi. Bodite svobodni. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Ultra prenosen zoom objektiv polnega formata: pokriva vsestranski razpon goriščne razdalje od 24 do 50 mm ter vse do standardne goriščne razdalje in omogoča uporabo 52-mm filtrov.
Zložljiva zasnova: objektiv preprosto razširite ali zložite z zasukom obroča za zoom.
Kakovost slike sistema Nikon Z: slike so čudovito ostre in enakomerno osvetljene po celotnem kadru.
Bogate barve: leče iz ED-stekla in asferične leče zmanjšajo popačenje v celotnem območju zooma.
Stalna najmanjša razdalja ostrenja: zgolj 0,35 m v celotnem območju zooma.
Odličen za videoposnetke: ostrenje je tiho in učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju je zmanjšan za rezultate, ki so videti profesionalni.
Prilagodljiv nastavni obroč: uporabite ga za nadzor zaslonke, kompenzacijo osvetlitve ali prilagoditve ISO.

¹ Najkrajša dolžina in najmanjša teža med standardnimi zoom objektivi za brezzrcalne fotoaparate polnega formata z izmenljivimi objektivi, ki so bili na trgu dne 21. julija 2020.
² Potreben je kabel USB s priključkoma tipa C na obeh koncih.