21-07-2020

SEZITE DLJE. NOVI TELEKONVERTERJI NIKON Z RAZŠIRJAJO MOŽNOSTI ZA UPORABNIKE FOTOAPARATOV NIKON Z.

Amsterdam, Nozozemska, 21. julij 2020: Nikon danes predstavlja dva telekonverterja Z, s katerima lahko izkoristite doseg združljivih objektivov NIKKOR Z. TELEKONVERTER Z TC-1.4x zagotavlja uporabnikom za 40 % večji doseg, TELEKONVERTER TC-2.0x pa jim omogoča, da podvojijo doseg. Prvi objektiv, ki je združljiv s temi telekonverterji, je NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S. Ko se bo ponudba objektivov NIKKOR Z širila, bo več objektivov združljivih s telekonverterji Z.

Nikonova napredna optična zasnova zagotavlja ostre slike visoke ločljivosti pri uporabi katerega koli od teh telekonverterjev, najmanjša razdalja ostrenja objektiva pa ostane nespremenjena. Poleg tega vrhunsko samodejno ostrenje in izjemno zmanjšanje tresljajev sistema Nikon Z zagotavljata natančnosti in svetlobno moč, ki jo uporabniki pričakujejo od serije Nikon Z. Uporabniki bodo lahko zoom teleobjektiv pretvorili v super zoom teleobjektiv ali razširili doseg objektiva s fiksno goriščnico. Vse to, ne da bi vplivali slikovno kakovost.

Oba nova telekonverterja Z sta vzdržljiva partnerja. Sta zatesnjena in zato odporna na prah in vlago ter obdelana z Nikonovo fluorovo prevleko, ki učinkovito odbija prah in umazanijo. Oba telekonverterja sta zdelana iz trpežnega in teksturiranega eloksiranega aluminija, zato se oblikovno skladata s fotoaparati Nikon Z in objektivi NIKKOR Z.

Ines Bernardes, produktni vodja v družbi Nikon Europe, pravi: »Nikonov novi telekonverterji dodajo brezzrcalnemu sistemu Nikon Z novo razsežnost prilagodljivosti. S širitvijo ponudbe objektivov NIKKOR Z se bodo širile tudi vaše možnosti za uporabo telekonverterjev Z. Naj fotografirate akcijske posnetke, divje živali ali naravo: podrobnostim se boste lahko bolj približali, ne da bi morali menjati objektiv.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

TELEKONVERTER Z TC-1.4x. Goriščno razdaljo združljivega objektiva NIKKOR Z razširi za 40 %.
TELEKONVERTER Z TC-2.0x. Goriščno razdaljo združljivega objektiva NIKKOR Z razširi za 100 %.
Vrhunska kakovost slike sistema Nikon Z. Nikonova napredna optična formula zagotavlja ostre slike visoke ločljivosti s samo enim ali dvema stopnjama izgube svetlobe, kar je odvisno od uporabljenega telekonverterja.
Oster in hiter. Vrhunsko samodejno ostrenje. Zanesljivo zmanjšanje tresljajev. Uporabniki lahko izkoristijo ostrino in hitrost, na katero so navajeni pri fotoaparatih Nikon Z.
Vgrajena vzdržljivost. Telekonverterji Z so zatesnjeni, tako da jim prah in vlaga ne moreta do živega. Nikonova fluorova prevleka učinkovito odbija prah in umazanijo, ne da bi se pri tem zmanjšala kakovost slike.
Pristni Nikon. Oba telekonverterja Z sta zdelana iz trpežnega in teksturiranega eloksiranega aluminija, zato se skladata s fotoaparati Nikon Z in objektivi NIKKOR Z.