12-02-2020

DRUŽINI NIKON Z SE PRIDRUŽUJETA DVA NOVA OBJEKTIVA NIKKOR Z

Amsterdam, Nizozemska, 12. februar 2020: Nikon danes predstavlja dva nova objektiva NIKKOR Z: ultraširokokotni objektiv NIKKOR Z 20mm f/1.8 S in zoom teleobjektiv NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Oba objektiva ostrita hitro, neslišno in gladko ter sta temeljito zatesnjena pred prahom in vlago.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S razširja družino visokozmogljivih objektivov serije S z zaslonko f/1,8 za system Nikon Z. Ko tudi široko ni dovolj široko, je ta svetlobno močan ultraširokokotni 20 mm objektiv s fiksno goriščnico vznemirljiva izbira. Napredna optična zasnova, široki bajonet Z in zaslonka f/1,8 z zaobljeno odprtino in devetimi lamelami zagotavljata navdušujoče rezultate pri vsaki svetlobi. Ostrina od roba do roba je izvrstna, pri bližnjih razdaljah pa izjemna, saj je najmanjša razdalja ostrenja samo 0,20 m. Elementi iz ED-stekla in Nikonova protiodsevna nanokristalna prevleka zmanjšujejo podvojene vire svetlobe in notranji odboj – ne glede na prizorišče fotografiranja bo ta objektiv zajel več.

NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR se družini Nikon Z pridružuje kot objektiv, ki je kot nalašč za potovanja, saj lahko z njim naredite fotografije in videoposnetke z izjemnimi podrobnostmi. Kot eden od najbolj kompaktnih zoom teleobjektivov, ki so danes na voljo, je nadvse primeren za manjše torbe z opremo. Veliki bajonet Z ima edinstveno zasnovo, kjer so večje leče na zadnji strani – kar omogoča odlično uravnoteženost in lažje upravljanje. Optična zasnova poskrbi za to, da bodo fotografije ostre z živahnimi barvami in globokim kontrastom ne glede na to, ali uporabljate širokokotni ali telefoto način. Če snemate video, boste lahko z napredno optiko NIKKOR, ki kar najbolje izkoristi fotoaparat Nikon Z za izvrstno kakovost slik, posneli čudovite videoposnetke polnega formata.

Dirk Jasper, produktni vodja pri družbi Nikon Europe, pravi: »Ti novi objektivi NIKKOR dodajajo sistemu Nikon Z še več priljubljenih goriščnih razdalj. Naj snemate fotografije ali video, na tesnih mestih ali v prostrani naravi – zdaj vam je na voljo še več priložnosti, da se na okoliščine odzovete z ustvarjalnimi orodji, ki jih potrebujete.«

Široko odprt in svoboden. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Svetlobno močan širokokotni objektiv z zaslonko f/1,8 za brezzrcalne fotoaparate Neverjetno oster od roba do roba slike in sijajen pri šibki svetlobi.
Neverjetna ostrina. Ostrina je izjemna in na kratkih razdaljah neprekosljiva. Najmanjša razdalja ostrenja je zgolj 0,20 m, zato lahko fotograf nadzoruje kader od čisto blizu pa do neskončnosti.
Čudovita mehka ozadja Napredna optična zasnova omogoča čudovite učinke žarečih zvezd in naravna mehka ozadja.
Ostre, jasne slike Leče iz ED-stekla in asferične leče popravijo barvne napake, Nikonova protiodsevna nanokristalna prevleka pa zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj.
Pripravljen za videoposnetke. Ostrenje je hitro, gladko in tiho. Učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju je skoraj povsem odpravljen.
Zatesnjen proti vremenskim vplivom. Vsi premični deli ohišja objektiva so zatesnjeni, tako da so zaščiteni pred vdorom prahu in vlage.

Za vse vaše poti. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Izredno kompakten zoom teleobjektiv. Objektiv za brezzrcalne fotoaparate polnega formata z 24–200-milimetrskim obsegom od širokokotnega do zoom teleobjektiva.
Pripravljen za potovanja. Tehta samo 570 g in ga zlahka pospravite v manjše torbe za opremo. Stikalo za zaklepanje zooma ohranja objektiv v celoti zložen, kadar ga pospravite v torbo.
Ostri bližnji posnetki. Najmanjša razdalja ostrenja je le 0,5 m pri 24 mm in 0,7 m pri 200 mm.
Odličen za videoposnetke. Samodejno ostrenje je zelo tiho. Učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju je zmanjšan, prav tako pomik izostritve med uporabo zooma.
Ostre, jasne slike. Asferični elementi iz ED-stekla in asferične leče zagotavljajo najmanjše možno popačenje v celotnem območju zooma. Nikonova prevleka ARNEO zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj za jasnejše posnetke.
Zaščita proti prahu in kapljanju vode. Ta objektiv je zatesnjen, tako da je zaščiten pred prahom in vlago. Fluorova prevleka učinkovito odbija prah in umazanijo, ne da bi se pri tem zmanjšala kakovost slike.