12-02-2020

ODLOČILNA MOČ. HITREJŠI POTEK DELA. ABSOLUTNA ZANESLJIVOST. NIKON D6.

Amsterdam, Nizozemska, 12. februar 2020: Nikon je danes predstavil svojega novega paradnega konja fotoaparatov D-SLR: D6. Ta izjemni fotoaparat polnega formata izpolnjuje zahteve profesionalnih fotografov, ki ne želijo ničesar prepustiti naključju, pa naj gre za vroče novice ali mednarodne športne dogodke.

D6 ima Nikonov najzmogljivejši sistem AF doslej ter hitre povezave za sprotni prenos fotografij, vgrajene v sam fotoaparat, zato profesionalnim fotografom omogoča, da brez omejitev ustvarjajo in pokažejo, kar so ustvarili. Novi procesor AF je najhitrejši doslej. Kombinacija 105 križnih tipal, ki jih je vse mogoče izbrati, in 1,6-krat večje gostote pokritosti kot pri fotoaparatu D5, zagotavlja povsem novo raven natančnosti. Dodajte učinkovitost sledenja, ki je brez primere tudi v najzahtevnejših svetlobnih pogojih, in še višjo raven prepoznavanja motiva. Večji obseg izbirnih vzorcev za AF s skupino točk uporabnikom omogoča optimizacijo nastavitve AF za vsako fotografsko nalogo in zagotavlja čistejše akcijske posnetke.

Možnosti povezovanja, vgrajene v fotoaparat, zagotavljajo največje hitrosti prenosa na trgu, ki se med fotografiranjem ne upočasnijo. Optimizirani poteki dela ponujajo več načinov za izbiro in določanje prednosti ključnih posnetkov za prenos daje fotografom prednost v okoliščinah, ko šteje vsaka sekunda. Zasloni z visoko ločljivostjo v tem fotoaparatu zdaj ponujajo izboljšano vidljivost in berljivost, D6 pa ohranja vzdržljivo ohišje, zaradi katerega je bil D5 tako zelo priljubljen med profesionalnimi fotografi.

Nikon D6 | 1/1000 s | f/2,8 14 mm | ISO 6400 | AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Nikon D6 | 1/2000 s | f/2,8 400 mm | ISO 3200 | AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

Dirk Jasper, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »D6 je izjemen naslednik Nikona D5. Nikonov novi paradni konj nadgrajuje svojega predhodnika z AF, ki postavlja nove standarde v panogi, in vsestransko povezljivostjo. Dogajanja, osvetlitve ali okolja ne morete nadzorovati. Lahko pa zato nadzorujete D6 in ta D-SLR vam bo brez izjeme omogočil neverjetne posnetke, ki definirajo trenutke v času.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

AF s 105 območji, ki postavlja standarde v panogi. 105 križnih tipal, ki jih je vse mogoče izbrati, z občutljivostjo AF do –4,5 EV na osrednji točki ostrenja in –4 EV na vseh drugih točkah. AF s skupino točk z več nastavitvami po meri za sledenje brez primere. Izboljšan sistem za prepoznavanje prizorov za še višjo raven prepoznavanja motiva.
Ujemite zmagovalni posnetek. D6 uporabnikom omogoča, da določijo začetno točko ostrenja pri fotografiranju v načinu AF s samodejno izbiro območja in prioritizacijo ostrenja na oči motiva pri uporabi AF s samodejno izbiro območja ali 3D-sledenja.
Izredna natančnost in hitrost Izkoristite hitrosti rafalnega fotografiranja do 14 posnetkov na sekundo s polnim AF/AE, v načinu neslišnega fotografiranja pa do 10,5 posnetkov na sekundo s sledenjem AE.
Vrhunska kakovost slike Objektivi z bajonetom F Tipalo polnega formata CMOS z 20,8 milijona slikovnih točk Slikovni procesor EXPEED 6 Tipalo RGB s 180.000 slikovnimi točkami Širok razpon občutljivosti ISO od 100 do 102.400, razširljiv do ISO 3.280.000 in navzdol vse do ISO 50.
Hitre povezave, vgrajene v fotoaparat Wi-Fi, Bluetooth in vgrajeni GPS Žični omrežni vmesnik v fotoaparatu podpira standard 1000BASE-T in omogoča približno 15 % hitrejšo komunikacijo kot pri priznanem fotoaparatu D5.
0,72-kratno optično iskalo z elementi OLED Omogoča takojšnjo izjemno ostro potrditev na širokem vidnem polju. V iskalu sta prikazana kazalnika nagiba po prečni in vzdolžni osi.
Poenostavljeni potek dela Več načinov pregledovanja, izbire in prenosa najpomembnejših posnetkov na ostrem in natančnem 3,2-palčnem zaslonu, ki je občutljiv na dotik. Pri prenosu fotografij v računalnik prek žične omrežne povezave ali povezave Wi-Fi, vgrajene v fotoaparat, postavite najpomembnejše posnetke na vrh čakalne vrste.
Vsestranski reži za kartice Dvojna reža za kartice sprejme kartice XQD in CFexpress – to so najhitrejše kartice, ki so danes na voljo. Izkoristite hitro branje, zapisovanje in prenos.
Ergonomski napredek Zasloni z večjo ločljivostjo ponujajo izboljšano vidljivost in berljivost. Najpomembnejša vrata so zlahka dostopna tudi pri fotografiranju z nameščenim brezžičnim oddajnikom.
Vzdržljivost in zanesljivost Vzdržljivo ohišje je pripravljeno na vsakršne okoliščine in D6 je združljiv z zaupanja vrednimi ključavnicami Kensington.