07-01-2020

DVA IZJEMNA TELEFOTO ZOOM OBJEKTIVA

Amsterdam, Nizozemska, 7. januar 2020: Nikon predstavlja dva nova profesionalna telefoto zoom objektiva. Objektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR za fotoaparate D-SLR in objektiv NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S za brezzrcalne fotoaparate Nikon Z. Ta trpežna telefoto zoom objektiva dvigujeta raven oblikovanja objektivov in zagotavljata optično zmogljivost, enakovredno objektivom s fiksno goriščnico.

Ne glede na to, ali fotografirate na športnih dogodkih ali zunaj ponoči, se objektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR odlično izkaže z izredno optično zmogljivostjo in delovanjem AF. Ta izjemni objektiv zaznamuje tudi uvedbo težko pričakovanega obsega goriščne razdalje. Fotografi, ki uporabljajo fotoaparate D-SLR in želijo fotografirati pri 300 mm, zdaj niso več omejeni na eno goriščno razdaljo. Prav tako ne tvegajo pri optični zmogljivosti z uporabo zoom objektiva z nameščenim telekonverterjem.

Svetlo močan objektiv polnega formata NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S je drugi od trojice Nikonovih objektivov za brezzrcalni sistem, ki bodo prišli na trg. Če fotografirate šport, dogodke ali reportaže, je ta telefoto zoom objektiv serije S-line primeren za vse okoliščine tako za fotografije kot za videoposnetke. Ostrenje je hitro, gladko in neslišno. Ostrina je izjemna po celotnem kadru – tudi pri fotografiranju z najbolj odprto zaslonko. Pri snemanju videoposnetkov je učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju skoraj povsem odpravljen.

Kot korak naprej za boljšo optično zmogljivost oba profesionalna objektiva uporabljata novo Nikonovo SR-steklo in ED-steklo za odpravo barvne napake. Barvne napake so zato znatno zmanjšane in modra svetloba (v kratkovalovnem delu spektra), ki jo je težje nadzorovati, je temeljito kompenzirana. Slike so ostrejše kot kdaj prej in kontrast je izjemen.

Nikon D5 | 1/800 s | f/2,8 300 mm | ISO 4000 | AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Nikon Z 7 | 1/1250 s | f/2,8 200 mm | ISO 200 | NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Dirk Jasper, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Z najbolj naprednimi optičnimi zasnovami vseh Nikonovih zoom objektivov do zdaj so ti novi telefoto zoom objektivi postavili nov mejnik za zmogljivost profesionalnih objektivov. Celoto dopolnjujeta Nikonova pametna ergonomska oblika in celovita zaščita pred vremenskimi vplivi: ne glede na to, kaj fotografirate, boste pripravljeni na vse.«

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Profesionalni telephoto zoom objektiv z bajonetom F. Zajema vsestranski razpon goriščne razdalje 120–300 mm s stalno svetlobno močjo f/2,8.
Gladek, natančen AF. Zmogljivost, enakovredna objektivu s fiksno goriščnico, sledi hitro premikajočim se ali nepredvidljivim motivom. Elektromagnetna odprtina zaslonke skrbi za natančno osvetlitev pri fotografiranju velikega števila slik na sekundo.
Napredna optična zasnova. 25 elementov v 19 skupinah z Nikonovim ED-steklom in SR-steklom ter prevleko ARNEO in nanokristalno prevleko. Barvna napaka, neenakomerni notranji odboj, podvojeni viri svetlobe in notranji odboj so temeljito odpravljeni.
Izjemno stabilen VR. Nikonov sistem zmanjšanja tresljajev (VR) omogoča uporabo do štiri stopnje daljšega časa zaklopa, tudi ko uporabljate telekonverter.
Priznana Nikonova ergonomija. Funkcijski gumbi, preprosto preklapljanje med vodoravno in navpično usmeritvijo in še več.
Vgrajeni nastavek za stativ. Obrnjen je proti sprednji strani objektiva za optimalno ravnotežje in udobnejše prenašanje.
Trpežna zasnova. S trpežno zgradbo in celovito zaščito je ta objektiv pripravljen za zahtevne pogoje v vsakem vremenu.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Profesionalni telefoto zoom objektiv z bajonetom Z. Zajema vsestranski razpon goriščne razdalje 70–200 mm s stalno svetlobno močjo f/2,8.
Odlična zmogljivost. Ostrina in kontrast sta izjemna v celotnem kadru. Ostrenje je gladko, hitro in neslišno.
Napredna optična zasnova. 17 elementov v 15 skupinah z Nikonovim ED-steklom in SR-steklom ter protiodsevno prevleko ARNEO in nanokristalno prevleko. Barvna napaka, neenakomerni notranji odboj, podvojeni viri svetlobe in notranji odboj so temeljito odpravljeni.
Pripravljen za snemanje videa. Učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju je skoraj povsem odpravljen in stabilno upravljanje zaslonke zagotavlja naravno spreminjanje osvetlitve skozi celoten prizor.
Zaslon OLED za prikaz podatkov objektiva. Nastavitev zaslonke, razdaljo ostrenja, točno goriščno razdaljo, ISO in globinsko ostrino hitro preverite kar na objektivu.
Gumb Fn. Gumbu Fn na objektivu lahko dodelite kar 21 različnih funkcij od zaklepanja AF do merjenja, več zaporednih posnetkov z različnimi nastavitvami in drugih možnosti.
Zmogljivost in vzdržljivost: odporna in kompaktna oblika z odličnim tesnjenjem za zaščito pred prahom in vlago.