07-01-2020

DOSEZITE ŠE VEČ Z NOVIM FOTOAPARATOM ULTRAZUM COOLPIX P950

Amsterdam, Nizozemska, 7. januar 2020: Nikon širi svojo impresivno serijo ultrazum fotoaparatov z modelom COOLPIX P950, ki ponuja osupljiv 83-kratni optični zoom. Ta vzdržljivi ultrazum fotoaparat posodablja model COOLPIX P900 z naborom iskanih funkcij, s katerimi je izjemno preprosto zajeti oddaljene motive z neverjetnimi podrobnostih, pa naj gre za osupljive bližnje posnetke ali presenetljivo ostre videoposnetke v ločljivosti 4K.

Velik doseg fotoaparata COOLPIX P950 je idealen za fotografe, ki želijo fotografirati ptice ali divje živali, ali navdušene opazovalce letal. 83-kratni optični zoom ponuja razpon goriščnih razdalj od 24 do 2000 mm¹, 166-kratni Dynamic Fine Zoom pa zgornjo mejo digitalno razširi na neverjetnih 4000 mm².

Fotografi, ki skušajo ob zori ali svitu ujeti najboljši posnetek ptic ali divjih živali, si lahko obetajo odlične rezultate, saj se objektiv NIKKOR ponaša s svetlobno močjo f/2,8. Kakovost slike je ostra tudi pri fotografiranju z velikim zoomom. Posneli boste lahko osupljive videoposnetke skrivnostnih motivov v ločljivosti 4K ter med snemanjem prilagodili najpomembnejše nastavitve osvetlitve, kar pride še tako prav pri spreminjajoči se svetlobi. COOLPIX P950 podpira tudi shranjevanje slik v obliki zapisa RAW (NRW), tako da lahko uporabniki na najboljši način izkoristijo napredne programe za obdelavo/urejanje. Nastavek polne velikosti omogoča uporabo Nikonove dodatne opreme, kot so mikrofoni ali merki.

Ines Bernardes, produktni vodja v družbi Nikon Europe, pravi: »COOLPIX P950 je posodobitev fotoaparata COOLPIX P900, ki je s svojim 83-kratnim optičnim zoomom na novo opredelil trg ultrazum fotoaparatov. Ta novi fotoaparat ohranja osupljiv obseg zooma svojega predhodnika in dodaja številne funkcije, ki so si jih želeli uporabniki, vključno z videoposnetki 4K, podporo za obliko zapisa RAW in nastavkom za dodatno opremo. Je odličen dodatek Nikonovi družini ultrazum fotoaparatov. Uporabniki lahko glede na svoje potrebe izbirajo med 83-kratnim optičnim zoomom in izjemnim 125-kratninim optičnim zoomom, ki ga ponuja COOLPIX P1000.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

Neverjeten zoom. 83-kratni optični zoom (24–2000 mm) in 166-kratni Dynamic Fine Zoom (4000 mm).¹ ²
Svetlobno močan objektiv NIKKOR. Z največjo svetlobno močjo f/2,8 in super ED-steklom, ki zmanjšuje popačenje pri velikem zoomu.
Izstopajoči posnetki. Slikovni senzor CMOS s 16 milijoni slikovnih pik, hitri slikovni procesor EXPEED in optičnim zmanjšanjem tresljajev z dvojnim zaznavanjem.
Podpora za zapis RAW. Shranite nestisnjene slike v obliki zapisa RAW (NRW) in jih izvozite v programe za obdelavo/urejanje.
Videoposnetki 4K. Zlahka posnemite videoposnetke s stereo zvokom v ločljivosti 4K/UHD pri 30p ali v polni ločljivosti HD (1080p) pri hitrostih snemanja do 60p. Snemajte v stereo zvoku in kar med snemanjem ročno prilagodite glavne nastavitve osvetlitve.
Pospešeni intervalni posnetki v fotoaparatu. Posnemite pospešene intervalne videoposnetke, dolge približno 10 sekund, ki se lahko predvajajo pri hitrosti 25 ali 30 posnetkov na sekundo.
Zaslon LCD s spremenljivim kotom. Svetel 8,1 cm (3,2-palčni) zaslon LCD z 921.000 pikami je mogoče nagibati in zasukati v skoraj vse smeri.
Jasno elektronsko iskalo. Veliko enocentimetrsko elektronsko iskalo OLED z 2.360.000 pikami in senzorjem za oko.
Gladko upravljanje zooma. Veliko držalo, stranski element za upravljanje zooma in gumb za hitro vračanje zooma zagotavljata stabilno rokovanje.
SnapBridge. Fotografije sinhronizirajte s pametno napravo ali jo uporabite za oddaljeno sprožanje fotoaparata.
Nastavek polne velikosti. Pritrdite Nikonovo dodatno opremo, kot so bliskavice Speedlight in mikrofoni. Ali pa preskusite Nikonov merek s svetlobno piko DF-M1, ki ga lahko zložite in vam pomaga slediti še tako hitro letečim pticam.

Združljivost s tehnologijo SnapBridge

Pred uporabo tehnologije SnapBridge s tem fotoaparatom morate v združljivi pametni napravi namestiti Nikonovo aplikacijo SnapBridge za iOS in Android.

¹ primerljivo na formatu 35 mm
² Povečava Dynamic Fine Zooma je izračunana iz najbolj širokokotnega položaja optičnega zooma.