07-01-2020

USTVARITE SVOJE NAJBOLJŠE STVARITVE DOSLEJ S POVSEM NOVIM FOTOAPARATOM NIKON D780

Amsterdam, Nizozemska, 7. januar 2020: Nikon danes predstavlja visokozmogljiv D-SLR, ki ustvarjalnim fotografom ponuja vse, kar si želijo od fotoaparata polnega formata – in več. D780 je zanesljiv partner drznim ustvarjalcem povsod, kjer so, in omogoča sijajne fotografije ali videoposnetke.

Vzdržljivi D780 je opremljen s hitrim, namenskim hibridnim sistemom AF za fotografiranje v načinu pogleda v živo ter hiter in zmogljiv 51-točkovni sistem AF z zaznavanjem faze za fotografiranje z iskalom. Pri fotografiranju v načinu pogleda v živo lahko fotografi in snemalci videa uporabijo enak sistem AF, kot je na voljo v priznanem brezzrcalnem fotoaparatu Nikon Z 6. Uporabniki lahko s funkcijo AF z zaznavanjem oči ujamejo izraze in izkoristijo AF pri šibki svetlobi, ki zagotavlja zanesljivo zajemanje motivov vse do –6 EV. Fotografi, ki fotografirajo skozi iskalo, lahko izkoristijo vrhunsko zmogljivosti za sledenje in hitro preklapljajo med naprednimi načini AF.

Možnosti hitrega rafalnega fotografiranja še razširjajo vsestranskost tega fotoaparata: do 7 posnetkov na sekundo pri fotografiranju skozi iskalo in 12 posnetkov na sekundo v načinu neslišnega fotografiranja, ko fotografirate v načinu pogleda v živo. Druge omembe vredne funkcije vključujejo izjemen čas zaklopa (1/8000 s), ki fotografom omogoča prilagodljivost za sinhroniziranje z Nikonovimi bliskavicami Speedlight. Seveda lahko hitrost zaklopa podaljšajo vse do 900 s, kar je kot nalašč za zajem dramatičnih svetlobnih poti in nočnih prizorov.

Snemalci videoposnetkov bodo navdušeni nad kakovostjo posnetkov, ki jih lahko naredijo z modelom D780. Ta fotoaparat z ločljivostjo slikovnega tipala 6K ustvarja posnetke pri izjemno visoki ločljivosti 4K/UHD pri 30p/25p/24p brez faktorja izreza. Videoustvarjalci lahko uporabijo zunanji snemalnik videoposnetkov, s katerim lahko posnamejo izjemne posnetke HLG-HDR, ki jih je mogoče prikazati neposredno na združljivem TV-ju ali zaslonu.

Nikon D780 | 1/1250 s | f/5,6 15 mm | ISO 4000 | AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED

Nikon D780 | 1/3200 s | f/2,0 50 mm | ISO 200 | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Jordi Brinkman, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Mnogi fotografi obožujejo fotoaparate D-SLR in so čakali na model, kakršen je D780. Če ste ljubitelj fotoaparatov D-SLR in želite snemati tako videoposnetke kot tudi fotografije, je to popolna rešitev. Če želite raziskati brezzrcalne fotoaparate, ponujamo tudi sistem Z. Ne glede na to, kateri sistem vznemirja ustvarjalce vizualnih podob, z navdušenjem ponujamo vsestranskost, ki omogoča ustvarjanje brez omejitev.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

AF V ISKALU. 51-točkovni sistem AF z zaznavanjem faze je občutljiv do –3 EV. S hitrim preklapljanjem med naprednimi načini AF so na voljo vrhunske možnosti sledenja.
AF V NAČINU POGLEDA V ŽIVO. 273-točkovni hibridni sistem AF je občutljiv do –4 EV ali do –6 EV z AF pri šibki svetlobi.¹ AF z zaznavanjem oči je na voljo pri fotografiranju.
HITROSTI RAFALNEGA FOTOGRAFIRANJA DO 12 POSNETKOV NA SEKUNDO. Fotografirajte s hitrostjo do 7 posnetkov na sekundo z AF/AE ali do 12 posnetkov na sekundo z neslišnim fotografiranjem v načinu pogleda v živo. Slike v polni ločljivosti dobite tudi pri fotografiranju v obliki zapisa RAW.
OPTIČNO ISKALO IN NAGIBNI ZASLON NA DOTIK. 0,70-kratno optično iskalo omogoča široko vidno polje in 100-odstotno pokritost. Nagibni zaslon LCD z 2.359.000 pikami ponuja sprožilec na dotik in AF.
IZJEMNA KAKOVOST SLIKE. Objektivi z bajonetom F Tipalo polnega formata CMOS s 24,5 milijona slikovnimi točkami. Slikovni procesor EXPEED 6. Enako tipalo RGB s 180.000 slikovnimi točkami in napredni sistem za prepoznavanje scen kot D850.
IZREDNO ŠIROK RAZPON OBČUTLJIVOSTI ISO. D780 se ponaša s širšim razponom občutljivosti ISO kot priznani D850. Izkoristite občutljivost ISO 100–51.200, razširljivo do 204.800 in navzdol do ISO 50.
VIDEOPOSNETKI D-SLR POLNEGA FORMATA. Snemajte videoposnetke 4K/UHD pri 30p/25p/24p brez faktorja izreza. Snemajte v obliki N-log ali Hybrid Log Gamma (HLG).
USTVARJALNA SVOBODA. Pospešeni intervalni posnetki v fotoaparatu. 2 milijona slikovnih pik pri izjemnih 120 posnetkih na sekundo. Meni za digitalizacijo v fotoaparatu. In še več.
HITER PRENOS SLIK. Fotoaparat omogoča izredno hiter prenos podatkov in brezžično povezljivost, zato lahko slike preprosto pošljete v svet. SnapBridge uporabnikom omogoča deljenje fotografij v oblikah zapisa JPEG in RAW s poljubno pametno napravo.

¹Pri fotografiranju z objektivom, ki ima svetlobno moč f/2 ali več.