14-11-2019

NIKON PREDSTAVLJA BINOKULARNI TELESKOP 20x120 IV/25x120

Amsterdam, Nizozemska, 14. november 2019: Danes Nikon predstavlja binokularna teleskopa 20x120 IV in 25x120 ter združljivo stebrno stojalo z vmesnikom. Ta velika teleskopa sta kot nalašč za različne vrste uporabe, od profesionalnega opazovanja do opazovanja v prostem času, na primer za nadzor, komercialno ribištvo, jadranje ali astronomska opazovanja.

Oba modela binokularnega teleskopa 20x in 25x se ponašata z velikim objektivom s premerom 120 mm, ki zagotavlja svetlo sliko visoke ločljivosti. Vrhunski optični sistem v binokularnem teleskopu 20x120 IV ustvarja ostro sliko in realistične barve, hkrati pa učinkovito odpravlja različne optične napake. Binokularni teleskop 25x120 omogoča zmogljivo in dinamično opazovanje z vrhunsko ploskovitostjo slike ter širokim vidnim poljem (64,7-stopinjsko navidezno vidno polje).

Ohišje teleskopa je nepredušno in vodotesno, da preprečuje vstop dežja ali nočne rose. Napolnjeno je z dušikom, da se njegova notranjost ne megli. Trpežnost zagotavljajo funkcije zaščite pred rjavenjem in tresljaji. Tako bo teleskop vso dolgo življenjsko dobo deloval vrhunsko.

Za stabilen pogled in preprostejše opazovanje je mogoče oba modela namestiti na izbirno stebrno stojalo z vmesnikom.

Binokularni teleskop 20x120 IV z viličastim nastavkom

Binokularni teleskop 25x120 z viličastim nastavkom in stebrnim stojalom (z vmesnikom)

Najpomembnejše funkcije

• Velik objektiv s premerom 120 mm zagotavlja svetlo sliko visoke ločljivosti.
• Binokularni teleskop 20x120 IV ima izjemen optični sistem, ki ustvarja ostro sliko in učinkovito odpravlja različne optične napake.
• Binokularni teleskop 25x120 omogoča zmogljivo in dinamično opazovanje s širokim vidnim poljem (64,7-stopinjsko navidezno vidno polje) ter vrhunsko ploskovitost slike.
• Velika razdalja do očesne zenice zagotavlja jasno vidno polje, gumijasta nastavka okularja v obliki roga pa se uporabljata za lažje opazovanje.
• Nepredušno in vodotesno ohišje preprečuje vstop dežja ali nočne rose. Napolnjeno je z dušikom, da se notranjost teleskopa ne megli. Funkcije zaščite pred rjavenjem in tresljaji zagotavljajo zmogljivost ter dolgo življenjsko dobo.
• Teleskop je opremljen s trdnim viličastim nastavkom, upravljanje pa je preprosto, saj ga je mogoče obračati za 360 stopinj ter nagibati navzdol (–30˚) in navzgor (+70˚).
• Z vzdržljivim stebrnim stojalom z vmesnikom (izbirno) je opazovanje preprostejše, pogled pa stabilnejši.