10-10-2019

BREZZRCALNO OBVLADOVANJE ŠIBKE SVETLOBE: SPOZNAJTE NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Amsterdam, Nizozemska, 10. oktober 2019: Nikon danes predstavlja legendarni objektiv za brezzrcalne fotoaparate: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Ponaša se s klasično privlačnostjo Nikonovega legendarnega objektiva Noct z bajonetom F in revolucionarno optično zasnovo, z ultraširoko zaslonko in izjemno ostrino pa ponuja sijajne nove možnosti pri šibki svetlobi.

Brezhibno konstruiran objektiv NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct je zares prelomen objektiv z ročnim ostrenjem. Široki bajonet Z in svetla zaslonka f/0,95 odpirata neštete nove možnosti pri šibki svetlobi. Od portretov prek nočnih prizorov do videoposnetkov – neverjetna globina in ostrina se združita, da bosta vsaka slika in kader posneta v filmskem slogu.

Dve protiodsevni prevleki – prevleka ARNEO in nanokristalna prevleka – sodelujeta v boju proti podvojenim virom svetlobe in notranjemu odboju, medtem ko natančna brušena asferična leča velikega premera z velikim lomnim količnikom dramatično izboljša popravljanje optičnih napak. Odporna fluorova prevleka odbija prah, umazanijo in vlago, ne da bi se pri tem zmanjšala kakovost slike.

Zaslon OLED za prikaz podatkov omogoča, da hitro preverite nastavitev zaslonke, razdaljo ostrenja in globinsko ostrino kar na objektivu, intuitivni nastavni obroč pa zagotavlja nemoteno in neslišno upravljanje funkcij, kot sta zaslonka in kompenzacija osvetlitve. Od zaklepanja AE do merjenja in več zaporednih posnetkov z različnimi nastavitvami – razširjeni gumb Fn ima do 17 funkcij, ki jih lahko dodelite, in se ujema z gumbom Fn na ohišju fotoaparata. Ime in podatki objektiva so vgravirani za prefinjen videz in trajno berljivost.

Portretni fotografi bodo videli svoje motive izostrene – celo pri fotografiranju z najbolj odprto zaslonko f/0,95 – in imeli izjemen estetski nadzor v vseh svetlobnih pogojih. Zajamčeno je čudovito mehko ozadje z elegantnimi prehodi do robov kadra.

Fotografiranje noči še nikoli ni bilo tako zadovoljujoče. Optična zasnova s 17 lečami v 10 skupinah zagotavlja, da so točkovni viri svetlobe upodobljeni z vsemi čudovitimi podrobnostmi, tudi pri fotografiranju pri največji svetlobni moči. Od nočnih pokrajin do fotografij neba – rezultati so zares osupljivi.

Snemalci videoposnetkov bodo uživali v velikem nadzoru nad globinsko ostrino, ki jo ponuja velika svetlobna moč objektiva NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, in ustvarjali povedne filmske posnetke polne čustev, značaja in občutja.

Ob predstavitvi objektiva, ki je poklon priznanemu modelu Noct z bajonetom F in ima goriščno razdaljo 58 mm, je Dirk Jasper, vodja trženja izdelkov v družbi Nikon Europe B.V., povedal: »Objektiv NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct ni le vrhunec optičnega inženiringa, temveč pooseblja tudi načelo v ozadju razvoja Nikonovih bajonetov Z – omogočiti, da se na tej ravni ustvarjajo objektivi najboljše optične kakovosti. To je objektiv, ki izkazuje čast preteklosti, obenem pa predstavlja ogromen korak naprej v zmogljivosti pri šibki svetlobi. Vznemirljivo je videti, da smo obljubo o sistemu z bajonetom Z tako zelo dobro izpolnili.«

Povzetek najpomembnejših značilnosti

Prevleka ARNEO in nanokristalna prevleka: Dve protiodsevni prevleki preprečujeta podvojene vire svetlobe in notranji odboj. Nikonova prevleka ARNEO preprečuje navpično vpadno svetlobo. Nanokristalna prevleka preprečuje diagonalno vpadno svetlobo.
Brušena asferična leča: Natančna asferična leča velikega premera z velikim lomnim količnikom izjemno izboljša popravljanje optičnih napak.
Fluorova prevleka: Nikonova odporna prevleka leč odbija prah, umazanijo in vlago, ne da bi to vplivalo na kakovost slike.
Izjemno natančen obroč za ostrenje: Ostrite izjemno natančno in z naravnim uporom. Kot nalašč tako za fotografiranje kot tudi za videoposnetke.
Vgravirano besedilo: Ime in podatki objektiva so vgravirani za prefinjen videz in trajno berljivost.
Zaslon OLED za prikaz podatkov: Kar na objektivu hitro preverite nastavitev zaslonke, razdaljo ostrenja in globinsko ostrino.
Intuitivni nastavni obroč: Dodelite mu in z njim upravljajte funkcije, kot sta zaslonka in osvetlitev.
Razširjeni gumb Fn: Funkcije, ki jih lahko dodelite, se ujemajo z gumbi Fn na ohišju fotoaparata.