04-09-2019

VEČ, KOT PRIČAKUJETE: NIKON PREDSTAVLJA ŠIROKOKOTNI OBJEKTIV NIKKOR Z 24MM F/1.8 S

Amsterdam, Nizozemska, 4. september 2019: Z objektivom NIKKOR Z 24mm f/1.8 S Nikon še naprej širi svoj nabor objektivov s fiksno goriščnico in z zaslonko f/1,8 za brezzrcalni sistem. Z izpopolnjeno optiko, izvrstnimi rezultati pri fotografiranju od blizu ter obsežno zaščito pred vremenskimi vplivi je ta objektiv polnega formata neverjetno vsestranski. Dobro se znajde v tesnih prostorih in pri fotografiranju prostranih pokrajin ter panorame mesta – v različnih situacijah zajame neverjetne podrobnosti.

Ta 24-mm objektiv s fiksno goriščnico in s hitrim ostrenjem poskrbi za izredno ostrino od roba do roba, tudi pri fotografiranju z največjo svetlobno močjo f/1,8. Ker je najmanjša razdalja ostrenja zgolj 0,25 m, lahko uporabnik nadzoruje kader – čisto od blizu pa do neskončnosti. Učinek bokeh je videti neverjetno gladko in naravno, notranji odboj objektiva, pogost pri širokokotnih objektivih, pa je učinkovito preprečen tudi pri osvetlitvi od zadaj.

Objektiv NIKKOR Z 24mm f/1.8 S polnega formata je primeren tudi za snemanje videoposnetkov. Snemalci lahko posnetek zajamejo z osupljivo majhno globinsko ostrino. Uravnotežena perspektiva objektiva je primerna za snemanje celotnih scen ter za snemanje intervjujev v utesnjenih prostorih.

Dirk Jasper, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »NIKKOR Z 24mm f/1.8 S uporabnikom izdelkov serije Nikon Z omogoča svobodo za delo z razpoložljivo svetlobo v praktično vseh razmerah. Poleg tega je njegovo ostrenje na majhni razdalji izjemno: ostrina je neverjetna, tudi kadar z objektivom ostrite bližnje motive ali podrobnosti motiva.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

Širokokotni objektiv NIKKOR Z s fiksno goriščnico in zaslonko f/1,8: neverjetna ostrino od roba do roba in odličen pri šibki svetlobi, ta 24-mm objektiv zajame vsak del prizora z realistično jasnostjo.
S-Line: nova razsežnost v optični zasnovi. Nikonova protiodsevna nanokristalna prevleka zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj za jasnejšo sliko. Hiter in neslišen večostritveni sistem.
Izvrstni rezultati pri fotografiranju od blizu: ker je najmanjša razdalja ostrenja zgolj 0,25 m, lahko nadzorujete kader – čisto od blizu pa do neskončnosti. Ostrina slike pri posnetkih od blizu je v primerjavi z objektivi te goriščne razdalje zares vrhunska.
Zaščita pred vremenskimi vplivi: vsi premični deli ohišja objektiva so zatesnjeni, tako da so zaščiteni pred prahom in kapljicami vode.
Odličen za videoposnetke: skoraj neslišno samodejno ostrenje (AF) poskrbi, da so tudi najtišji trenutki kar najbolje izraženi. Nastavni obroč se lahko uporablja za neslišno nastavitev zaslonke ali kompenzacijo osvetlitve in kot obroč za ostrenje, ko fotografirate v načinu z ročnim ostrenjem.