04-09-2019

NIKON OBVEŠČA, DA RAZVIJA NOVI FOTOAPARAT D6 IN OBJEKTIV AF-S NIKKOR 120-300MM F/2.8E FL ED SR VR

Amsterdam, Nizozemska, 4. september 2019: Nikon z veseljem obvešča, da razvija profesionalni digitalni fotoaparat – Nikon D6 in telefoto zoom objektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR, ki je združljiv s Nikonovi fotoaparati formata FX.

Razvoj fotoaparata D6 – Nikonovega najbolj naprednega digitalnega SRL-ja doslej – obeležuje 20. obletnico fotoaparatov serije D z enoštevilčno oznako. Od predstavitve fotoaparata D1 leta 1999 so se vrhunski fotoaparati družbe Nikon razvijali skupaj z najnaprednejšimi tehnologijami in znanjem na področju fotografije, ki so se izoblikovali v dolgih letih razvijanja Nikonovih fotoaparatov. Tako kot pri njegovih predhodnikih je tudi razvoj fotoaparata D6 potekal kot odziv na stroge zahteve profesionalnih fotografov in zagotavlja vrhunsko zmogljivost, tudi v najtežjih razmerah.

Nikon prav tako predstavlja novi objektiv AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR, saj družba obeležuje 60. obletnico Nikonovega bajoneta F, ki se uporablja s fotoaparati serije D. Novi telefoto zoom objektiv bo profesionalnim fotografom na področjih, kot je športna fotografija, omogočil še boljšo podporo.

Razvoj novih izdelkov kaže, kako si družba Nikon prizadeva za izboljšanje področja fotografije, pri tem pa z digitalnimi SRL-ji in brezzrcalnimi fotoaparati zasedajo vodilni položaj, družbo pa jim dela še bogat nabor objektivov.

* Podrobnosti, vključno z datumi izdaje in maloprodajnimi cenami, bodo objavljene pozneje.