19-08-2010

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G: Znova je rojena legenda

Amsterdam, Nizozemska, 19. avgusta 2010 – podjetje Nikon Europe je danes predstavilo nov srednji telefoto objektiv s hitro zaslonko AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G. Ta objektiv je naslednik zelo cenjenega 85-milimetrskega objektiva AF NIKKOR f/1,4D IF, s tem da ima povsem novo optično zasnovo, tihi pogon (SWM) in Nano kristalno prevleko, zato je obvezna izbira za fotografe, ki snemajo portrete in modne fotografije. Ta objektiv nadaljuje bogato zapuščino optike 85-milimetrskega objektiva NIKKOR in odraža Nikonovo neprekinjeno predanost optičnim inovacijam.

Zurab Kiknadze, produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe, pravi: »Novi objektiv AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G bo popeljal fotografiranje portretov na novo raven. Objektivi, kot je ta, poosebljajo vse, kar predstavlja blagovna znamka NIKKOR: osupljiva kontrast in ločljivost, z edinstvenimi učinki mehkega ozadja.« Dodaja še: »Menimo, da bo postavil nov standard za fotografije nepremičnih slik, kot tudi za rastočo vojsko videografov, ki uporabljajo digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate (D-SLR), kot je D3S«.

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G je zasnovan kot popolna optika za profesionalno portretiranje. Hitra zaslonka f/1,4 zagotavlja odlično ločevanje motiva od ozadja, pri čemer okrogla diafragma z devetimi ploščicami omogoča osupljiv učinek »bokeh« z mehčanjem območij zunaj izostritve.

The AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G ima na novo razvit optični sistem z 10 elementi v 9 skupinah in vsebuje Nikonovo edinstveno Nano kristalno prevleko proti odsevu, ki zelo zmanjša pojav lis in neenakomerne osvetljenosti ter zagotavlja sijajne visokokontrastne slike tudi v najzahtevnejših svetlobnih pogojih.

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G ima tihi pogon (SWM), ki zagotavlja tiho in natančno ostrenje. Krmilni mehanizem je bil izboljšan, tako da zagotavlja izjemno gladko delovanje pri ročnem ostrenju.

Kot je pričakovati, ima objektiv robustno magnezijevo ohišje NIKKOR ter zaščito pred vlago in prahom, ki omogoča delo v najtežjih pogojih fotografiranja. Težak je 595 g, zato zagotavlja dobro ravnotežje na Nikonovih naprednih in profesionalnih fotoaparatih D-SLR, kot sta D700 in serija D3.

Objektivu sta priložena pokrov HB-55 in mehka torbica.

Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G