31-07-2019

UJEMITE IZJEMNE PORTRETE Z NIKONOVIM NOVIM OBJEKTIVOM NIKKOR Z 85MM F/1.8 S

Amsterdam, Nizozemska, 31. julij 2019: Nikon v družini Nikon Z pozdravlja svetlobno močan standarden objektiv za portrete. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S je objektiv s hitrim ostrenjem, ki zagotavlja neverjetne podrobnosti po celotnem kadru. Ne glede na to, ali snemate fotografije ali videoposnetke, vam ta objektiv polnega formata za brezzrcalni sistem omogoča ustvarjanje motivov z dih jemajočo jasnostjo.

Od klasičnih doprsnih portretov do posnetkov pokrajine, ali pa od intimnih prizorov do velikih dogodkov. Napredna optična zmogljivost objektiva NIKKOR Z 85mm f/1.8 S omogoča osupljive rezultate ne glede na lokacijo. Ostrina od roba do roba je izjemna – tudi pri fotografiranju z najbolj odprto zaslonko f/1,8. Mehko ozadje je videti neverjetno naravno, notranji odboj objektiva pa je učinkovito preprečen tudi pri osvetlitvi od zadaj.

Ostrenje je hitro in z novo funkcijo zaznavanja oči fotoaparatov Nikon Z se lahko osredotočite na oko osebe, ki je vaš motiv, pa naj bo sama ali zgolj obraz v množici. Če snemate videoposnetke, lahko izpostavite motiv z goriščno razdaljo 85 mm in posnamete videoposnetek z osupljivo majhno globinsko ostrino.

Dirk Jasper, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »NIKKOR Z 85mm f/1.8 S je neverjetno vsestranski objektiv. S hitrim večostritvenim sistemom in veliko svetlobno močjo naj vas ne skrbijo zahtevni svetlobni pogoji ali nepričakovane priložnosti. Ne glede na to, ali fotografirate na prireditvi, v studiu ali na prostem, lahko ustvarjate živahne portrete, ki so vse prej kot običajni.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

NIKKOR Z: ta objektiv je zasnovan za Nikonov široki bajonet Z, zato lahko ujame več svetlobe v celotnem kadru.
S-Line: nova razsežnost v optični zasnovi. Antirefleksna nanokristalna prevleka. Hiter in neslišen večostritveni sistem.
Ostre podrobnosti: izjemno delovanje od roba do roba. Najmanjša razdalja ostrenja zgolj 0,80 m
Vzdržljiva izdelava: vsi premični deli ohišja objektiva so zatesnjeni, tako da so zaščiteni pred prahom in kapljicami vode. 
Odlično za videoposnetke: neslišno prilagajanje zaslonke in skoraj neslišno samodejno ostrenje. Dihanje izostritve je skoraj povsem odpravljeno.
Prilagodljiv nastavni obroč: lahko se uporablja za ročno ostrenje (privzeto), nastavitev zaslonke ali kompenzacijo osvetlitve.