28-03-2019

Nikonov brezzrcalni sistem in COOLPIX P1000 z merkom s svetlobno piko DF-M1 sta prejela nagrado »Red Dot Award: Product Design 2019«

Amsterdam, Nizozemska, 28. marec 2019: Nikon z veseljem objavlja, da sta njegov novi brezzrcalni sistem in COOLPIX P1000 z merkom s svetlobno piko DF-M1 prejela nagrado »Red Dot Award: Product Design 2019«.

Žirija, sestavljena iz strokovnjakov za oblikovanje, je več kot 5500 prijavljenih izdelkov ocenjevala z devetih vidikov, med drugim tudi inovativnosti, funkcionalnosti in trpežnosti.

Pregled zmagovalnega izdelka:

Nikonov brezzrcalni sistem Z

Novi brezzrcalni sistem je prejemnik priznanj zaradi številnih inovacij v optični proizvodnji in brezzrcalni tehnologiji. Sistem sestavljata dva fotoaparata – Z 7 in Z 6 – z novim bajonetom večjega premera, ki ju dopolnjujejo odlični objektivi NIKKOR Z S-line. Ključni sestavni del kompleta je še adapter bajoneta FTZ, ki omogoča uporabo fotoaparatov serije Z z obstoječimi objektivi NIKKOR z bajonetom F.

Kompaktni digitalni fotoaparat superzoom – COOLPIX P1000 z merkom s svetlobno piko DF-M1

COOLPIX P1000 je prejemnik priznanj za izjemne dosežke na področju optičnega inženiringa. Ponaša se s 125-kratnim optičnim zoomom (enakovredno 24–3000 mm), ki je najmočnejši v kompaktnem fotoaparatu, zato je posebej dobra izbira za amaterske fotografe.

Merek s svetlobno piko DF-M1 je skupaj s fotoaparatom P1000 dobitnik letošnje nagrade za oblikovanje izdelkov. Ta pripomoček je zasnovan za pomoč fotografom pri raziskovanju tudi največjega dosega zooma fotoaparata P1000 in za natančno sledenje predmetov, ne da bi moral uporabnik gledati skozi objektiv. 

Nagrada Red Dot Design Award je prestižna mednarodna nagrada, ki se podeljuje na področju oblikovanja, njen sponzor pa je nemški Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

Zmagovalni izdelki bodo na ogled na posebni razstavi, ki bo od 8. julija 2019 do 30. junija 2020, v muzeju Red Dot Design Museum v Essnu v Nemčiji.

Za več informacij o nagradah Red Dot Design Award obiščite https://www.red-dot.org/