25-02-2019

Nikonov brezzrcalni sistem in COOLPIX P1000 sta dobitnika nagrad 2019 iF Design Awards

Amsterdam, Nizozemska, 25. februar 2019: Nikon z veseljem objavlja, da sta njegov brezzrcalni sistem in digitalni fotoaparat COOLPIX P1000 v svojih kategorijah prejela nagrade iF Design Awards.

Prestižne globalne nagrade iF Design Awards, ki jih podeljujejo pod pokroviteljstvom družbe iF International Forum Design GmbH, so potrditev strokovnosti na področju izdelkov, komuniciranja in embalaže. Letos je skupina 67 priznanih strokovnjakov za oblikovanje ocenjevala več kot 6375 prijav iz 52 držav. Prijave so ocenjevali z vidikov inovativnosti, funkcionalnosti, estetike, odgovornosti in pozicioniranja.

Nikonov brezzrcalni sistem

Nikonov revolucionarni brezzrcalni sistem temelji na najširšem nastavku za objektiv¹ na svetu, s katerim lahko uporabniki zajamejo več svetlobe in ponuja ravni optične zmogljivosti, kakršnih še ni bilo.

Sistem sestavljata dva brezzrcalna fotoaparata – Z 7 in Z 6 – z novim bajonetom večjega premera,ki ju dopolnjujejo objektivi NIKKOR Z S-line. Ti svetlobno močni, ostri in tihi vrhunski objektivi sprejmejo več svetlobe čez celoten kader in zagotavljajo izjemne ravni podrobnosti vse do robov. Ključni sestavni del kompleta je še adapter bajoneta FTZ, ki omogoča uporabo fotoaparatov serije Z z obstoječimi objektivi NIKKOR z bajonetom F.

¹ Veljavno 23. avgusta 2018

COOLPIX P1000

Nikonov digitalni fotoaparat COOLPIX P1000 s super teleobjektivom se ponaša s 125-kratnim optičnim zoomom, ki je največji na svetu. Ker ima obseg goriščne razdalje od 24 do 3000 mm, bodo fotografije in videoposnetki ostri ne glede na to, kako daleč je motiv. Svetlobno močan objektiv NIKKOR z zaslonko f/2,8–8 in tipalo s 16 milijoni slikovnih točk prispevata k revolucionarnemu sistemu, ki je kot nalašč za tiste, ki fotografirajo šport, divje živali in potovanja.

Za več informacij obiščite spletno mesto nagrad iF Design Awards: https://ifworlddesignguide.com/our-awards/professional-awards/if-design-award-2019