14-02-2019

Predstavljamo prvega od treh osnovnih objektivov za Nikon Z. Svetlobno močan objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S

Amsterdam, Nizozemska, 14. februar 2019: Družba Nikon danes predstavlja prvega od treh osnovnih objektivov za fotoaparate Nikon Z. NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S je profesionalni objektiv z izjemno kompaktno obliko, izpopolnjeno optiko in odlično zaščito pred vremenskimi vplivi.

Fotografije ali videoposnetki – ta vzdržljivi objektiv zagotavlja vrhunske rezultate. Ostrina v celotnem kadru je izjemna, rezultati pri slikanju od blizu pa prekašajo vse druge 24–70-mm objektive polnega formata na trgu. Notranji odboji so učinkovito preprečeni, velik premer bajoneta Z in zanesljiva zaslonka f/2,8 z zaobljeno odprtino z devetimi lamelami pa zagotovita krasne učinke žarečih zvezd. Mehko ozadje z elegantnimi prehodi do robov kadra je videti čudovito naravno.

Objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S je popolnoma zatesnjen in kos zahtevnim vremenskim pogojem pri profesionalni uporabi. Obroča za zoom in ostrenje omogočata prilagajanje z ravno pravšnjim uporom. Neposredno na objektivu pa lahko zdaj določate več parametrov fotografiranja kot kdaj koli doslej.

Dirk Jasper, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Če lahko s seboj vzamete le en objektiv, je to NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, saj predstavlja idealno kombinacijo kompaktne oblike in profesionalnih rezultatov. Vsi deli prizora upodobljeni z realistično jasnostjo, zaradi odlične zaščite pred vremenskimi vplivi pa je kos vsaki lokaciji.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

Izjemna ostrina: odličen rezultat od roba do roba. Izvrstni rezultati pri fotografiranju od blizu (najmanjša razdalja ostrenja je 0,38 m).
Napredna optična zasnova: 17 elementov v 15 skupinah s protiodsevno prevleko ARNEO in nanokristalno prevleko).
Prilagodljiv nastavni obroč: ročno ostrenje (privzeto), neslišno upravljanje zaslonke (odlično za lamelne prehode pri videoposnetkih) ali kompenzacijo osvetlitve.
Gumb Fn: dodelite mu lahko do 21 različnih funkcij. Zaklepanje AF, merjenje, več zaporednih posnetkov z različnimi nastavitvami in še več.
Zaslon OLED za prikaz informacij: hitro preverjanje nastavitve zaslonke, razdalje ostrenja, točne goriščne razdalje in globinske ostrine.
Zmogljivost in vzdržljivost: odporna in kompaktna oblika z odličnim tesnjenjem za zaščito pred prahom in vlago.