08-01-2019

Z NOVIM ULTRAŠIROKOKOTNIM ZOOM OBJEKTIVOM POLNEGA FORMATA NIKKOR VSTOPITE NARAVNOST V PRIZOR

Amsterdam, Nizozemska, 8. januar 2019: Nikon je svoji novi ponudbi objektivov polnega formata S-Line danes dodal model NIKKOR Z 14–30mm f/4 S, namenjen brezzrcalnim fotoaparatom Nikon Z. Ta zložljiv ultraširokokotni zoom objektiv, ki ga odlikujeta kompaktna zgradba in ravna sprednja leča, razširja ustvarjalne priložnosti za fotografe, ki uporabljajo Nikon Z. Odličen je za fotografije in še boljši za videoposnetke.

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S je prvi ultraširokokotni zoom objektiv polnega formata na svetu, ki se ponaša s plosko sprednjo lečo.¹ Ta edinstvena zasnova omogoča uporabo 82 mm filtrov, ne da bi potrebovali okorna držala zanje. Fotografi imajo več nadzora in več ustvarjalne svobode, pa naj gre za fotografije pokrajin, mestnih vedut, arhitekture in notranjih prostorov ali videoposnetke.

Kompaktna zgradba, mehanizem zložljivega objektiva in temeljita zaščita pred vremenskimi vplivi so vse, kar potrebujete za potovanja. Nove optične formule NIKKOR Z in hitra komunikacija med objektivom in fotoaparatom zagotavljajo, da je popačenje, ki je pogosto pri širokokotni fotografiji, kar se da zmanjšano. Ostrina je Izjemna. Za tiste, ki snemajo videoposnetke, pomeni fiksna zaslona f/4, da lahko zlahka prehajajo z močne dnevne svetlobe v temačne zaprte prostore.

Jordi Brinkman, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Ta ultraširokokotni zoom objektiv NIKKOR Z omogoča lastnikom fotoaparata Nikon Z ustvarjanje fotografij in videoposnetkov s pridihom prostornosti ne glede na to, kje so. Kompaktna zgradba pomeni, da boste ta objektiv brez težav spravili tudi v manjše torbe. Enostavna uporaba filtrov je odlična priložnost, da si zagotovite več ustvarjalnega nadzora.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

Omogoča namestitev filtrov: prvi ultraširokokotni zoom objektiv polnega formata, na katerega lahko namestite 82 mm filtre¹, ne da bi potrebovali okorna držala zanje.
NIKKOR Z: ta objektiv je zasnovan za Nikonov široki bajonet Z, zato lahko ujame več svetlobe v celotnem kadru.
S-Line: nova razsežnost v optični zasnovi. Antirefleksna nanokristalna prevleka. Hiter in neslišen večostritveni sistem.
Prilagodljiv nastavni obroč: uporabiti ga je mogoče za ročno ostrenje (privzeto), upravljanje zaslonke (odlično za lamelne prehode pri videoposnetkih) ali kompenzacijo osvetlitve.
Odlično za videoposnetke: neslišno prilagajanje zaslonke. Dihanje izostritve je zmanjšano, prav tako pomik izostritve med uporabo zooma.
Kompakten in zaščiten: mehanizem zložljivega objektiva zagotavlja, da ta objektiv zavzema karseda malo prostora, ko ni v uporabi. Temeljita zatesnitev ščiti pred prahom in vlago.


¹ Med izmenljivimi objektivi za digitalne fotoaparate; veljavno 8. januarja 2019.