17-01-2019

SPOZNAJTE NIKONOVA NOVA FOTOAPARATA COOLPIX S SUPER ZOOM OBJEKTIVI, KI OBOŽUJETA RAZISKOVANJE

Amsterdam, Nizozemska, 17. januar 2019: Nikon predstavlja dva nova fotoaparata COOLPIX s super zoom objektivi, ki z zmogljivimi funkcijami in optičnimi elementi NIKKOR omogočata sijajne fotografije. Naj gre za oddaljene motive ali mestne ulice: ta lahka kompaktna fotoaparata, ki ju je preprosto uporabljati, omogočata jasne fotografije z zoomom, ki ga odlikuje razpon od širokokotnega do super teleobjektiva – celo pri slabi svetlobi.

COOLPIX A1000 ima 35-kratni optični zoom in novo vgrajeno elektronsko iskalo ter omogoča shranjevanje slik v obliki RAW. Ta fotoaparat je odličen sopotnik na potovanjih in uporabnikom omogoča, da z lahkoto prehajajo z atmosferičnih širokokotnih perspektiv na podrobne supertelefoto posnetke. Ponuja snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K in nagibni zaslon na dotik, ki poenostavlja kadriranje posnetkov iz zanimivih kotov.

Hibridni fotoaparat COOLPIX B600 ima 60-kratni optični zoom, velik zaslon in držalo za zanesljiv oprijem. Naj gre za družinski izlet v park ali odkrivanje mesta – ta fotoaparat je primeren za vse potrebe. Omogoča snemanje videoposnetkov v polni ločljivosti HD s stereo zvokom. Paleta vgrajenih ustvarjalnih načinov v fotoaparatu omogoča preprosto dodajanje umetniškega pridiha fotografijam in videoposnetkom.

Ines Bernardes, produktni vodja v družbi Nikon Europe, pravi: »Oba fotoaparata sta sijajni izbiri za uporabnike, ki želijo raziskati svojo ustvarjalnost. Razpon od širokokotnega do super zoom teleobjektiva uporabnikom omogoča fotografiranje skoraj vsakega motiva. Nikonovo slikovno tipalo CMOS z osvetlitvijo od zadaj, ločljivostjo 16 milijona slikovnih točk in zmanjšanjem tresljajev pomaga zagotoviti odlične rezultate tudi pri slabi svetlobi. SnapBridge poenostavlja deljenje najboljših posnetkov z drugimi ali uporabo pametne naprave za fotografiranje na daljavo.«¹

Najpomembnejše funkcije modela COOLPIX A1000

Objektiv NIKKOR s 35-kratnim optičnim zoomom. Goriščna razdalja 24–840 mm.² Razširljiva do 1680 mm s funkcijo Dynamic Fine Zoom.³
Videoposnetki 4K. Posnemite osupljive videoposnetke 4K/UHD 30p ali videoposnetke v polni ločljivosti HD pri hitrostih snemanja do 60 posnetkov na sekundo.
Veliko elektronsko iskalo. Visokokontrastno elektronsko iskalo z 1.166.000 pikami za jasno vidljivost.
Nagibni zaslon na dotik. Svetel 3-palčni zaslon LCD z 1.036.000 slikovnimi pikami je mogoče nagibati v skoraj vse smeri.
Gladko upravljanje zooma. S stranskim elementom za upravljanje zooma in gumbom za hitro vračanje zooma je hitro in gladko prilagajanje zooma preprosto.
Podpora za zapis RAW. Uporabniki lahko nestisnjene slikovne datoteke shranijo in izvozijo v programe za obdelavo/urejanje.

Najpomembnejše funkcije modela COOLPIX B600

Objektiv NIKKOR s 60-kratnim optičnim zoomom. Goriščna razdalja 24–1440 mm.² Razširljiva do 2880 mm s funkcijo Dynamic Fine Zoom.³
Videoposnetki v polni ločljivosti HD. Samo pritisnite namenski gumb za videoposnetke, da začnete snemati videoposnetek v polni visoki ločljivosti (1080p/30p) s stereo zvokom.
Velik zaslon. 3-palčni zaslon LCD z 921.000 slikovnimi točkami in prilagodljivo svetlostjo. Obdelan s protiodsevno prevleko.
Hitro samodejno ostrenje. AF z iskanjem cilja zagotavlja, da so motivi hitro izostreni tudi pri slabi svetlobi.
Preprosto umetniško ustvarjanje. Ustvarjalni načini za fotografije in videoposnetke. Način Macro Mode za odlične posnetke še tako majhnih čudes.


¹ Pred uporabo tehnologije SnapBridge s tem fotoaparatom morate v združljivi pametni napravi namestiti Nikonovo aplikacijo SnapBridge.
² Primerljivo s 35 mm formatom.
³ Povečava Dynamic Fine Zooma je izračunana iz najbolj širokokotnega položaja optičnega zooma.