23-10-2018

TEKMOVANJE NIKON PHOTO CONTEST 2018–2019: POZIV K SODELOVANJU

Amsterdam, Nizozemska, 23. oktober 2018: Nikon ponosno sporoča, da bodo vloge za sodelovanje v tekmovanju Nikon Photo Contest 2018–2019 sprejemali od 18. oktobra 2018 od 6. ure do 31. januarja 2019 do 5. ure (vsi datumi in ure so v CET).

Tekmovanje Nikon Photo Contest je mednarodno tekmovanje, ki profesionalnim in amaterskim fotografom ponuja priložnost za komunikacijo in obogatitev fotografske kulture. Od prvega tekmovanja, ki je potekalo leta 1969, je več kot 410.000 fotografov prijavilo več kot 1.620.000 fotografij. Na lanskem 36. tekmovanju smo podrli rekorde – več fotografov (21.511) iz več držav (170) je prijavilo več fotografij (76.356) kot kdaj koli prej.

Neville Brody je bil znova izbran za glavnega sodnika
Nikon že drugič zapored pozdravlja umetniškega direktorja Nevilla Brodyja kot glavnega sodnika na tekmovanju Nikon Photo Contest 2018–2019.

Brodyjevo delo se razteza čez več kot tri desetletja in obsega vse od ovitkov za albume do korporacijskega znamčenja za družbe po svetu. Vpliven je med najrazličnejšimi umetniki in fotografi. Za glavnega sodnika je bil znova izbran zaradi sposobnosti delati z raznolikimi mednarodnimi sodniki ter priljubljenosti med lanskoletnimi tekmovalci.

Neville Brody dodaja: »Izkušnja glavnega sodnika na tekmovanju Nikon Photo Contest 2016–2017 je bila enkratna in navdušujoča. Fotografije so bile vrhunske, strast, s katero so se sodniki lotevali razprav o delih, pa je bila resnično vznemirljiva. To je bila zelo izpopolnjujoča izkušnja in rad bi se zahvalil vsem udeležencem, ki so lani prijavili svoja dela. Verjamem, da bo letošnji dogodek še bolj vznemirljiv in navdihujoč.«

Dodatni sodniki bodo objavljeni, ko bodo imenovani. 

Pregled kategorij za tekmovanje Nikon Photo Contest 2018–2019
37. tekmovanje Nikon Photo Contest bo sestavljeno iz treh kategorij – Open (Odprto), Next Generation (Naslednja generacija) in Short Film (Kratki film).

Tema za kategorijo Open je »Change« (»Sprememba«). Živeti v času nenehnih sprememb – od dela in življenjskega sloga do podnebja – Nikon poziva prijave, ki izražajo spremembe, ki jih fotografi želijo deliti s svetom.

Tema kategorije Next Generation, ki je odprta za fotografe do 25 let, je »Identity« (»Identiteta«) – Nikon išče prijave, ki so edinstvene za mlajše generacije in raziskujejo, kdo sploh so.

Tema kategorije Short Film pa je »Hope« (»Upanje«) – tukaj Nikon pričakuje prijave, ki bodo prihodnost osvetlile z žarkom upanja.

Primernost in prijave
Tekmovanje je odprto za vse profesionalne in amaterske fotografe ne glede na starost, spol ali nacionalnost.

Za več informacij o kategorijah, pogojih prijave, sodniškem postopku ter nagradah in priznanjih obiščite spletno mesto: http://www.nikon-photocontest.com/en/   

Zmagovalci tekmovanja Nikon Photo Contest 2018–2019 bodo razglašeni na podelitvi nagrad avgusta 2019.