06-09-2018

Na sejmu photokina 2018 bo Nikon predstavil celozaslonski brezzrcalni sistem

Program stojnice v hali Halle 2.2 sestavljajo novi fotoaparati in objektivi ter priznani govorci iz sveta te industrije

Amsterdam, Nizozemska, 6. september 2018 – Nikon se znova pripravlja na to, da bo na vodilnem sejmu za fotografijo photokina v Kölnu prevzel glavno vlogo. Obiskovalci bodo lahko pobližje spoznali najnovejše izdelke, ogledali si bodo lahko tudi Nikonove celozaslonske brezzrcalne fotoaparate formata FX z bajonetom Z, ki smo jih nedavno najavili, ter objektive in adapter objektiva za bajonete.

Obiskovalci Nikonove stojnice v hali Halle 2.2 bodo lahko preskusili tudi Nikonov širok nabor profesionalnih izdelkov D-SLR, vključno z nagrajenim fotoaparatom Nikon D850 formata FX, ki z razponom občutljivosti ISO od 64 do 25.600 in z ostrino 45,7 milijona slikovnih točk zagotavlja vrhunsko kombinacijo ločljivosti, hitrosti in svetlobne občutljivosti. Na ogled bo tudi širok nabor Nikonovih fotoaparatov in objektivov NIKKOR, denimo nedavno najavljeni D3500 za začetnike, megazoom COOLPIX P1000 ter tudi visokozmogljiv super teleobjektiv AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR in AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED, prvi teleobjektiv v Nikonovi paleti izdelkov, ki se ponaša z vgrajenim 1,4-kratnim telekonverterjem.

Na Nikonovi stojnici bodo prisotni tudi nekateri najboljši fotografi v tem poslu, ki bodo razpravljali o svojih izkušnjah pri fotografiranju z Nikonovo opremo. David Yarrow, Nikonov ambasador za Evropo in priznan umetnostni fotograf, bo govoril o svoji evokativni in poglobljeni fotografiji življenja na Zemlji ter zahtevnem potovanju, na katerega se je podal, da je dosegel tako edinstven slog. Ambasadorka za Evropo, Nadia Meli, fotografinja porok iz Italije, bo predstavila svoje izkušnje pri preskušanju novega sistema bajoneta Z in njegove združljivosti z novimi in obstoječimi objektivi NIKKOR. Letošnja zvezdniška sestava vključuje Roba Whitwortha, britanskega fotografa in urbanega filmarja, Jamarija Liorja, vzhajajočo zvezdo, Pepa Boneta, nagrajenega fotografa in filmarja, Frøydisa Geithusa, Nikonovega nordijskega ambasadorja, ter Lukasa Schulza, športnega novinarja in fotoreporterja.

Dirk Jasper, vodja trženja izdelkov pri družbi Nikon Europe, pravi: »Naš novi brezzrcalni sistem je rezultat našega prizadevanja, da bi dosegli novo razsežnost optične zmogljivosti, ki premika meje ločljivosti in kakovosti ter s tem zagotavlja nove priložnosti za ustvarjalce, ki raziskujejo nove projekte. Nikon ima rešitev za vsakega fotografa. Obiskovalci bodo lahko začutili nov sistem in naše druge izdelke, vodilne v tej industriji, se jih naučili uporabljati in jih dodobra izkusili.

Zahvaljujoč neverjetnim govornikom, ki bodo na Nikonovem odru delili svoje fotografske izkušnje, izzive in nasvete, bo letošnji sejem photokina zagotovo najboljši do zdaj.«

Sejem photokina je za javnost odprt od 26. do 29. septembra 2018. Če želite biti na tekočem z zadnjimi novicami, zanimivostmi in celotnim sporedom govorcev, nas lahko spremljate na Twitterju @NikonEurope. Pridružite se debati na Twitterju #NikonPhotokina.