15-08-2018

Nikon D850 in AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR prejemnika nagrade EISA za obdobje 2018/2019

Amsterdam, Nizozemska, 15. avgust 2018: Nikon s ponosom sporoča, da sta fotoaparat Nikon D850 in teleobjektiv AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR prejela nagradi za najboljša v kategoriji »Professional DSLR Camera« (profesionalni fotoaparat D-SLR) in »Professional Lens« (profesionalni objektiv) za obdobje 2018/2019. Nagrade, ki jih podeljuje združenje EISA (European Imaging and Sound Association), potrjujejo Nikonovo predanost razvoju inovativne opreme, ki fotografom omogoča premikanje mej ustvarjalnosti in tehnologije.

Obrazložitev združenja EISA za Nikon D850 – prejemnika nagrade »Professional DSLR Camera« za obdobje 2018/2019

D850 je izjemen in zmogljiv fotoaparat D-SLR polnega formata, ki je kos vsemu, kar uporabnik od njega zahteva – zato je izstopajoči zmagovalec v letošnji kategoriji profesionalnih fotoaparatov D-SLR »Professional DSLR Camera«. Njegov senzor BSI CMOS s 45,7 milijona slikovnih točk fotografom omogoča, da zajamejo fotografije z visoko ločljivostjo in posnamejo videoposnetke 4K UHD v polnem celozaslonskem formatu. D850 lahko zajame sedem slik na sekundo s polno ločljivostjo (devet z izbirnim baterijskim držalom) in ima enak 153-točkovni sistem samodejnega ostrenja kot Nikon D5, s katerim lahko brezskrbno sledite premikajočim se motivom. Z velikim in svetlim optičnim iskalom motive lažje ujamete v kader.

Obrazložitev združenja EISA za objektiv AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR – prejemnika nagrade »Professional Lens« za obdobje 2018/2019

Nikonov prvi objektiv z vgrajenim telekonverterjem je uresničitev sanj številnih profesionalnih športnih in akcijskih fotografov. Preprost telekonverter zagotavlja goriščno razdaljo do 560 mm pri najbolj odprti zaslonki f/5,6. Objektiv z razponom zooma zagotavlja ostre slike, tudi ko fotografirate pri najbolj odprti zaslonki. Učinkovita stabilizacija zagotavlja fotografiranje s časi zaklopa, ki so do štiri stopnje počasnejši kot sicer. Objektiv je v celoti odporen na vreme s fluorovo prevleko, ki sprednje elemente varuje pred vodo, prahom in umazanijo.

Združenje EISA je sodelovanje 55 najuglednejših mednarodnih revij za specializirano zabavno elektroniko. Z vsakoletnimi nagradami pozdravljajo nove izdelke na trgu, ki združujejo najnaprednejšo tehnologijo, uporabne funkcije in vrhunsko zmogljivost.

Več informacij najdete na spletnem mestu EISA: https://www.eisa.eu/

Več informacij o Nikonovih nagrajenih izdelkih poiščite na spletnem mestu www.europe-nikon.com