10-07-2018

SPOZNAJTE FOTOAPARAT, KI SE IMA ZA TELESKOP – COOLPIX P1000 Z MEGAZOOMOM

Amsterdam, Nizozemska, 10. julij 2018: Nikon predstavlja povsem novi COOLPIX P1000, ki je edini fotoaparat na svetu s 125-kratnim optičnim zoomom.¹ Zdaj lahko fotografirate stvari, ki so bile nekoč zunaj dosega – od lunine površine do živalskega sveta in oddaljenih letal.

S tem izjemnim fotoaparatom s 16 milijoni slikovnih točk boste lahko posneli osupljive fotografije in filme. 125-kratni optični zoom ponuja največji doseg zooma na svetu: 24–3000 mm.¹ ² 250-kratni Dynamic Fine Zoom pa zgornjo mejo digitalno razširi do neverjetnih 6000 mm.² ³ To je dovolj, da lahko fotografirate kraterje na luni.

Svetlobno močan objektiv NIKKOR z zaslonko f/2,8 zagotavlja odlične rezultate tudi pri slabi svetlobi. Nikonove napredne tehnologije, uporabljene v objektivu, karseda zmanjšujejo popačenje in zagotavljajo izjemno ostre slike, tudi pri fotografiranju pri ultravisokih telefoto žariščnih razdaljah. Podpora za zapis RAW fotografom omogoča shranjevanje in izvoz nestisnjenih slikovnih datotek v poljuben program za obdelavo/urejanje slik. Filmski ustvarjalci lahko pri snemanju oddaljenih divjih živali v njihovem naravnem okolju naredijo videoposnetke v super telefoto razločljivosti 4K/UHD.

Ines Bernardes, produktni vodja v družbi Nikon Europe, pravi: »Če želite fotografirati super luno ali posneti mlade ptičke, ki zapuščajo gnezdo, je COOLPIX P1000 za vas. Neverjeten doseg od širokokotnega do super telefoto zooma pomeni, da lahko zajamete celoten prizor ali pa se osredotočite na najmanjše podrobnosti. Ta kompaktni megazoom poleg tega tehta manj kot četrtino teže fotoaparata D-SLR s pritrjenim super teleobjektivom, zato je kot nalašč za pohodništvo in potovanja.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

– Ultramočni zoom. Nebo ni več omejitev. Fotografirajte s 125-kratnim optičnim zoomom (24–3000 mm) in 250-kratnim zoomom Dynamic Fine Zoom (6000 mm).² ³
– Osupljivi posnetki. Svetlobno močan objektiv z zaslonko f/2,8, slikovno tipalo s 16 milijoni slikovnih točk, slikovni procesor EXPEED in podpora za zapis RAW so jamstvo za ostre rezultate.
– Filmi 4K s super teleobjektivom- Zlahka posnemite videoposnetke 4K/UHD 30p ali videoposnetke v polni ločljivosti HD (1080p) pri hitrostih snemanja do 60p. Snemajte filme s stereo zvokom in izkoristite neposredni izhod HDMI.
– Stabilne slike. Optično zmanjšanje tresljajev z dvojnim zaznavanjem preprečuje učinke tresenja fotoaparata in omogoča, da posnamete jasnejše fotografije in videoposnetke. Način zmanjšanja tresljajev Active zagotavlja stabilnejšo sliko v iskalu in na zaslonu.
– Poljuben kot. Svetel 3,2-palčni zaslon LCD z 921.000 slikovnimi pikami je mogoče nagibati in zasukati v skoraj vse smeri.
– Gladko upravljanje zooma. Odličen oprijem in stranski gumbi za nadzor zooma poenostavljajo upravljanje. Gumb za hitro vračanje zooma v trenutku premakne zaslon iz super telefoto v širokokotni način, tako da boste zlahka spet ujeli motive, ki so se premaknili iz kadra.
– Popolni rezultati. Podpora za zapis RAW uporabnikom omogoča shranjevanje in izvoz nestisnjenih slikovnih datotek v programe za obdelavo/urejanje.
– Delite z drugimi. S povezavo SnapBridge lahko fotografije že med fotografiranjem sinhronizirate s pametno napravo. SnapBridge omogoča uporabo pametne naprave za fotografiranje na daljavo.

¹Veljavno 10. julija 2018
² Enakovredno za 35 mm
³Povečava Dynamic Fine Zooma je izračunana iz najbolj širokokotnega položaja optičnega zooma.

Združljivost s tehnologijo SnapBridge
Pred uporabo tehnologije SnapBridge s tem fotoaparatom morate v združljivi pametni napravi namestiti Nikonovo aplikacijo SnapBridge.