14-06-2018

Nikon predstavlja razvoj novega objektiva AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR

Novi teleobjektiv s fiksno goriščno razdaljo ponuja vrhunsko prilagodljivost in optično zmogljivost

Amsterdam, Nizozemska, 14. junij 2018: Nikon danes najavlja novi objektiv AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR – super teleobjektiv s fiksno goriščno razdaljo, ki je združljiv z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati SLR formata FX.

Visokozmogljivi objektiv AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR je bistveno manjši in lažji od drugih objektivov z isto goriščno razdaljo, ker uporablja enako vrsto fazne Fresnelove leče (PF), kot je uporabljena v objektivu AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR, ki je prišel na trg januarja 2015. Fotografiranje iz roke je s tem novim kompaktnim objektivom preprosto, in ker ga je lahko prenašati, je primeren za vrsto različnih okoliščin, od fotografiranja hitro se premikajočih motivov na športnih dogodkih do nepredvidljivih divjih živali.

Datum začetka prodaje tega objektiva in priporočena maloprodajna cena bosta objavljena pozneje.

O Nikonovi fazni Fresnelovi leči (PF)

Fazna Fresnelova leča (PF), ki jo je razvil Nikon, v kombinaciji z običajno stekleno lečo zagotavlja odlično zmogljivost kompenzacije barvnih napak. Z uporabo leč PF lahko dosežemo presenetljivo kompaktno in lahko ohišje objektiva z manj elementi.