15-05-2018

Nikon predstavlja laserski daljinomer COOLSHOT PRO STABILIZED za golf

Amsterdam, Nizozemska, 15. maj 2018: Nikon danes napoveduje predstavitev laserskega daljinomera COOLSHOT PRO STABILIZED za golf – ta vrhunski izdelek je novi, dodatno izboljšani model serije COOLSHOT 80.

Laserski daljinomer COOLSHOT PRO STABILIZED uporablja funkcijo zmanjševanja tresljajev serije COOLSHOT 80 v manjšem in lažjem ohišju. Novi rdeči notranji zaslon OLED je preprostejši za gledanje in uporablja funkcijo samodejnega prilagajanja, ki svetlost zaslona samodejno prilagodi svetlosti okolice. Odziv merjenja je skrajšan na približno 0,3 sekunde. Ohišje ima vodotesno strukturo, odporno na zameglitev, ter ščiti pred nepredvidljivim dežjem in pljuski vode.

Laserski daljinomer COOLSHOT PRO STABILIZED ima tudi »kazalnik dejanske razdalje« – svetilka LED na sprednji strani naprave ob uporabi načina dejanske razdalje utripa zeleno. Zato ga je mogoče uporabljati na uradnih tekmovanjih*, kjer so dovoljene naprave za merjenje razdalje, saj jasno prikazuje, da funkcija za merjenje dviga/padca (tehnologija ID) ni bila uporabljena.

Z Nikonovim daljinomerom COOLSHOT ni več dvomov o razdalji, kar uporabniku zagotavlja več časa za strateške odločitve in osredotočenje na posamezni zamah.

Vse, kar pričakujete od laserskega daljinomera za golf, je združeno v novem daljinomeru COOLSHOT PRO STABILIZED. Z izboljšanim delovanjem in preprostostjo merjenja je odličen za tiste, ki prvič uporabljajo laserski daljinomer za golf, in tiste, ki niso v celoti zadovoljni z običajnimi laserskimi daljinomeri.

* Pred uporabo daljinomera COOLSHOT na uradnih tekmovanjih preverite lokalne predpise.

COOLSHOT PRO STABILIZED

Rdeči notranji zaslon
* Simulirana slika

Najpomembnejše funkcije

· Doseg merjenja: 7,5–1090 m
· Funkcija STABILIZED se uporablja za merjenje razdalje do oddaljene zastavice, medtem ko hkrati zmanjšuje tresljaje, ki nastanejo zaradi premikov roke. Učinek zmanjšanja tresljajev: tresljaji slike v iskalu, ki nastanejo zaradi premikov roke (sinusoidni valovi), se zmanjšajo na približno 1/5 ali manj¹.
· Rdeči notranji zaslon OLED omogoča preprostejše gledanje v vseh okoliščinah. Funkcija samodejne svetlosti prilagodi svetlost zaslona svetlosti okolice.
· Hiter in zanesljiv odziv merjenja ne glede na razdaljo – HYPER READ je zelo napreden in rezultate merjenja prikaže v približno 0,3 sekunde.
· Zeleno osvetljena tehnologija LOCKED ON²: znak LOCKED ON je osvetljen zeleno in sporoča razdaljo do najbližjega predmeta. Ko merite razdaljo do predmetov, ki se prekrivajo, je razdalja do najbližjega predmeta prikazana z znakom LOCKED ON v iskalu. Tako je na primer na igrišču za golf jasno vidno, da je bila izmerjena razdalja do zastavice, čeprav so v ozadju drevesa.
· Način za golf prikazuje razdaljo z upoštevanim naklonom (vodoravna razdalja ± višina), kar služi kot vodilo za to, kako daleč morate udariti žogico, uporabno pa je zlasti na nagnjenih igriščih – tehnologija ID (kompenzacija dviga/padca)).
· Kazalnik dejanske razdalje se uporabi za prikaz, da ni uporabljena funkcija za merjenje dviga/padca (tehnologija ID). Pri uporabi načina dejanske razdalje kazalnik utripa zeleno in je vklopljen. Opazovalci lahko brez težav potrdijo neuporabo funkcije za merjenje dviga/padca (tehnologija ID). Kazalnik dejanske razdalje lahko tudi izklopite.
· Uporabljen je način prednosti prvega cilja. Pri merjenju predmetov, ki se prekrivajo, je prikazana razdalja do najbližjega predmeta – uporabno pri igranju golfa pri merjenju razdalje do zastavice na zelenici z drevjem v ozadju.
· Prikaz merjenja razdalje v korakih po: 0,5 m
· Posamično ali neprekinjeno merjenje (do 8 sekund).
· Zelo kakovosten 6-kratni monokular z večslojno prevleko za svetle in jasne slike
· Velik okular za lažje gledanje (18 mm)
· Široko vidno polje (7,5°)
· Zaradi večje razdalje do očesne zenice ga lahko udobno uporabljajo tudi posamezniki, ki nosijo očala
· Funkcija prilagajanja dioptrije
· Kompaktno ohišje z udobnim oprijemom
· Vodoodporen in odporen na zameglitev
· Širok razpon delovne temperature: –10 °C do +50 °C

¹ Na podlagi Nikonovih standardov merjenja.
² Enojne meritve: ko merite razdaljo do predmetov, ki se prekrivajo, in se prikaže razdalja do najbližjega predmeta, se pojavi znak LOCKED ON. Neprekinjeno merjenje: ko se prikazane številke premaknejo na bližji predmet, se pojavi znak LOCKED ON.