30-04-2018

David Yarrow, priznani umetniški fotograf iz Združenega kraljestva, je novi Nikonov ambasador za Evropo

Amsterdam, Nizozemska, 30. april 2018 – Nikon Europe B.V. s ponosom sporoča, da se bo svetovno priznani fotograf David Yarrow pridružil cenjeni skupini Nikonovih fotografov kot ambasador za Evropo.

Z evokativno in poglobljeno fotografijo življenja na Zemlji si je Yarrow pridobil naraščajoče število sledilcev med fotografi, zbiratelji umetnin in podobnimi potrošniki. Njegove velike in prepoznavne enobarvne slike so razstavljene v številnih priznanih galerijah in muzejih po svetu ter prispevajo k edinstvenemu slogu, s katerim se je povzpel na vrh kot eden najboljših fotografov narave na svetu.

Yarrow Nikonove izdelke uporablja že 33 let – od začetkov kariere, ko je delal za The Times in posnel znamenito fotografijo Diega Maradone na finalu svetovnega prvenstva v nogometu leta 1986, do preteklih let, ko se je uveljavil kot eden najbolje prodajanih umetniških fotografov na svetu. Pred kratkim je David igral pomembno vlogo pri predstavitvi fotoaparata D850.

Toda še pomembnejše je, da njegova dela predstavljajo njegovo strast do dobrodelnosti in ohranjanja narave – tisto, kar si prizadeva prikazati v posebnem projektu Nikonovih ambasadorjev za Evropo, ki se mu trenutno posveča v Amboseliju v Keniji.

David Yarrow pojasnjuje: »Moja fotografska kariera je bila vse prej kot običajna in lahko bi rekli, da nisem želel biti potisnjen v eno osrednjo 'temo' ali 'strokovno področje'. Vendar je kljub vsemu fotografija zame ostala način vračanja in pobega – priložnost, da raziščem skrite kotičke sveta ter fotografiram izjemna okolja in redke divje živali, ki tam domujejo.

Nikonovi fotoaparati in objektivi NIKKOR so igrali zelo pomembno vlogo na vseh mojih poteh. Estetsko in ergonomsko postajajo vse boljši in ne poznam nobene druge znamke, ki bi tako dobro razumela potrebe profesionalnih in tudi ljubiteljskih fotografov. Fotografija je umetnost naše generacije in upam, da bo moje delo kot Nikonov ambasador za Evropo spodbudilo in navdahnilo ljudi, da manj uporabljajo mobilne telefone in več svoje oči. V tem je čar tega poklica.«

Program Nikonovi ambasadorji za Evropo

Program Nikonovi ambasadorji za Evropo vključuje talentirane in vplivne vizualne umetnike, ki za predstavitev našega obdobja uporabljajo najnovejše tehnologije v panogi in poznavanje družbenih trendov. Kot del tega programa je Nikon Davida izzval, da kot svetovno priznani fotograf uresniči svoj sanjski fotografski projekt.

Za več informacij o Davidu in njegovem preteklem delu obiščite Nikonovo spletno mesto.  

O Davidu

David Yarrow je bil rojen leta 1966 v Glasgowu na Škotskem. S fotografijo se je začel ukvarjati že v mladosti, pri dvajsetih letih pa se je znašel v vlogi fotografa za The Times na igrišču svetovnega prvenstva v nogometu v Mexico Cityju. Takrat je David posnel znamenito fotografijo Diega Maradone, ki v rokah drži pokal svetovnega prvenstva. Pozneje so ga zato povabili, da fotografira olimpijske igre in številne druge športne dogodke. Šele več let pozneje je odkril, da se njegovo območje udobja skriva v dokumentiranju naravnega sveta, kjer si je z evokativno in poglobljeno fotografijo življenja na Zemlji pridobil naraščajoče število sledilcev med zbiratelji umetnin. Leta 2018 se je David uveljavil kot eden najbolje prodajanih umetniških fotografov na svetu.

Vse slike: © David Yarrow