01-04-2018

NIKON SKLENIL PARTNERSTVO Z AGENCIJO NOOR ZA PROJEKT REPORTAGE AND MASTERCLASSES 2018

Amsterdam, Nizozemska, 1. aprila 2018: Nikon in agencija NOOR sta tudi v letu 2018 združila moči ter kolektiv dokumentarnih fotografov iz Amsterdama podprla pri pripovedovanju zgodb, ki jih je treba predstaviti. Nikon zagotavlja fotoaparate in objektive za dolgoročne projekte agencije NOOR, ki izpostavljajo vzroke za svetovna vprašanja. To sodelovanje nadobudnim dokumentarnim fotografom z usposabljanjem na akademiji Nikon-NOOR omogoča tudi nabiranje izkušenj po vsej Evropi.

Skupinski projekti agencije NOOR, ki jih podpira Nikon, vključujejo projekt Podnebne spremembe, ki se na okoljske spremembe in dvigovanje morske gladine osredotoča v dveh delih – Posledice in Rešitve. Skupinski projekt Moderno suženjstvo raziskuje današnjo trgovino z ljudmi in svetovno trgovino s sužnji.

Akademija Nikon-NOOR je sezono 2018 odprla s spomladanskim usposabljanjem na Poljskem, Švedskem in v Belgiji. Novi datumi bodo objavljeni pozneje. Na vsaki delavnici bo na vseh lokacijah 15 udeležencev tesno sodelovalo z vodilnimi fotoreporterji, ki jim bodo pomagali, da izpopolnijo svoje portfelje. Udeležence bodo usmerjali pri razporejanju fotografij in vizualnem pripovedovanju zgodb ter jih učili ključnih veščin za delo na terenu in prodajo zgodb. Mentorji iz agencije NOOR bodo predstavili svoje vpoglede, ki so jih pridobili med delovanjem po vsem svetu, ob tem se bodo dotaknili tem, kot so družbene spremembe, konflikti in okoljski problemi. Nikon je sponzor akademije in zagotavlja, da je vpisnina brezplačna za vse udeležence; s tem spodbuja nadarjene mlade dokumentarne fotografe in jim pomaga pri zagonu kariere.

Michel du Croix, generalni direktor oddelka za izkušnje strank v Nikon Europe, je povedal:

»Nikon je ponosen na prispevek, ki ga z agencijo NOOR v akademiji Nikon-NOOR zagotavlja pri dokumentiranju pomembnih vprašanj in navdihovanju nove generacije fotografov. S podpiranjem zahtevnih reportaž, ki odpirajo pomembna vprašanja, in deljenjem izkušenj z nadobudnimi fotoreporterji si prizadevamo vračati skupnosti fotografov.«

Za več informacij si oglejte:

http://noorimages.com/announcing-the-2018-nikon-noor-academy-masterclasses/