16-04-2018

Maneken in mural: Nikon in fotografinja Julia Kennedy sta modo prestavila na ulice

Amsterdam, Nizozemska, 16. aprila 2018 V novi seriji fotografij, ki jih je danes objavil Nikon, je modna fotografinja Julia Kennedy združila dve prevladujoči umetniški obliki in svet mode prepletla z najosupljivejšo ulično umetnostjo v Londonu.

Julia je sodelovala s francosko modno oblikovalko Coline Bach ter uporabila hitrost in ločljivost najnovejšega Nikonovega fotoaparata D-SLR, modela D850, in paleto objektivov NIKKOR, da je zajela dinamičnost in razgibanost aktivnega urbanega življenja, ob tem pa je tudi vključila ekstravagantnost modne industrije.

Ta ekskluzivna osemdelna fotografska serija odraža Julijino prepričanje, da moda ne bi smela biti omejena na modne brvi in da je moč uživati v njej v najrazličnejših okoljih. Poudarek njenim posnetkom dajejo žive barve, bogata tekstura in gibanje, stiliranje in rekviziti pa manekene namenoma postavljajo v kontekst najboljših muralov severnega in vzhodnega Londona. Serijo fotografij si v celoti lahko ogledate tukaj.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Avtorja murala DRT (L) in Sr. X (D), Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Avtor murala Dan Kitchener, Camden

Julia Kennedy je takole pokomentirala projekt: »London je po vsem svetu znan po modi in živahni ulični umetnosti in vedno sem pozorna, kje so kakšne vznemirljive barve in teksture. Hitrost, visoka ločljivost in svetlobna občutljivost fotoaparata D850 pomenijo, da sem lahko zajela vsako gibanje, podrobnost in barvo v sleherni sceni – kar je ustvarilo občutek vznemirjenja v teh vsakodnevnih urbanih prizorih.«

Julia je pri fotografiranju niza posnetkov uporabila naslednjo opremo:
• D850 – Nikonov najnovejši fotoaparat D-SLR polnega formata odlikujejo izjemna ločljivost 45 milijonov slikovnih točk, neverjeten dinamični razpon, neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 7 posnetkov na sekundo* pri polni ločljivosti in največji razpon občutljivosti ISO v razredu, kar omogoča zmagovalno kombinacijo hitrosti, podrobnosti in natančnosti.
• AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR – Prva izbira med širokokotnimi do srednjimi telefoto zoom objektivi. Svetlobno močan objektiv f/2,8 zagotavlja izjemno zmogljivost pri šibki svetlobi in dosledno osvetlitev v celotnem obsegu zooma. Zmanjšanje tresljajev zmanjša tresenje fotoaparata in omogoča fotografiranje s časi zaklopa, ki so do štiri stopnje počasnejši kot sicer.
• AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Izredno širokokoten, svetlobno močan objektiv ima nanokristalno prevleko za zmanjšanje podvojenih virov svetlobe in notranjega odboja. Zagotavlja ostrino od središča do roba, ki presega ostrino primerljivih objektivov s fiksno goriščno razdaljo. 
• AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED – Svetlobno močan objektiv s fiksno goriščnico formata FX z ultraširoko 20 mm goriščno razdaljo in veliko svetlobno močjo (f/1,8). Ta lahki in vsestranski objektiv odpira možnosti ustvarjalnim fotografom, ki želijo pretiravati s perspektivami.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Avtor murala Otto Schade, Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Avtor murala Dr Zadok, Hackney

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Avtorica murala Paula Plim, Camden

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Avtor murala Darren John, Tower Hamlets

Za več informacij kliknite tukaj.

O Julii Kennedy

Britanska fotografinja Julia Kennedy živi in dela v Londonu. Znana je po uporabi barv, velikih scenerijah in odličnih lokacijah. Rada se smeji in fotografira z osebnostjo in občutkom za humor ali ironijo. Julia je sodelovala s številnimi revijami za modo, med drugimi z L’Officiel, Vogue in Wonderland, pa tudi z mnogimi znanimi imeni, kot so Charlotte Olympia, House of Hackney, Harrods, Oasis, Sweaty Betty in Rimmel. 
www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy

O Coline Bach

Coline Bach je francoska modna oblikovalka in kostumografinja, ki živi v Londonu. Po diplomi iz modnega novinarstva na Central Saint Martins School je postala prva pomočnica modnega urednika pri reviji Dazed & Confused Robbieja Spencerja in je z njim tesno sodelovala pri publikacijah Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion in Teen Vogue, nato pa se je odločila za samostojno pot. 
www.colinebach.com
@colinebach

*Fotoaparat D850 lahko fotografira s hitrostjo do 9 posnetkov na sekundo, če bateriji EN-EL18b (uporabljena pri fotoaparatu D5) dodate baterijsko držalo z možnostjo uporabe različnih baterij MB-D18.