18-12-2017

Obrazi božiča

Nikon predstavlja novo serijo portretne fotografije, v kateri so v ospredju ljudje, ki sooblikujejo božični čas 

Amsterdam, 18. decembra 2017: V izvirni in praznični seriji posnetkov, ki jo je Nikon predstavil danes, je nemška fotografinja Paloma Parrot prepotovala Evropo in v objektiv ujela ljudi, ki ohranjajo nekatere najbolj priljubljene božične tradicije.

Portretni posnetki razkazujejo zmogljivost objektivov NIKKOR in so osredotočeni na ljudi, ki iz zakulisja ustvarjajo praznični božični duh v Evropi. Ekskluzivna serija fotografij, ki prikazuje vse od laplandskega dreserja severnih jelenov in gojitelja božičnih drevesc na Danskem do britanskih ustvarjalcev božičnih nogavic in kartic ter nemške izdelovalke igrač, razkriva znanje in ročne spretnosti, ki ustvarjajo praznične trenutke.

Julie Tuner, izdelovalka zibajočih konjičkov, na konjička po meri pritrjuje grivo. Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G        

Mike Wallace, glavni pek, stoji pred več kot 100 domačimi božičnimi kolači. Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Jade Downer, izdelovalka kartic, v svoji tiskarni in grafičnem studiu. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Upi Virkkula, vzreditelj severnih jelenov, s svojo čredo med hranjenjem. Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Paloma Parrot je o svoji seriji povedala: »Sem portretna fotografinja, zato iščem opremo, ki zagotavlja izjemno natančno prepoznavanje motivov in vrhunsko delovanje ter obenem omogoča svobodo in možnost izražanja mojega motiva z enim samim ohišjem fotoaparata in objektivom. Oba objektiva, ki sem ju pri fotografiranju uporabila, sta zagotovila prilagodljivost pri zajemu osebnih portretov, postavitev portretirancev v njihovo delovno okolje pa gledalcu pomaga razumeti njihovo vlogo pri sooblikovanju božičnega časa.«

Paloma Parrot je za zajem posnetkov uporabila Nikonov novi paradni fotoaparat D-SLR formata DX, model D7500, in ta dva objektiva NIKKOR:
•  AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Ta visokozmogljivi, kompaktni in vsestranski zoom objektiv formata DX enostavno zajame vse razpone od širokokotnega do zoom teleobjektiva, zato je primeren za večino pogojev fotografiranja, pa naj gre za intimne portrete ali popotniške fotografije. Nikonova izjemna funkcija zmanjšanja tresljajev zagotavlja ostre slike, lahko ohišje objektiva pa je dobro uravnoteženo na fotoaparatu.
•  AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Ta 50-milimetrski svetlobno močan objektiv s fiksno goriščno razdaljo ima veliko največjo svetlobno moč f/1,4, ki je kot nalašč za fotografiranje pri šibki svetlobi ali kadar je potrebna majhna globinska ostrina. Opremljen je tudi z Nikonovim ekskluzivnim tihim pogonom Silent Wave Motor (SWM) za hitro in tiho samodejno ostrenje.

Fotografi, ki jih serija »Obrazi božiča« navdihuje ter se želijo preizkusiti v portretni fotografiji in svoje veščine še razviti, lahko izkoristijo promocijske cene predstavljenih objektivov NIKKOR v akciji na tej povezavi.

Več informacij o »obrazih« božiča, ki so predstavljeni v akciji, in podrobnosti o sodelovanju portretirancev pri ohranjanju prazničnih tradicij, so na voljo spodaj.

Več o Palomi Parrot

Paloma Parrot je nemška fotografinja, ki deluje v Dortmundu. Svoj pogled skozi objektiv predstavlja že več kot 20 let. Znana je po svojem minimalističnem in izrazitem slogu ter se drži načela, da je »manj vedno več«.
www.instagram.com/palomaparrot/?hl=sl
takingpicturesofwhatever.tumblr.com/

Več informacij o Nikonovih nagrajenih izdelkih poiščite na spletnem mestu www.europe-nikon.com