02-09-2020

IZBOLJŠAJTE SVOJO IGRO GOLFA Z NOVIM LASERSKIM DALJINOMEROM COOLSHOT 40i GII

Amsterdam, Nizozemska, 2. september 2020: Danes je Nikon predstavil laserski daljinomer COOLSHOT 40i GII za igralce golfa, ki je nadgradnja modela COOLSHOT 40i.

Z daljinomerom COOLSHOT 40i GII bodo igralci golfa korak pred konkurenco z veliko večjim razponom merjenja od 7,5 do 1460 m in preprostejšim merjenjem razdalje do zastavice. Tehnologija LOCKED ON zagotavlja merjenje razdalje do same zastavice in ne do ozadja.

Laserski daljinomer COOLSHOT 40i GII je zasnovan za uporabo pri rednem igranju in na uradnih tekmovanjih, saj ponuja dva načina merjenja: način za golf (razdalja z upoštevanim naklonom in dejanska razdalja) ter način za dejansko razdaljo (samo dejanska razdalja). Med njima lahko preklapljate s preprostim pritiskom gumba. Pri igranju na turnirju lahko sodniki jasno vidijo, da lučka LED kazalnika dejanske razdalje utripa, kar pomeni, da merjenje dviga/padca ni vklopljeno.

Pri normalnem igranju vam merjenje razdalja z upoštevanim naklonom, v načinu za golf omogoča boljše igranje na igriščih, kjer je zaradi dvigovanja in spuščanja terena težko oceniti razdaljo. Tehnologija HYPER READ takoj prikaže rezultat v približno 0,3 s, kompaktno in lahko ohišje pa zagotavlja udobno uporabo tudi, če ste na igrišču več dni hkrati.

Novi COOLSHOT 40i GII je popolna izbira za igralce golfa, ki želite izboljšati svojo igro.

* Če nameravate daljinomer COOLSHOT uporabljati na uradnem tekmovanju, se vnaprej seznanite s pravili tega tekmovanja.

Najpomembnejše funkcije

• Razpon merjenja: od 7,5 do 1460 m
• Tehnologija LOCKED ON*: znak LOCKED ON sporoča razdaljo do najbližjega predmeta. Ko merite razdaljo do predmetov, ki se prekrivajo, je razdalja do najbližjega predmeta prikazana z znakom LOCKED ON v iskalu. Tako je na primer na igrišču za golf jasno vidno, da je bila izmerjena razdalja do zastavice, čeprav so v ozadju drevesa.
• Hitra in stabilna meritev ne glede na razdaljo – HYPER READ.
• Rezultat prikaže v pribl. 0,3 sekunde.
• Način za golf prikazuje razdaljo z upoštevanim naklonom (vodoravna razdalja ± višina), kar služi kot vodilo za to, kako daleč morate udariti žogico, uporabno pa je zlasti na nagnjenih igriščih – tehnologija ID (kompenzacija dviga/padca).
• Dva načina prikaza meritev: na voljo sta način dejanske razdalje in način za golf (razdalja z upoštevanim naklonom in dejanska razdalja). Med načinoma lahko preklapljate s preprostim pritiskom gumba. Način dejanske razdalje je mogoče uporabljati na uradnih tekmovanjih v golfu, način za golf pa prikazuje razdaljo, da veste, kako daleč udariti žogico.
• Kazalnik dejanske razdalje se uporabi za prikaz, da ni uporabljena funkcija za merjenje dviga/padca (tehnologija ID). Pri vklopljenem načinu dejanske razdalje kazalnik utripa zeleno. Opazovalci lahko brez težav potrdijo neuporabo funkcije za merjenje dviga/padca (tehnologija ID).
• Uporabljen je način prednosti prvega cilja. Pri merjenju predmetov, ki se prekrivajo, je prikazana razdalja do najbližjega predmeta – uporabno pri merjenju razdalje do zastavice na zelenici z drevjem v ozadju med igranjem golfa.
• Posamične ali neprekinjene meritve (do 8 sekund).
• Zelo kakovosten 6-kratni monokular z večslojno prevleko za svetlo in jasno sliko.
• Velik okular za lažje gledanje (18 mm).
• Zaradi večje razdalje do očesne zenice ga lahko udobno uporabljajo tudi posamezniki, ki nosijo očala.
• Odporen na dež – ustrezno stopnji zaščite JIS/IEC 4 (IPX4) (pri Nikonovih pogojih preskušanja).

* Enojne meritve: ko merite razdaljo do predmetov, ki se prekrivajo, in se prikaže razdalja do najbližjega predmeta, se pojavi znak LOCKED ON.
* Neprekinjeno merjenje: ko se prikazane številke premaknejo na bližji predmet, se pojavi znak LOCKED ON.