29/01/2013

Predstavljamo fotoaparata COOLPIX z velikim zoomom in Wi-Fi

Ljubljana, Slovenija, 29. januar 2013 – Družba Nikon Europe je danes razširila serijo COOLPIX s tremi novimi kompaktnimi fotoaparati, vključno z dvema modeloma z velikim zoomom in dvema modeloma z vgrajeno podporo za brezžično omrežje, ki omogoča takojšen prenos slik v združljivo pametno napravo. Model S9500 z 18 milijoni slikovnih točk in Wi-Fijem ima neverjeten 22-kratni optični zoom, 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon OLED in vgrajen GPS. Model S5200 s 16 milijoni slikovnih točk in Wi-Fijem ima širokokotni objektiv NIKKOR s 6-kratnim zoomom in 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD z visoko ločljivostjo (460.000 točk). Nato pa je tu še model S9400 z 18 milijoni slikovnih točk in objektivom NIKKOR z 18-kratnim optičnim zoomom in 7,5-centimetrskim (3-palčnim) zaslonom OLED. Vsi modeli imajo slikovni senzor CMOS z osvetlitvijo od zadaj, tehnologijo zmanjšanja vibracij s premikom elementov objektiva in možnost snemanja videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD (1080p).

Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe, je to komentiral tako: »S temi novimi pridobitvami v seriji COOLPIX bomo ustregli tako ljubiteljem velikega zooma kot tudi navdušencem nad družabnimi mediji. S9500 ima izjemen vsestranski razpon za žepni fotoaparat, saj ima objektiv z 22-kratnim optičnim zoomom, ki pokriva vse, od enkratnih posnetkov na safariju do bližnjih posnetkov vaše najljubše skupine. Svojo pametno napravo lahko celo uporabite kot daljinski upravljalnik za fotoaparat, kar je zlasti priročno pri avtoportretih. S9500 in S5200 imata vgrajeno brezžično povezavo Wi-Fi, ki omogoča preprosto deljenje, saj ju lahko povežete z združljivo pametno napravo. Vsi trije fotoaparati zagotavljajo boljše slike, kot jih je sposoben pametni telefon, saj imajo poleg pričakovane vrhunske kakovosti slike tudi optični zoom, ki dejansko približa motiv, in ne le digitalni zoom, s katerim zgolj povečate del zajete slike.«

COOLPIX S9500 – bližinski posnetki, ki se jih splača deliti

Dokler ne preizkusite, ne morete verjeti, kako neverjeten je premik od širokega kota do ultra teleobjektiva, in z objektivom NIKKOR z 22-kratnim optičnim zoomom in ED-steklom, ki ga ima COOLPIX S9500, boste izkusili ravno to. Z izjemno vsestranskim razponom goriščnih razdalj od 25 do 550 mm vas bo navdušil, saj bo zlahka zajel oddaljeno dogajanje in spontane trenutke v bližini.

Od zadaj osvetljeni slikovni senzor CMOS z 18 milijoni slikovnih točk in zmanjšanjem vibracij s premikanjem elementov objektiva tudi na najbolj energičnih dogodkih, ne glede na to, ali gre za veliko tekmo ali koncert na stadionu, fotoaparatu COOLPIX S9500 omogoča zajem ostrih fotografij in videoposnetkov. S svetlim in zelo kontrastnim zaslonom OLED z diagonalo 7,5 cm (3 palce) boste zlahka kadrirali posnetek.

Ko zajamete spomin točno tako, kot ste ga doživeli, ga lahko takoj delite s prijatelji in družino, saj lahko S9500 prenaša slike in videoposnetke visoke kakovosti neposredno v pametno napravo*, da bodo pripravljeni za prenos v vaše najljubše družabne medije.

Želite deliti še kaj več kot samo trenutek? Nikon COOLPIX S9500 omogoča snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD (1080p) s preprostim dotikom gumba, lahko pa celo snemate posamezne prizore v obliki filma brez prekinitev. Poleg tega vam vgrajeni GPS omogoča, da fotografijam dodate geografske oznake ali sledite poti z računalnikom, elektronski kompas pa vam natančno pove, v katero smer kaže fotoaparat.

Fotoaparat COOLPIX S9500 je na voljo v štirih barvah: srebrni, črni, rdeči in rjavi.**

COOLPIX S5200 – elegantno deljenje fotografij

S fotoaparatom žepne velikosti s 16 milijoni slikovnih točk COOLPIX S5200 z vgrajenim Wi-Fijem ste vedno pripravljeni, da zabeležite naslednji čarobni trenutek. Ne glede na to, ali gre za družinski rojstni dan ali zabavno noč zunaj, S5200 bo zlahka prenesel slike in videoposnetke v pametno napravo*, da jih boste lahko delili z drugimi.

Visokoločljivi 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD omogoča visok kontrast in jasen pogled, slikovni senzor CMOS s 16 milijoni slikovnih točk pa zagotavlja vrhunske slike v slabih svetlobnih pogojih. Objektiv NIKKOR s 6-kratnim optičnim zoomom omogoča tako skupinske posnetke kot bližinske kadre, zmanjšanje vibracij s premikom elementov objektiva pa kompenzira tresenje fotoaparata v realnem času, zato bodo fotografije in videoposnetki vedno ostri. Ko želite snemati, lahko S5200 s posebnim gumbom preklopite v način za snemanje v polni visoki ločljivosti Full HD in takoj posnamete jasne videoposnetke.

Fotoaparat COOLPIX S5200 je na voljo v petih barvah: srebrni, črni, rdeči, modri in temno modri.**

COOLPIX S9400 – kompakten, z ogromno funkcijami, izjemno zmogljiv

Če želite stilsko zabeležiti vse svoje dogodivščine, je kompaktni fotoaparat COOLPIX S9400 z velikim zoomom pravi za potovanja, športne dogodke, koncerte in še več. Super tanek s super zoomom – kot nalašč za velike dogodke in presenečenja, hkrati pa ima S9400 objektiv NIKKOR z 18-kratnim zoomom, ki lahko zajame karkoli, pa tudi izjemen zaslon OLED z diagonalo 7,5 cm (3 palce), optično zmanjšanje vibracij s premikanjem elementov objektiva in snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti Full HD.

Za nadebudne režiserje ima S9400 nekaj izjemnih funkcij za snemanje, vključno z možnostjo začasne zaustavitve in nadaljevanja med snemanjem, tako da na koncu ustvari le eno samo datoteko z videoposnetkom, ki omogoča neprekinjeno predvajanje. Med snemanjem videoposnetka je na voljo optični zoom s samodejno izostritvijo in lahko snemate v formatu iFrame. Če si želite ogledati videoposnetke na večjem zaslonu, ima fotoaparat vgrajen priključek HDMI, da ga lahko priključite neposredno na televizor HDTV.

Fotoaparat COOLPIX S9400 je na voljo v štirih barvah: srebrni, črni, rdeči in beli.**


*Zahteva namestitev Nikonovega mobilnega brezžičnega vmesnika (na voljo za iOS in Android™) v vaši pametni napravi. Android, Google, Google Play, YouTube in druge znamke so blagovne znamke družbe Google Inc.

**Razpoložljivost izdelka se lahko razlikuje glede na državo.