29/01/2013

Dva robustna ter dva za uporabo preprosta modela COOLPIX

Ljubljana, Slovenija, 29. januar 2013 – Družba Nikon Europe je danes predstavila štiri nove člane serije COOLPIX, vključno s strokovnjakom za podvodno fotografijo: robustnim fotoaparatom AW110 za uporabo na prostem, ki ga lahko vzamete s sabo do globine 18 metrov in ki nudi Wi-Fi za deljenje izkušenj, ko se dogajajo. Po drugi strani pa je S31 z 10 milijoni slikovnih točk odporen in preprost ter kot nalašč za vso družino. Na koncu sta tu še nova fotoaparata serije L, L27 in L28, s katerima lahko preprosto zajamete videoposnetke in slike.

Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe, je to komentiral tako: »Ti novi fotoaparati COOLPIX so primerni za zelo različne okuse. Robustni AW110 je bil zasnovan za navdušence nad ekstremnimi športi ali za novousposobljene potapljače. Pritrdite ga lahko na rezervoar s kisikom in z njim raziskujete svet pod valovi do globine 18 m, kar je standardna globina potopa za vse tiste, ki so se usposobili za potapljača v odprtih vodah (Open Water Diver). Poleg tega omogoča takojšen prenos v združljivo pametno napravo s povezavo Wi-Fi, tako da lahko celo podvodne dogodivščine zlahka delite z družino in prijatelji. Tistim, ki želijo malo manj robustno ohišje, pa S31 omogoča potapljanje do 5 m, odporen je na udarce in prah ter hkrati tako preprost za uporabo, da ga bodo z veseljem uporabljali vsi, od starih staršev do otrok. Če pa želite čisto preprost kompaktni fotoaparat, imata L27 in L28 načine pametne avtomatike, zato se lahko osredotočite na pomembne stvari v življenju.«

COOLPIX AW110 – pripravljen, da zajame prostranstva narave

Fotoaparat AW110 je pripravljen na dogodivščine – ravno tako kot vi. Ne glede na to, ali ga imate v roki, nameščenega na desko, pripetega na nahrbtnik ali pritrjenega na rezervoar s kisikom, lahko vsako dogodivščino, potop, pljusk in padec zabeležite na jasnih slikah in videoposnetkih s polno visoko ločljivostjo Full HD (1080p). Od zadaj osvetljeni slikovni senzor CMOS s 16 milijoni slikovnih točk, širokokotni objektiv NIKKOR s 5-kratnim zoomom in 7,5-centimetrskim (3-palčnim) zaslonom OLED s 614.000 pikami – vse to je na voljo v odpornem kompaktnem ohišju, ki kljubuje prahu, zdrži potope do 18 m in padce z višine do 2 m ter ne zamrzne do temperature –10 ºC.
Prijatelji in družina bodo vedno na tekočem o vaših najnovejših podvigih, saj vgrajeni Wi-Fi omogoča prenos slik in videoposnetkov neposredno v pametno napravo, kamor jih zlahka prenesete. Skladno s potrebami pustolovskih fotografov ima AW110 tudi funkcije, ki so kot nalašč za prostranstva narave. Vgrajeni sistem GPS omogoča geografske oznake fotografij, da lahko fotografijam zlahka sledite in poveste drugim, kje so bile zajete, elektronski kompas in zemljevid sveta pa vam pomagata pri orientaciji in načrtovanju poti. Višinomer zabeleži natančno višino fotografiranja (razpon: od –300 m do 4500 m), hidrobarometer pa meri globino pod vodo (razpon: od 0 do –20 m).

Ker je fotoaparat zasnovan, da zajame dogajanje, v katerem sodelujete, ima priročno funkcijo Action Control (upravljanje z gibi), zato lahko funkcije fotoaparata nastavite s premikom fotoaparata samega, kar je zelo priročno pod vodo ali če imate debele rokavice.

Kot je značilno za fotoaparate Nikon, ima AW110 vrhunsko kakovost slike. Zelo občutljiv slikovni senzor CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in namenskimi načini za šibko svetlobo omogoča osupljive rezultate pri močni sončni svetlobi, ponoči ali globoko pod morsko gladino. Visoka svetlobna občutljivost ISO (do 3200) preprečuje nastanek zamegljenih slik zaradi hitro premikajočih se motivov ali šibke svetlobe, Best Shot Selector (izbirnik najboljšega posnetka) (BSS) pa samodejno izbere najostrejši posnetek med 10 zaporednimi posnetki. Ni boljšega fotoaparata za spremljanje dejavnosti ali dogodivščin na prostem pa ne glede na to, ali je zunaj zima, pomlad, poletje ali jesen.

Fotoaparat COOLPIX AW110 je na voljo v štirih barvah: kamuflažni, modri, črni in oranžni.*

COOLPIX S31 – dobrodošel v družini

Odporen, preprost in zabaven – fotoaparat COOLPIX S31 z 10 milijoni slikovnih točk je pravi družinski fotoaparat. Ima velike gumbe, pregledne menije, objektiv NIKKOR s 3-kratnim optičnim zoomom, 6,7-centimetrski (2,7-palčni) zaslon LCD, možnost snemanja videoposnetkov visoke ločljivosti HD in zabavne vgrajene filtre. Ker lahko fotoaparat prenese udarce, lahko z njim vsakdo samozavestno zajame čudovite slike in videoposnetke ter ga vzame s sabo skoraj kamorkoli. Je vodoodporen do globine 5 m, preživi padce z višine do 1,2 m in je odporen na prah, zato je ustvarjen za aktivno rabo doma in na počitnicah ter spodbuja fotografiranje z novih mest, kot sta bazen ali plaža.
Simetrično ohišje zagotavlja, da je S31 preprost za uporabo in v vsako roko sede kot ulit. Bliskavica je vedno na sredini, veliki namenski gumbi za fotografiranje ali snemanje ostrega videoposnetka v ločljivosti 720p pa so na obeh straneh fotoaparata, da mezinca ne bi zašla v kader. Logični meniji s prepoznavnimi, barvitimi ikonami omogočajo preprosto premikanje po funkcijah celo otrokom. Samodejna tehnologija proti zameglitvi zagotavlja ostre posnetke prijateljev ali sorodnikov ne glede na to, kako hitri so. Ko pa zajamete popolno sliko, lahko zabavni vgrajeni filtri dodajo tisto malo posebnega, denimo učinek ribjega očesa ali Selective Color (selektivna barva).

Fotoaparat COOLPIX S31 je na voljo v petih barvah: rumeni, rožnati, modri, beli in rjavi.*

COOLPIX L27 – naj spomini ne zbledijo

Fotoaparat COOLPIX L27 s 16 milijoni slikovnih točk je privlačen, kompakten, preprost za uporabo ter namesto vas pametno ravna s fotografijami in videoposnetki. Preprosti gumbi in pametne samodejne funkcije omogočajo jasne slike ter zagotavljajo nasmejane obraze in odprte oči na portretih.

Širokokotni objektiv NIKKOR s 5-kratnim optičnim zoomom (26–130 mm) omogoča izredno natančnost in visoko ločljivost ter zajame vse, tako skupinske fotografije kot bližinske posnetke. Če želite od trenutka še več, je na voljo snemanje videoposnetkov v ostrini visoke ločljivosti HD (720p) z enim samim pritiskom gumba, fotografije in videoposnetke pa lahko predvajate točno take, kot se jih spominjate, na kakovostnem 6,7-centimetrskem (2,7-palčnem) zaslonu LCD.

Easy Auto Mode (enostavni samodejni način) optimizira vse nastavitve fotoaparata glede na svetlobo okolice, zato bodo vaše fotografije vedno osupljive. Vgrajeno elektronsko zmanjševanje vibracij preprečuje tresenje fotoaparata, Smart Portrait System (sistem pametnega portreta) pa ima funkcije, kot sta Smile Timer (samosprožilec nasmeha) in Skin Softening (mehčanje kože), ki zagotavljata, da bodo vaši portreti vedno popolni. Priročne baterije velikosti AA poskrbijo za brezskrbno fotografiranje z modelom L27, kjerkoli že ste.

Fotoaparat COOLPIX L27 je na voljo v petih barvah: vijolični s črtastimi vzorci, črni, rdeči, srebrni in beli.*

COOLPIX L28 – za pomembne reči v življenju

COOLPIX L28 je še en fotoaparat, ki je osupljivo preprost za uporabo ter s katerim sta fotografiranje in snemanje videoposnetkov pravi užitek. Z 20 milijoni slikovnih točk, širokokotnim objektivom NIKKOR s 5-kratnim optičnim zoomom, 7,5-centimetrskim (3,0-palčnim) zaslonom LCD in snemanjem videoposnetkov v ločljivosti 720p ima vse, kar potrebujete za zajem pomembnih trenutkov v življenju.

Easy Auto Mode (enostavni samodejni način) in snemanje videoposnetkov z enim dotikom poskrbita za preprostost, hkrati pa velika ločljivost slikovnega senzorja in ostri objektiv NIKKOR s 5-kratnim optičnim zoomom poskrbita, da bo vse popolno zajeto, od bližinske fotografije novega člana družine do posnetka cele družine med igro. Fotografije so na velikem zaslonu LCD videti odlično, hkrati pa so tako ostre, da jih lahko povečate in obesite na zid. Fotoaparat L28 napajajo priročne baterije AA.

Fotoaparat COOLPIX L28 je na voljo v štirih barvah: rožnati, rdeči, srebrni in črni.*

*Razpoložljivost izdelka se lahko razlikuje glede na državo.