01/02/2012

Stilski zoom: Nikon COOLPIX S9300 in S6300

Ljubljana, Slovenija, 1. februar 2012 – Družba Nikon Europe je danes najavila prihod dveh novih kompaktnih fotoaparatov z zoomom, ki sta kot nalašč za popotništvo, športne dogodke, glasbene koncerte in še več. Tanki COOLPIX S9300 lahko zajame čisto vse, saj ima objektiv NIKKOR z 18-kratnim optičnim zoomom, od zadaj osvetljeno tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk, zmanjševanje vibracij v objektivu, snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti, 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon LCD in vgrajen sistem GPS. Barviti COOLPIX S6300 ima objektiv NIKKOR z 10-kratnim optičnim zoomom, od zadaj osvetljeno tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk, zmanjševanje vibracij v objektivu in snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti.

»Tako COOLPIX S9300 kot S6300 predstavljata izjemno stilsko dovršenega spremljevalca, ki popisuje vaše dogodivščine,« je povedal Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe BV. »Ne glede na to ali boste fotografirali ali snemali videoposnetke v polni visoki ločljivosti od blizu ali od daleč, bodo ti novi superzoom-fotoaparati COOLPIX vedno zmogli vse. Poleg tega vas bodo navdušile nove funkcije, kot so način samodejnega HDR (visok dinamični razpon), sposobnost 3D-posnetkov in vgrajeni sistem GPS.«

V tankem ohišju (največ 30,6 mm) fotoaparata COOLPIX S9300 se skriva najrazličnejša vrhunska tehnologija, ki naredi ta fotoaparat s 16 milijoni slikovnih točk tako navdušujoč. Objektiv NIKKOR z 18-kratnim zoomom (ki pokriva goriščnice od 25 do 450 mm) je kot nalašč za katerokoli situacijo, saj z enako lahkoto zajame oddaljeno dogajanje kot tudi bližinske posnetke. Hkrati sistem zmanjševanja vibracij s premikanjem elementov objektiva omogoča ostre rezultate in stabilno sliko na 7,5-centimetrskem visokoločljivem zaslonu LCD z 921.000 pikami, ki ima posebno tehnologijo za čiste barve, tako da je kadriranje posnetkov še posebej preprosto.

Inovativna funkcija snemanja videoposnetkov omogoča nadebudnim filmarjem, da posnamejo kratek posnetek, ustavijo snemanje in ga kasneje nadaljujejo, fotoaparat pa bo ustvaril eno samo datoteko za gladko predvajanje. Funkcija preproste panorame omogoča, da premaknete fotoaparat po navpični ali vodoravni osi in ustvarite dinamične panorame. Vgrajena zmožnost GPS vam omogoča, da kadarkoli označite lokacijo fotografij ali pa sledite svoji poti.

Fotoaparat COOLPIX S9300 je na voljo v štirih barvah: rdeči, srebrni, črni in modri.

Svetel in lep: COOLPIX S6300 z velikim zoomom

Fotoaparat COOLPIX S6300 je čudovita mešanica oblikovanja in visoke tehnologije, hkrati pa je tudi elegantna izbira za tiste, ki želijo fotoaparat, ki je preprost za uporabo in priročen za prenašanje. Z izjemno obliko in mavričnimi barvami od rožnate prek zlate do modre je kot nalašč za to, da ga imate vedno s sabo. Objektiv NIKKOR z 10-kratnim optičnim zoomom zlahka zajame nepozabne trenutke, od širokokotnih skupinskih fotografij do osupljivih bližinskih posnetkov, od zadaj osvetljeno tipalo CMOS pa zagotavlja fantastičen prikaz podrobnosti in jasno sliko tudi pri slabi svetlobi.

Če se želite pri fotografiranju še bolj zabavati, ima COOLPIX S6300 možnost fotografiranja v 3D-tehniki. Ta namenski način za 3D-fotografiranje združi dve fotografiji, posneti z različnih položajev, v 3D-sliko, ki jo lahko predvajate na TV-jih in računalnikih, ki so zmožni predvajanja 3D-slike. Zabavni učinki bodo še dodatno začinili vaše fotografije, denimo selektivna barva, ki fotografije pretvori v črno-bele in predmetu po vaši izbiri doda barvo.

Če morate zajeti več kot le en sam trenutek, COOLPIX S6300 preklopi v snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti (1080p) z enim samim pritiskom gumba, 19 scenskih načinov pa samodejno optimizira nastavitve fotoaparata za popularne sloge, učinke in lokacije.

Fotoaparat COOLPIX S6300 je na voljo v šestih barvah: črni, srebrni, rdeči, rožnati, zlati in modri, na voljo pa bo po priporočeni ceni

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Nove funkcije za urejanje videoposnetkov po vzoru vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.