01/02/2012

Nova Nikonova superzoom aparata

Ljubljana, Slovenija, 1 februar 2012 – Družba Nikon Europe je danes najavila prihod dveh novih superzoom fotoaparata. COOLPIX P510, ki je naslednik zelo popularnega COOLPIX P500, ima neverjetni objektiv NIKKOR z 42-kratnim optičnim zoomom, ki dosega goriščnico 1000 mm, zaradi česar je pravi superteleobjektiv, na širokem koncu pa gre do 24 mm. Poleg tega ima tipalo CMOS z osvetlitvijo od zadaj in 16 milijoni slikovnih točk ter napredno zmanjševanje vibracij s premikanjem leč v objektivu. COOLPIX L810, ki je naslednik fotoaparata COOLPIX L120, se s svojimi 16 milijoni slikovnih točk še bolj približa dogajanju, saj ima 26-kratni zoom objektiv z ekstremno širokim kotom.

»Z rekordno goriščnico 1000 mm lahko P510 zajame podrobnosti, ki so predaleč za vsak drug fotoaparat. Seveda v vsakem primeru zagotavlja stabilne posnetke, saj ima napredno zmanjševanje vibracij s premikanjem leč v objektivu,« je povedal Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v družbi Nikon Europe. »Po drugi strani je L810 superzoom, ki je preprost za uporabo, le da ima zdaj še večji razpon goriščnic kot predhodnik, COOLPIX L120, in podrobnejše fotografije, saj ima kar 16 milijonov slikovnih točk.«

COOLPIX P510 je izjemno zmogljiv fotoaparat z največjim razponom vseh časov, ki se ponaša z 42-kratnim zoomom, nagibnim zaslonom LCD z ločljivostjo 921.000 slikovnih pik in snemanjem videoposnetkov v polni visoki ločljivosti (1080p) s stereo-zvokom.

Ne glede na to, ali bi radi s širokim kotom zajeli skupino prijateljev ali pa delfine, ki v daljavi skačejo iz morja, bo super tele-objektiv fotoaparata COOLPIX P510 pokril prav vse vaše potrebe. Z od zadaj osvetljenim tipalom CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in naprednim zmanjševanjem vibracij s premikanjem elementov objektiva bodo fotografije ostre v vsaki svetlobi, tako da bodo celo pri daljših goriščnicah posnetki mirni in motivi ostri.

Snemanje videoposnetkov z enim dotikom pomeni, da lahko kadarkoli preklopite s fotografiranja na video v polni visoki ločljivosti (1080p) s stereo-zvokom. Optični zoom in samodejno ostrenje sta med snemanjem videoposnetkov seveda na razpolago, poleg tega pa COOLPIX P510 lahko snema v upočasnjenem ali pospešenem načinu s hitrostmi do 120 posnetkov na sekundo (VGA). Videoposnetke lahko snemate v formatu iFrame, vgrajen priključek HDMI pa omogoča, da priklopite fotoaparat neposredno na televizijski sprejemnik visoke ločljivosti ter si kadarkoli ogledate fotografije in videoposnetke z družino in prijatelji.

Nagibni zaslon LCD z visoko ločljivostjo bo poskrbel, da boste odkrili svojo ustvarjalno plat, saj lahko z njim zajamete posnetke od zgoraj ali spodaj, da dobite drugačno perspektivo. Vgrajeni sistem GPS zabeleži natančno lokacijo posnetka v obliki geografskih oznak v podatkih o sliki.

Fotoaparat COOLPIX P510 je na voljo v treh barvah: črni, rdeči in temno sivi.

Izboljšana zmogljivost, ustvarjena za življenje: COOLPIX L810

S superzoom objektivom in snemanjem videoposnetkov v ločljivosti 720p vam COOLPIX L810 omogoča vrhunsko tehnologijo, ki je preprosta za uporabo, tako da so vsi pomembni trenutki zagotovo ovekovečeni. Preprost samodejni način optimizira vse nastavitve glede na svetlobo okolice, tako da vam pri fotografiranju ni treba razmišljati.

Objektiv NIKKOR s 26-kratnim optičnim zoomom z izjemno širokim kotom pokriva goriščnice od 22,5 do 585 mm in pokriva vse od panoram do oddaljenega dogajanja. Vse to pa podpira inovativen stranski vzvod za zoom, ki omogoča gladko, enakomerno zoomiranje v celotnem razponu goriščnic, ne glede na to ali snemate videoposnetke ali fotografirate, zmanjševanje vibracij (VR) s premikanjem elementov objektiva pa izniči tresenje fotoaparata. Hkrati tipalo CCD s 16 milijoni slikovnih točk in štirimi različnimi samodejnimi funkcijami proti zameglitvi zagotavlja, da bodo fotografije vedno ostre.

Vse to se napaja iz priročnih baterij AA, zato vam nikdar ne bo treba skrbeti, da bi vam zmanjkalo energije, ne glede na to, kje ste.

Fotoaparat COOLPIX P810 je na voljo v štirih barvah: črni, rdeči, modri in toplo sivi.

- Način samodejnega HDR: Zajame fotografije z osupljivimi tonalnimi podrobnostmi v vsaki situaciji, če fotografirate v načinu HDR. Fotoaparat združi dva posnetka pri različnih osvetlitvah med enim proženjem sprožilca ter ustvari fotografijo s širokim dinamičnim razponom in bogatimi barvnimi gradacijami.

- Preprosta panorama 360/180: Premaknite fotoaparat po navpični ali vodoravni osi, da ustvarite dinamične panorame.

- 3D-fotografiranje: Ustvarite 3D-sliko, ki jo lahko predvajate na televizijskih sprejemnikih in računalnikih, ki so zmožni predvajanja 3D-slike. Fotoaparat združi dva posnetka iz različnih položajev. Drugi posnetek se naredi samodejno, ko fotoaparat zazna, da ste v pravem položaju.

- Hitro neprekinjeno fotografiranje: Zajemite do 5 posnetkov pri polni ločljivosti pri 6 posnetkih na sekundo, ali do 30 posnetkov pri polni ločljivosti pri hitrosti 1 posnetek na sekundo.

- Gumb za izbiro načina delovanja z ročnimi načini osvetlitve (P/S/A/M) in uporabniški način, v katerem lahko takoj prikličete želene nastavitve fotoaparata.

- Brezžični prenos: Združljiv s karticami Eye-Fi X2 (ali novejšimi). Prenesite digitalne fotografije (v zapisu JPEG) neposredno v telefon ali osebni računalnik, nato pa se povežite v splet in izkoristite vse možnosti, ki vam jih ponuja Nikonova storitev za skupno rabo fotografij my Picturetown.

- Meni za retuširanje: Izboljšajte fotografije že v fotoaparatu, saj imate na voljo več različnih filtrov. Ta vključuje selektivne barve, ki pretvori sliko v črno-belo, nato pa obarva izbrano območje, in učinek zvezdaste svetlobe, ki svetlobo svetlih predmetov razprši v obliki zvezde.

- Čisto snemanje videoposnetkov v ločljivosti 720p: Preprosto zajemite gibanje življenja. Namenski gumb za snemanje videoposnetkov omogoča preprost začetek snemanja, hkrati pa lahko med snemanjem uporabljate optični zoom in samodejno ostrenje.

- Preprečevanje zameglitve: Zmanjševanje vibracij (VR) s premikanjem elementa objektiva zmanjša učinke tresenja fotoaparata. Visoka občutljivost ISO (do 1600) za ostrejše fotografije v slabi svetlobi. Zaznavanje gibanja izravnava premikanje fotoaparata in motiva. Izbirnik najboljšega posnetka (BSS) iz niza do deset zaporednih posnetkov izbere najostrejšega.

- 3D-fotografiranje: Ustvarite 3D-sliko, ki jo lahko predvajate na televizijskih sprejemnikih in računalnikih, ki so zmožni predvajanja 3D-slike.

- Preprosta skupna raba: Omogoča priklop neposredno na televizijski sprejemnik visoke ločljivosti z vgrajenim priključkom HDMI.

- Sistem pametega portreta: Vsakič zajame popolne portrete. Samosprožilec nasmeha posname fotografijo, ko se izbrana oseba nasmehne. Sistem proti mežikanju vas opozori, kadar ima kdo zaprte oči. Mehčanje kože prilagodi neenakomerne kožne odtenke in zgladi kožo. Sistem za odstranitev učinka rdečih oči popravi napačno barvo oči, ki jo povzroči bliskavica.

- Brezžični prenos: Združljiv s karticami Eye-Fi X2 (ali novejšimi). Prenesite digitalne fotografije (v zapisu JPEG) neposredno v telefon ali osebni računalnik, nato pa se povežite v splet in izkoristite vse možnosti, ki vam jih ponuja Nikonova storitev za skupno rabo fotografij my Picturetown.

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Nove funkcije za urejanje videoposnetkov po vzoru vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.