01/02/2012

Zabaven družinski fotoaparat, predstavljamo COOLPIX S30

Ljubljana, Slovenija, 1. februar 2012 – Podjetje Nikon Europe je danes najavilo prvi fotoaparat, ki je namenjen posebej za vso družino – uporabljali ga bodo lahko tako otroci kot stari starši. Ker je odporen na vodo in udarce ter ima velike gumbe in preproste menije, je COOLPIX S30 fotoaparat, v katerem lahko uživa vsa družina. Tipalo z 10 milijoni slikovnih točk, objektiv NIKKOR s 3-kratnim optičnim zoomom, 6,7-centimetrski (2,7-palčni) visokoločljivi zaslon LCD, snemanje videoposnetkov v ločljivosti 720p in zabavni filtri v fotoaparatu omogočajo, otrokom in odraslim, da zajamejo svoj svet s fotoaparatom, ki resnično naredi vse.


»Takoj ko boste videli fotografije, ki jih lahko vaša družina zajame s fotoaparatom COOLPIX S30, boste vedeli, da je ta fotoaparat res nekaj posebnega,« je povedal Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v družbi Nikon Europe. »S tipalom z 10 milijoni slikovnih točk in 3-kratnim optičnim zoomom S30 vsekakor ni igračka, kar dokazuje tudi vrhunska kakovost slike pri fotografijah in videoposnetkih. Še posebej smo navdušeni zaradi ergonomije tega fotoaparata – z dvignjenim objektivom in vgrajeno bliskavico je COOLPIX S30 kot nalašč, da tako vi kot otroci delite čudovite družinske trenutke.«

COOLPIX S30 je ustvarjen za akcijo in dovolj močan, da preživi aktivno uporabo doma, na igrišču, plaži in še kje. Je vodoodporen do globine 3 m in prenese udarce pri padcih z višine do 0,8 m, tako da ste lahko prepričani, da bo vsa družina uživala v fotografiranju, ne glede na razmere.

Je kot nalašč za majhne roke, poleg tega pa ima S30 velike gumbe na en sam dotik, zato je fotografiranje ali snemanje čistega videoposnetka v ločljivosti 720p zelo preprosto. Oblikovanje odraža otroško dojemanje tehnologije, saj je simetrično z velikim sprožilcem na obeh straneh, enim za fotografije in drugim za videoposnetke, da je upravljanje fotoaparata intuitivno. Dvignjen objektiv in vgrajena bliskavica sta na sredi naprave, da mali prstki ne bodo zakrivali posnetka.

Uporabniški vmesnik je poenostavljen in preprost, menije pa sestavljajo jasne, barvite ikone za lažje pomikanje. Funkcija samodejnega izklopa poskrbi, da se fotoaparat ugasne po treh minutah nedejavnosti in tako varčuje z energijo v baterijah AA.

Za najbolj ustvarjalne člane družine so tu še preprosti vgrajeni filtri, tako da se lahko otroci ustvarjalno izražajo in k fotografijam, ki so jih ravno posneli, pridajo svojo noto.

S30 je opremljen s tehnologijo, ki jo pričakujete od fotoaparata Nikon COOLPIX, zato vas bodo fotografije vedno navdušile. Samodejna tehnologija proti zamegljeni sliki, vključno z e-VR (samodejno zmanjševanje vibracij) in zaznavanjem gibanja, zagotavlja ostre posnetke tudi najhitrejših prijateljev. Poleg tega objektiv NIKKOR s 3-kratnim optičnim zoomom (29–87 mm) omogoča, da se spoprimete z vsakim izzivom, od bližinskih posnetkov vsakdanjih zanimivosti do portretov prijateljev in skupinskih družinskih posnetkov.

Fotoaparat COOLPIX S30 je na voljo v štirih barvah: beli, črni, rožnati in modri.

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Nove funkcije za urejanje videoposnetkov po vzoru vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.