01/02/2012

Predstavljamo COOLPIX S2600, COOLPIX L25 in COOLPIX L26

Ljubljana, Slovenija, 1. februar 2012 – Družba Nikon Europe je danes najavila prihod treh novih kompaktnih fotoaparatov iz serije COOLPIX. Trojček sestavljajo COOLPIX S2600, ultra tanek fotoaparat s 14 milijoni slikovnih točk in petkratnim optičnim zoomom, preprosti COOLPIX L25 s preprostim samodejnim načinom ter funkcionalni COOLPIX L26 s 16 milijoni slikovnih točk in snemanjem videoposnetkov z enim dotikom.


»Ti trije fotoaparati predstavljajo preprost vstop v fotografijo,« je povedal Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe. »COOLPIX S2600 je tanek, a poln funkcij, saj ima širokokotni zoom, čisto snemanje videoposnetkov in več samodejnih funkcij proti zamegljeni sliki. Modela COOLPIX L25 in COOLPIX L26 pa zagotavljata, da zadeve ne postanejo preveč zapletene, saj imata pametno samodejno tehnologijo, ki zagotavlja čudovite fotografije in videoposnetke ne glede na okoliščine.«

Ker meri samo 19,5 mm v debelino, lahko fotoaparat COOLPIX S2600 vzamete s sabo kamorkoli, zato ne boste nikdar zamudili priložnosti za zajem pomembnih trenutkov. Od nočnih pohajkovanj s prijatelji po mestu do prvega nasmeha dojenčka –vse najlepše trenutke življenja lahko zajamete v ostrih, jasnih fotografijah, ali videoposnetku z ločljivostjo 720p.

Natančni širokokotni objektiv NIKKOR s petkratnim zoomom in tipalo s 14 milijoni slikovnih točk, s katerima se ponaša COOLPIX S2600, skupaj zagotavljata neverjetno podrobne fotografije, iz katerih lahko ustvarite vrhunske povečave. Poleg tega, da ga je lahko prenašati, je tudi lahek za uporabo, saj ima več samodejnih funkcij za preprosto fotografiranje. Preprost samodejni način optimizira vse nastavitve fotoaparata glede na svetlobo, v kateri fotografirate, samodejni izbirnik scene pa izbere primeren scenski način. Medtem pa štiri tehnologije proti zamegljeni sliki, vključno z e-VR (zmanjševanje vibracij), samodejno preprečujejo pojav zamegljenih posnetkov.

Če se počutite še posebej ustvarjalno, lahko z menijem za retušo v fotoaparatu malo začinite svoje fotografije, ne da bi potrebovali računalnik, saj lahko, denimo, uporabite način selektivne barve, ki pretvori sliko v črno-belo, nato pa na izbrano območje doda nekaj barve.
Fotoaparat COOLPIX S2600 je na voljo v šestih različicah: srebrni, črni, rdeči in rožnati, hkrati pa je na voljo v posebni vijoličasti in črni različici s potiskom.

Preprost začetek: COOLPIX L25

Vsem, ki šele začenjate s fotografijo, bo COOLPIX L25 pomagal brez težav zajeti fantastične fotografije in videoposnetke. Preprosto upravljanje in pametna samodejna tehnologija pomenita, da se ta fotoaparat z 10 milijoni slikovnih točk res spozna na fotografiranje, čeprav se vi morda še ne.

Preprosti samodejni način optimizira vse nastavitve fotoaparata glede na svetlobo okolice, tako da bodo vaše fotografije vedno osupljive. Vgrajeno elektronsko zmanjševanje vibracij in zaznavanje gibanja preprečujeta tresenje fotoaparata, sistem pametnega portreta pa ima funkcije, kot sta samosprožilec nasmeha in mehčanje kože, ki zagotavljata, da bodo vaši portreti vedno popolni.

Širokokotni objektiv s petkratnim zoomom, s katerim se ponaša COOLPIX L25, pomeni, da lahko zajamete vse od ostrih bližinskih posnetkov do osupljivih skupinskih fotografij, velik, 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon LCD pa omogoča preprosto pregledovanje fotografij. Fotoaparat napajajo običajne baterije AA, tako da boste povsod, kamorkoli že greste z njim, lahko našli vir energije.

Fotoaparat COOLPIX L25 je na voljo v štirih barvah: srebrni, črni, rdeči in beli.

Za pomembne reči v življenju: COOLPIX L26

Fotoaparat COOLPIX L26 je še en fotoaparat, ki je osupljivo preprost za uporabo ter s katerim sta fotografiranje in snemanje videoposnetkov pravi užitek. S 16 milijoni slikovnih točk, širokokotnim objektivom NIKKOR s petkratnim optičnim zoomom, 7,5-centimetrskim (3,0-palčnim) zaslonom LCD in snemanjem videoposnetkov v ločljivosti 720p ima vse, kar potrebujete, da zajamete pomembne reči v življenju.

Preprosti samodejni način in snemanje videoposnetkov z enim dotikom pomenita, da sta fotografiranje in snemanje pravi užitek. Ne glede na to, ali boste zajeli bližinski posnetek ali fotografirali vso družino, vam velika ločljivost in ostri objektiv NIKKOR s petkratnim optičnim zoomom zagotavljata, da boste zajeli ostre fotografije, ki jih lahko povečate na veliki format. Fotografije in videoposnetke lahko neposredno prenesete v telefon ali osebni računalnik, da jih boste lahko delili z družino in prijatelji.
COOLPIX L26 bo na voljo v treh barvah: srebrni, črni in rdeči.

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Nove funkcije za urejanje videoposnetkov po vzoru vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.