01/02/2012

Profesionalno rokovanje v kompaktni obliki, COOLPIX P310

Ljubljana, Slovenija, 1. februar 2012 – Družba Nikon Europe je danes dopolnila serijo COOLPIX Performance z novim fotoaparatom COOLPIX P310, zmogljivim kompaktnim fotoaparatom, ki je pripravljen na resno fotografijo. Novi fotoaparat s 16 milijoni slikovnih točk se ponaša s svetlim objektivom NIKKOR s 4,2-kratnim optičnim zoomom in zaslonko f/1,8, ki pokriva široki kot, z od zadaj osvetljenim tipalom CMOS, naprednim zmanjševanjem vibracij s premikom elementov objektiva, snemanjem videoposnetkov v polni visoki ločljivosti, 7,5-centimetrskim (3-palčnim) visokoločljivim zaslonom LCD in nastavljivim funkcijskim gumbom.


Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe, je to komentiral tako: »Izjemna kakovost slike, ki jo zagotavlja P310, pomeni, da je odlična izbira za fotografske navdušence, ki hočejo prenosnost in zmogljivost. S svojim izjemno svetlim objektivom z zaslonko f/1,8 in 24-milimetrskim ultraširokokotnim zoom objektivom zagotavlja osupljive, življenjske fotografije z izjemno ločljivostjo in podrobnostmi. Tehnologija stabilizacije slike je neverjetno učinkovita, ročni načini pa zagotavljajo popoln ustvarjalni nadzor.«

Fotoaparat P310 združuje vrhunsko Nikonovo tehnologijo zajema slike z najhitrejšim objektivom NIKKOR, ki je bil kadarkoli predstavljen v modelu COOLPIX, vse to pa se združi v zavidanja vreden žepni fotoaparat. Izjemno svetel in bliskovito hiter objektiv z zaslonko f/1,8 skupaj z zelo občutljivim od zadaj osvetljenim tipalom CMOS zagotavlja kot britev ostre fotografije celo pri nočnem fotografiranju ali v težavni svetlobi.

Zagotovljen je popoln ustvarjalni nadzor, saj ima štiri ročne načine osvetlitve: P (Programirano samodejno), S (Nastavitev časa osvetlitve), A (Nastavitev zaslonke) in M (Ročno). Ko fotografirate kompleksne motive, novi pametni sistem samodejnega ostrenja, s katerim se ponaša P310, zagotavlja, da lahko ostrite ročno ali pa se poslužite sistema samodejnega ostrenja z 99 točkami za še posebej ostre rezultate. A ne le to: ko najdete idealno nastavitev fotoaparata, lahko z nastavljivim funkcijskim gumbom nastavite bližnjico, tako da se lahko v to nastavitev vrnete kadarkoli, ne da bi morali odpreti menije.
Za zagotavljanje stabilnih posnetkov Nikonov sistem zmanjševanja vibracij druge generacije s premikanjem elementa objektiva izničuje tresenje fotoaparata in omogoča uporabo časa osvetlitve, ki je do štirikrat daljši. Celo pri snemanju v polni visoki ločljivosti (1080p) s stereo-zvokom so na voljo napredne funkcije, kot je optični zoom s samodejnim ostrenjem. Da imate na razpolago še več možnosti, COOLPIX P310 omogoča fotografiranje v hitrem ali počasnem posnetku z do 120 posnetki na sekundo. Vgrajen priključek HDMI omogoča, da priklopite fotoaparat neposredno na televizijski sprejemnik visoke ločljivosti ter si takoj ogledate fotografije in videoposnetke z družino in prijatelji.

COOLPIX P310 je na voljo v dveh barvah, črni in beli.

• 7,5-centimetrski (3,0-palčni) zaslon LCD z 921.000 pikami: Ne glede na to ali fotografirate na soncu ali v šibki svetlobi, bo velik zaslon LCD s protiodbojnim nanosom zagotavljal oster kontrast in jasen prikaz.
• Način samodejnega HDR: Zajame fotografije z osupljivimi tonalnimi podrobnostmi v vsaki situaciji, če fotografirate v načinu HDR. Fotoaparat združi dva posnetka pri različnih osvetlitvah med enim proženjem sprožilca ter ustvari fotografijo s širokim dinamičnim razponom in bogatimi barvnimi gradacijami.
• Preprosta panorama 360/180: Premaknite fotoaparat po navpični ali vodoravni osi, da ustvarite dinamične panorame.
• 3D-fotografiranje: Ustvarite 3D-sliko, ki jo lahko predvajate na televizijskih sprejemnikih in računalnikih, ki so zmožni predvajanja 3D-slike. Fotoaparat združi dva posnetka iz različnih položajev. Drugi posnetek se naredi samodejno, ko fotoaparat zazna, da ste v pravem položaju.
• Gumb za izbiro načina delovanja z ročnimi načini osvetlitve (P/S/A/M) in uporabniški način, v katerem lahko takoj prikličete želene nastavitve fotoaparata.
• Hitro neprekinjeno fotografiranje: Zajemite do 5 posnetkov pri polni ločljivosti pri 6 posnetkih na sekundo, ali do 30 posnetkov pri polni ločljivosti pri hitrosti 1 posnetek na sekundo.
• Samodejno ostrenje s sledenjem motiva: zajemite ostre posnetke motivov, ki nočejo ali ne morejo biti pri miru.
• Brezžični prenos: Združljiv s karticami Eye-Fi X2 (ali novejšimi). Prenesite digitalne fotografije (v zapisu JPEG) neposredno v telefon ali osebni računalnik, nato pa se povežite v splet in izkoristite vse možnosti, ki vam jih ponuja Nikonova storitev za skupno rabo fotografij my Picturetown.

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Nove funkcije za urejanje videoposnetkov po vzoru vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.