22/08/2012

Stilski dotik: predstavljamo elegantni COOLPIX S6400

22. avgust 2012, Slovenija: Danes je družba Nikon razširila serijo fotoaparatov COOLPIX z barvitim fotoaparatom COOLPIX S6400, lepo oblikovanim fotoaparatom z velikim razponom zooma, ki omogoča zabavno in kakovostno fotografiranje prijateljev in družine. Da bi čisto vsaki fotografiji in videoposnetku dali osebno noto, lahko ultra tanki fotoaparat COOLPIX S6400 upravljate s 7,5-centimetrskim zaslonom na dotik, tako preprosto pregledujete fotografije in na njih uporabite različne učinke. Hkrati od zadaj osvetljeni senzor CMOS s 16 milijoni slikovnih točk sodeluje z 12-kratnim optičnim zoomom ter tako zagotovi žive fotografije in videoposnetke pri vsaki svetlobi.

Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v družbi Nikon Europe, je to komentiral tako: "Fotoaparat COOLPIX S6400 je zelo lep fotoaparat, ki ga lahko spravite v žep, ko se zabavate s prijatelji, ali pa v prtljago, ko se odpravljate po svetu. Na voljo je v petih živahnih barvah, zato boste vedno fotografirali v slogu ne glede na to, ali boste zajeli čudovite portrete ali fantastične krajine."

Čudovito ostre fotografije in zmožnost zajema najrazličnejših fotografskih priložnosti niso nujno omejene na večje fotoaparate. Kljub svojemu tankemu, samo 19,8 mm debelemu ohišju¹ ima COOLPIX S6400 širokokotni objektiv NIKKOR z 12-kratnim optičnim zoomom, tako da lahko kader približate ali pa ga povečate in zajamete prav vse prijatelje.


¹ Na najtanjšem delu

Ne glede na to, ali fotografirate popoln sončni zahod, temačen koncert ali romantično večerjo ob svečah, vedno boste opazili prednosti od zadaj osvetljenega senzorja CMOS s 16 milijoni slikovnih točk. Ker vsaka slikovna točka prejme več svetlobe, lahko ta senzor skupaj s procesorjem EXPEED C2 zagotovi čiste posnetke kadarkoli, podnevi ali ponoči.

Pri fotoaparatu COOLPIX S6400 vam ni treba izbirati med pametjo in lepoto. Vrhunski 7,5-centimetrski široki zaslon LCD s 460.000 točkami, občutljiv na dotik, omogoča intuitivno upravljanje in predvajanje z dotikom, saj ima tehnologijo gladkega dotika in prevleko proti odsevom Clear Color Display družbe Nikon. Ko posnamete želeni prizor, vam način hitri učinek (Quick Effect) omogoča, da takoj dodate še malo sloga. Pritisnite ikono učinka na zaslonu in izbirajte med pomanjšanimi sličicami 19 različnih učinkov, vključno s fotoaparatom igračo, selektivnimi barvami in učinkom slike.

S pritiskom na namenski gumb za snemanje videa takoj preklopite s fotografij na video in lahko začnete snemati video v ločljivosti Full HD, prizoru pa se lahko približate z objektivom z 12-kratnim zoomom. Funkcija začasne prekinitve snemanja (Record Pause) vam omogoči, da zaustavite in nato nadaljujete snemanje videoposnetka, fotoaparat pa ustvari eno samo datoteko videoposnetka za nepretrgano predvajanje.

- Inteligentno krmiljenje sistema AF: fotoaparat samodejno izbere najboljši način za določanje goriščne dolžine za ostre in jasne posnetke ne glede na to, kje je motiv in kje je postavljen v kadru.

- 20 scenskih načinov: zagotovite si vrhunske rezultate tako, da izberete način, ki ustreza pogojem fotografiranja, ali pa pustite, da Samodejni izbor scene to stori namesto vas.

- Stabilizacija objektiva (zmanjšanje vibracij pri premikanju objektiva): naj bodo vaše fotografije in videoposnetki jasni in ne zamegljeni zaradi premikanja objektiva, saj imate na voljo Nikonovo samodejno tehnologijo zmanjšanja vibracij, ki v realnem času odpravlja učinke tresenja fotoaparata.

- Preprečevanje zamegljenih fotografij. Visoka občutljivost ISO (do 3200) za ostre fotografije v slabi svetlobi. Zaznavanje gibanja izravnava premikanje fotoaparata in motiva. Načina nočni portret in krajina zagotavljata čiste posnetke tudi pri šibki svetlobi. Samodejni HDR zagotavlja podrobne fotografije tudi za kontrastne scene, kot je sončna plaža.

- Enostavna panorama 360°/180°:
samo pomaknite fotoaparat navpično ali vodoravno – in že boste ustvarili dinamične panorame.


Fotoaparat COOLPIX S6400 je na voljo v petih barvah: črni, rdeči, srebrni, vijolični in modri.