22/08/2012

Fotoaparat za modno brv: predstavljamo modni COOLPIX S01

Ljubljana, Slovenija 22. avgust 2012: Družba Nikon Europe je predstavila COOLPIX S01, osupljiv superkompaktni fotoaparat, ki je daleč najbolj stilski dodatek seriji COOLPIX. Čeprav je ohišje manjše od kreditne kartice, je stilno tako dovršeno, da ga bodo zagotovo opazili. Ta fotoaparat, ki ga lahko uporabite kjer koli in kadar koli, je na voljo v svetleče rdeči, zrcalni, beli, črni ali rožnati barvi in se ponaša z objektivom NIKKOR s 3-kratnim optičnim zoomom, 6,2-centimetrskim zaslonom na dotik, slikovnim senzorjem CCD z 10,1 milijona slikovnih točk, 7,3 GB notranjega pomnilnika in snemanjem videoposnetkov v ločljivosti 720p.

Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe, je to komentiral tako: „Fotoaparatu COOLPIX S01 se ni mogoče upreti. Z ultra kompaktnim ohišjem, ki je lahko kot peresce, je neverjetno privlačen, hkrati pa ima dovolj vrhunske tehnologije, da boste vedno zajeli čudovite fotografije. Ko ga imate v torbici ali torbi, verjetno niti ne boste vedeli, da ga nosite, ko pa ga povlečete na plan, bosta objektiv s 3-kratnim optičnim zoomom in slikovni senzor z 10,1 milijona slikovnih točk nedvomno pustila vtis. Z zaslonom na dotik, ki je preprost za uporabo, sta snemanje videoposnetkov s posebnimi učinki in uporaba kreativnih filtrov na zajetih fotografijah prav zabavna. Ta fotoaparat ni samo stilski modni dodatek, je tudi miniaturni strokovnjak za fotografijo in videoposnetke.“

Z vgrajeno baterijo in 7,3 GB notranjega pomnilnika lahko elegantni in drobni COOLPIX S01 shrani do 3000 fotografij pri polni ločljivosti ali tri ure videoposnetka v kakovosti VGA, hkrati pa ne potrebujete pomnilniških kartic ali zunanjih polnilnikov.

Obenem vas intuitivno upravljanje z zaslonom na dotik spodbuja, da ga uporabljate ter zajamete čudovite fotografije in videoposnetke s slikovnim senzorjem CCD z 10,1 milijona slikovnih točk. Od videoposnetka, na katerem ste uporabili nostalgični učinek sepije, do retro-fotografij s filtrom Toy Camera – za vašo ustvarjalno žilico je na voljo ogromno učinkov. Velike ikone menijev omogočajo preprosto navigacijo po zaslonu na dotik, hkrati pa lahko prilagodite domači zaslon, da ustreza vašim željam, ali pa za ozadje uporabite lastno fotografijo.

- Objektiv NIKKOR s 3-kratnim optičnim zoomom (29–87 mm): uživajte v prednostih vrhunske tehnologije objektivov Nikon. Od skupinskih fotografij do portretov – ta objektiv bo povsod poskrbel za vrhunske fotografije in videoposnetke.

- Videoposnetki v visoki ločljivosti HD (720p): preprosto zabeležite utrip življenja v visoki ločljivosti. Preprosto se dotaknite zaslona v načinu za videoposnetke in že snemate!

- Zaznavanje zamaknjenosti fotografije:
Zaznavanje zamaknjenosti fotografije zmanjša učinek tresenja fotoaparata ter tako kompenzira premikanje fotoaparata in motiva. Visoka svetlobna občutljivost ISO (do 1600) preprečuje nastanek zamegljenih fotografij pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov ali fotografiranju pri šibki svetlobi.

- Enostavni samodejni način s samodejnim izborom scene: fotoaparat samodejno izbere optimalni scenski način delovanja za pogoje, v katerih fotografirate, zato boste vedno dobili vrhunske rezultate.

- EXPEED C2: Napredni sistem za obdelavo fotografij EXPEED družbe Nikon optimizira vso tehnologijo fotoaparata za hitro odzivnost, odlično delovanje in vrhunsko kakovost slike.

- Polnjenje prek USB in polnilnika: baterijo lahko polnite prek računalnika s priloženim kablom USB.

Fotoaparat COOLPIX S01 je na voljo v petih barvah: zrcalni, rožnati, rdeči, črni in beli.