22/08/2012

Bodite ustvarjalni s fotoaparatom Nikon COOLPIX P7700

Ljubljana, Slovenija, 22. avgust 2012: Družba Nikon je danes predstavila fotoaparat COOLPIX P7700 – presenetljivo majhen fotoaparat za perfekcioniste. Fotoaparat P7700, ki zagotavlja žive fotografije tudi pri šibkejši svetlobi, saj lahko dosežemo naravno zamegljenost ozadja, ima objektiv NIKKOR z izjemno svetlobno jakostjo f/2,0–4,0 in 7,1-kratnim optičnim zoomom, veliki 1/1,7-palčni od zadaj osvetljeni senzor 12-MP CMOS (z 12 milijoni slikovnih točk), stabilizacijo objektiva (zmanjševanje vibracij pri premikanju objektiva), videoposnetke v polni ločljivosti Full HD, zapis datotek RAW in 7,5-centimetrski kotno-premični zaslonom LCD.

Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v družbi Nikon Europe, je to komentiral tako: "COOLPIX P7700 je prenosni genij. Svetli objektiv NIKKOR je vrhunsko izdelan optični sklop, saj ima razpon goriščnice od 28 do 200 mm in svetlobno jakost f/2,0-4,0 ter skupaj z zelo občutljivim senzorjem CMOS zagotavljata čiste in podrobne fotografije v vseh svetlobnih razmerah. Hkrati novi kotno premični zaslon LCD odpira nove možnosti, saj lahko v vseh perspektivah posnamete vse, kar hočete zajeti, še posebej pri videoposnetkih."

Ne glede na to, v kakšnih razmerah fotografirate, vam napredna tehnologija objektiva Nikon v fotoaparatu COOLPIX P7700 zagotavlja izjemno natančnost, ostrino slike in odličen kontrast. Objektiv vsebuje dve ED leči, ki zmanjšujeta barvna popačenja, filter nevtralne gostote omogoča boljši nadzor količine svetlobe, ki pride skozi objektiv, krožna zaslonka s sedmimi lamelami pa poskrbi za naravno zamegljenost ozadja. Ko želite nadzorovati kakovost svetlobe, lahko vklopite vgrajeno bliskavico s funkcijo upravljanja in uporabite sistem osvetljevanja Nikon Creative Lighting System z najrazličnejšimi združljivimi bliskavicami Speedlight.

COOLPIX P7700 bo zadovoljil vsakega nadobudnega režiserja, ki hoče imeti nekaj prenosnega, a vsestranskega. Tako lahko snemate videoposnetke v ločljivosti Full HD (1080p) s prostorskim zvokom, krmilite nastavitve, kot sta svetlobna jakost in ISO v načinu videoposnetek po meri (Custom Movie), med snemanjem uporabljate optični zoom in še dodatno izboljšate snemanje zvoka z uporabo izhodnega priključka za zunanji mikrofon.

Načini osvetlitve PSAM omogočajo boljši ustvarjalni nadzor, trije uporabniški načini pa zagotavljajo, da boste lahko kadarkoli priklicali želene nastavitve fotoaparata. Dva nastavljiva funkcijska gumba sta bližnjici do izbranih nastavitev in pomenita, da vam za najpogostejše nastavitve ne bo več treba v meni, ukazni številčnici na sprednji in zadnji strani pa omogočata preprost dostop do ključnih nastavitev fotoaparata in gladek ročni nadzor.

Sedaj lahko fotografirate iz vsakega kota s 7,5-centimetrskim zaslonom z 921.000 pikami, ki se poleg tega ponaša še s širokim vidnim kotom in prevleko proti odsevu. Kotno-premični zaslon prikaže 100 % barv RGB, visoko kontrastno razmerje pa vas bo še toliko bolj navdušilo.

Hitri sistem za obdelavo slik EXPEED C2 omogoča izboljšano kakovost slike in snemanje videa, hkrati pa zagotavlja vrhunsko občutljivost z minimalnim šumom celo pri visokih vrednostih ISO.

Stabilizacija objektiva (zmanjševanje vibracij pri premikanju objektiva): napredni sistem stabilizacije objektiva Nikon zmanjša učinek tresenja fotoaparata v realnem času in vam omogoča, da uporabljate podaljšano osvetlitev (majhne hitrosti zaslonk; te lahko ostanejo odprte med štiri pritiska na gumb za spremembo goriščne razdalje).

Visoka občutljivost ISO (razširljiva na ustreznik ISO 6400):
zmanjša nevarnost zamegljenih fotografij s hitro premikajočimi se motivi ali v šibki svetlobi. ISO lahko ročno nastavite na ustreznik ISO od 80 do 6400, ki je na voljo z nastavitvijo Hi1.

Hiter odziv za poenostavljen delovni tok in fotografiranje brez stresa. Hitro preklapljajte med funkcijami ter uživajte v skoraj takojšnjem vklopu, izjemno hitrem samodejnem ostrenju (AF) in zelo kratkem zamiku pri pritisku sprožilca.

Fotografiranje v zapisu RAW:
fotografije lahko posnamete in shranite v kakovostnem zapisu NRW, čeprav uporabljate vgrajene funkcije, kot so neprekinjeno fotografiranje in nastavitve Picture Control.

Picture Controls: nadzorujte barve svojih fotografij in videoposnetkov. Nastavite živost barv ali stopnjo ostrenja še pred fotografiranjem v vseh štirih načinih osvetlitve (P/S/A/M). Dve funkciji za nadzor slik po meri (Custom Picture Controls) vam omogočata, da zaobidete meni in nastavite bližnjice do najljubših nastavitev.

Prilagodljivo hitro neprekinjeno fotografiranje:
izbirate lahko med tremi različnimi hitrostmi neprekinjenega fotografiranja: 8 posnetkov na sekundo (do 6 posnetkov), 4 posnetki na sekundo (do 6 posnetkov) in 1 posnetek na sekundo (do 30 posnetkov).

Učinki in filtri: snemajte fotografije in videoposnetke s posebnimi učinki ali pa uporabite filter na že posnetih fotografijah. Med posebnimi učinki je tudi funkcija slikanje (Painting), ki daje vašim fotografijam videz slikarskih mojstrovin. Med filtri je na voljo filter za selektivno barvanje, ki ustvari črno-bele fotografije, pusti pa barve po vaši izbiri.

Brezžični prenos: združljiv je s karticami Eye-Fi X2 (ali novejšimi) za neposreden prenos v pametne telefone ter na pomnilniške kartice SD, SDHC in SDXC.

Združljivi pripomočki:
da bi kar najbolje izkoristili fotoaparat, so vam na voljo pripomočki Nikon, kot so bliskavice Speedlight, daljinski sprožilec ML-L3, filtri 40,5 mm, kabelski daljinski sprožilec MC-DC2 in enota GPS GP-1.


Fotoaparat COOLPIX P7700 je na voljo v črni barvi.