01-07-2008

Nova zmogljiva bliskavica SpeedLight SB-900

Predstavljamo Nikonovo najsodobnejšo bliskavico: edinstveno rešitev za nadzor osvetlitve

Podjetje Nikon Europe je danes predstavilo povsem novo bliskavico Nikon SB-900 z izjemno hitrostjo, vrhunskim delovanjem in razširjenim obsegom zooma. SB-900 ima premični difuzer in vir svetlobe z obsegom zooma od 17 mm do 200 mm, ki ga doseže v samo 1,2 sekunde, pri tem pa še vedno enakomerno porazdeli svetlobo. Vsestranska nova bliskavica ima tri vzorce osvetlitve (sredinsko uteženo/standardno/izenačeno), ki jih izbirate glede na izbrani motiv.

»Uporabniki uvrščajo Nikonove bliskavice med najboljše v industriji,« je povedal Robert Cristina, direktor oddelka za profesionalne izdelke in NPS v podjetju Nikon Europe. »Novi model SB-900 je ustvarjen za prihodnost; s pritiskom na gumb zagotavlja uporabnikom resnično velike možnosti ustvarjanja,« je še dodal.

Bliskavica SB-900 je primerna tako za formate DX kot FX. Glede na format senzorja fotoaparata, na katerega je pritrjena, samodejno izbere ustrezen vzorec porazdelitve svetlobe. Prav tako samodejno zazna pritrjene fluorescenčne ali volframove barvne filtre ter poskrbi, da fotoaparat preklopi na ustrezno nastavitev beline. SB-900 je primerna za moderen hiter način fotografiranja: lahko se sproži z več zaporednimi močnimi bliski, ki jih omogoča izboljšan sistem obnovitve, in ima vgrajen termalni senzor, ki ščiti enoto pred pregretjem. Združljiva je z vsemi drugimi bliskavicami in dodatno opremo, znano pod imenom Nikonov kreativni sistem osvetljevanja, in jo lahko uporabite z različnimi kompleti osvetljevanja z več bliskavicami. Njen odbojni sistem osvetljevanja omogoča glava, ki jo lahko nagnete do 90º navzgor in do 11º navzdol ali zavrtite vodoravno za 180º. Na ta način je bliskavica SB-900 skorajda nepogrešljiva dodatna oprema, ki fotografom odpira nove ustvarjalne priložnosti.

Bliskavica SB-900 bo na voljo od 1. julija 2008 dalje.