01-07-2008

Objektiva PC-E MICRO NIKKOR 45 MM F/2,8D ED in PC-E MICRO NIKKOR 85 MM F/2,8D

NIKKOR objektiva za nadzor perspektive (PC-E) s svojo optiko ustvarjata perspektivo naravnega videza, zato sta posebej namenjena studijski in arhitekturni fotografiji. Nano-kristalna prevleka zagotavlja vrhunske optične rezultate pri fotografiranju z modernimi digitalnimi fotoaparati SLR.

Nikon Europe predstavlja dva nova objektiva NIKKOR: PC-E MIKRO NIKKOR 45MM F/2,8D ED in PC-E MICRO NIKKOR 85MM F/2,8 D. Objektiva PC NIKKOR sta namenjena posebej za uporabo v arhitekturni, komercialni in pokrajinski fotografiji. Možnosti nadzora perspektive vključujejo mehanizem za nagibanje in premikanje, obračanje ter nadzor samodejne zaslonke.

Robert Cristina, direktor oddelka za profesionalne izdelke in NPS v podjetju Nikon Europe komentira: »Novi modeli NIKKOR bodo še posebej razveselili uporabnike, ki z digitalnimi fotoaparati formata FX, kot sta D3 in D700, fotografirajo arhitekturne motive in pokrajino,« in dodaja: »Tako kot model PC-E 24 mm f/3,5D ED, ki je prišel na tržišče v začetku leta, sta ta dva objektiva NIKKOR pomemben dodatek v optiki za specializirano fotografijo.«

Oba objektiva zagotavljata vsestransko vrhunsko ostrino in svetlost pri vseh razdaljah: od makrofotografiranja do neskončnosti. Imata tudi najmodernejšo Nikonovo nanokristalno prevleko proti odsevom za preprečevanje nastanka lis in neenakomerne osvetljenosti, ki nastane zaradi notranjega odseva pri nagibanju in premikanju.

Objektivi PC NIKKOR so dovolj robustni za profesionalno uporabo na prostem ali v studiu. Imajo okroglo diafragmo iz devetih ploščic, ki ustvarja dobro znani učinek »bokeh«, po katerem so znani objektivi NIKKOR: neizostreni predmeti v ozadju slike so mehki, naravnega videza in nevsiljivi.

45-mm goriščna razdalja novega objektiva PC-E MICRO NIKKOR 45 MM F/2,8D ED ustvari perspektivo naravnega videza, ki jo fotograf lahko ustvarjalno nadzira. PC-E MICRO NIKKOR 45 MM F/2,8D ED ima element iz ED-stekla, ki zmanjšuje barvno odstopanje, najmanjšo goriščno razdaljo 25 cm in najmanjšo zaslonko f/32.

PC-E MICRO NIKKOR 85 MM F/2,8D je zamenjava za obstoječi objektiv PC Micro NIKKOR 85 mm f/2,8 D in je zlasti primeren za fotografiranje motivov na mizi in ustvarjalne portrete. Ima podobno optično zasnovo kot njegov predhodnik, je pa lažji in manjši, ima najmanjšo goriščno razdaljo 39 cm in najmanjšo zaslonko f/32.