20-05-2009

Nikon D5000 – nova perspektiva

Nikon Europe predstavlja nov digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat za ljubiteljske fotografe in družine: D5000. Fotoaparat ima številne funkcije, s katerimi je fotografiranje enostavno in zabavno, iz konkurence pa izstopa po edinstvenem kotno-premičnem zaslonu LCD, s katerim boste zlahka fotografirali iz katerega koli kota.

D5000 je podedoval revolucionarno zmogljivost snemanja videoposnetkov HD, Nikonovo lastniško funkcijo D-Film, ki je bila prvič predstavljena v fotoaparatu D90. Zaradi obširnih funkcij za urejanje v fotoaparatu, širokega izbora scenskih načinov, senzorja z 12,3 milijona slikovnih pik in visoko občutljivostjo od ISO 200 do 3200 (ki jo je mogoče razširiti do ISO 100 in ISO 6400) za fotografiranje v številnih različnih pogojih osvetlitve, boste s tem fotoaparatom lažje kot kdaj koli prej posneli slike odlične kakovosti.

»Nikon s tem fotoaparatom zagotavlja odlično kakovost slike in tehnologijo vrhunskih Nikonovih modelov, zato se bodo lahko uporabniki sami prepričali o odlični kakovosti, po kateri slovi Nikon,« je dejal Jordi Brinkman, PM za Nikon Europe. »Z edinstvenim kotno-premičnim zaslonom LCD fotoaparata D5000 boste zlahka fotografirali iz katerega koli kota, kar bo zagotovilo povsem novo perspektivo vaših fotografij. Dodatna prednost, funkcija D-Film (prvič predstavljena v fotoaparatu D90), bo zdaj na voljo širšemu krogu uporabnikov, ki se želijo zabavati pri fotografiranju in hkrati uriti svoje spretnosti ali nadgraditi svoj obstoječi digitalni zrcalno-refleksni aparat.«