09/02/2011

Nikon predstavlja COOLPIX S9100 z 18-kratnim super-zoomom

Ljubljana, Slovenija, 9. februarja 2011 – Podjetje Nikon Europe je danes obogatilo svojo zbirko COOLPIX z modelom COOLPIX S9100. Gre za kompakten fotoaparat z izjemnim zoomom, ki omogoča fotografiranje širokokotnih in super telefoto posnetkov. Zmogljivosti zooma v fotoaparatu COOLPIX S9100 so skoraj neverjetne za tako tanek in lahek model. Širokokotni objektiv NIKKOR z 18-kratnim zoomom pokriva doseg od 25 mm do 450 mm.


Za izjemno fotografiranje v vseh pogojih ima fotoaparat zelo občutljiv slikovni senzor CMOS z osvetlitvijo od zadaj, tako da tudi pri šibki ali zelo močni svetlobi preprosto posnamete slike, ki na dnevnih ali nočnih fotografijah poustvarjajo prizore, kakršne ste videli v resnici. Ponudbo fotoaparata zaokrožuje možnost snemanja videoposnetkov v polni HD ločljivosti (1080p) s stereo zvokom.


“COOLPIX S9100 odpira nove možnosti ljudem, ki v kompaktnem ohišju zahtevajo veliko zmogljivost. S pokritostjo kotov od širokokotnega do super teleobjektiva, možnostjo snemanja videoposnetkov v polni HD ločljivosti in funkcijami, s katerimi posnamete nočne posnetke enako preprosto kot tiste podnevi, omogoča ta tanek in moderen fotoaparat ustvarjalno svobodo in zajemanje slik, kot jih vidite.” je povedal Sander van Velzen, direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe.

Z zmogljivim širokokotnim objektivom NIKKOR z 18-kratnim zoomom omogoča COOLPIX S9100 neverjetno natančnost in izjemno ločljivost tako pri snemanju pokrajine kot večjih skupin ljudi. Z največjo enakovredno goriščno razdaljo 450 mm lahko povsem preprosto zajamete oddaljene predmete, tako da bo postal COOLPIX S9100 vaš najboljši spremljevalec na potovanjih.Nova funkcija Easy Panorama (Preprosta panorama) razširi vaš pogled na fotografije v obsegu 360° and 180°. Panoramski prizor lahko fotografirate navpično ali vodoravno, senzor CMOS pa sestavlja okvire v hitrem zaporedju in ustvari čudovito panoramsko sliko.

Slike, posnete ponoči, ki so vas do zdaj vedno razočarale, bodo s fotoaparatom COOLPIX S9100 postale stvar preteklosti. Slikovni senzor CMOS z osvetlitvijo od zadaj in 12,1 milijona slikovnih točk poveča količino svetlobe, ki jo prejme posamezna točka, ter tako izboljša občutljivost in zmanjša zamegljenost med fotografiranjem pri različnih pogojih svetlobe.


Če uporabljate način delovanja za nočni portret, ki ga preprosto izberete z gumbom za izbiro načina delovanja, bodo nočni prizori in portreti v zaprtih prostorih natančno taki, kot jih vidite. Fotoaparat namreč posname zaporedne posnetke (z bliskavico ali brez nje), na katerih sta motiv portreta in ozadje osvetljena ločeno. Nato zaporedne slike združi v čudovite nočne portrete, kjer sta motiv in ozadje zajeta pristno in naravno.

Tehnologija preprečevanja zameglitve samodejno preprečuje zameglitev slik na sedem različnih načinov:


• Hkrati lahko za večjo zaščito nastavite hibridni VR (premikanje senzorja in elektronsko zmanjšanje vibracije), ki zmanjša učinek tresenja fotoaparata.
• Visoka svetlobna občutljivost ISO (do 3200) preprečuje nastanek zamegljenih slik pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov ali fotografiranju pri šibki svetlobi.
• Zaznavanje gibanja izravnava premikanje fotoaparata in motiva.
• Izbirnik najboljšega posnetka (BSS) iz niza do 10 zaporednih posnetkov samodejno izbere najbolj ostrega.
• Način delovanja za nočni portret kombinira slike z različno osvetlitvijo, s čimer zmanjša zameglitev.
• Način fotografiranja nočne pokrajine omogoča snemanje ostrih slik pri nizki vrednosti ISO.
• Način fotografiranja s svetlobo od zadaj (HDR) za izjemne tonalne lastnosti v kakršnih koli okoliščinah.

S posebnim gumbom za snemanje videoposnetkov lahko takoj preklopite s fotografij na snemanje videoposnetkov v polni HD ločljivosti s stereo zvokom. Med snemanjem videoposnetka, kjer sta na voljo optični zoom in samodejna izostritev, lahko kadar koli posnamete tudi sliko. Svojo ustvarjalnost lahko izrazite še z možnostjo snemanja videoposnetkov v počasnem ali hitrem načinu s hitrostjo do 240 posnetkov na sekundo (QVGA).


Fotoaparat ima vgrajen mini priključek HDMI s podporo za HDMI-CEC, tako da ga lahko priključite na HD televizor in si videoposnetke ogledate v polni HD ločljivosti skupaj z družino in prijatelji.


Velik 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD visoke ločljivosti z 921.000 pikami omogoča reprodukcijo živahnih barv in oster kontrast. Ponaša se z Nikonovo inovativno tehnologijo zaslonov Clear Color, ki zmanjšuje porabo energije in odsevanje tudi pri močni sončni svetlobi.

COOLPIX S9100 vam z raznovrstnimi učinki filtrov omogoča, da domiselno spreminjate slike in videoposnetke še preden jih posnamete ali po tem. Pred fotografiranjem slike ali videoposnetka lahko v načinu delovanja s posebnimi učinki preprosto dodate učinke, med drugim enobarvno kontrastno sliko v več odtenkih, mehko izostritev, nostalgično sepijo in izbirno barvo. Izbiro učinka lahko preverite na zaslonu LCD preden posnamete sliko ali videoposnetek.


Po fotografiranju lahko v meniju za retuširanje izboljšate posnete fotografije brez uporabe računalnika, saj so v fotoaparatu na voljo razni učinki filtrov, med drugim Cross Screen (Zvezdni učinek), ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek. S kreativnim drsnikom pa lahko hitro in preprosto prilagajate svetlost, nasičenost in barvni ton slike.


Nepogrešljiva funkcija fotoaparata COOLPIX S9100 je Nikonov sistem za pametne portrete, ki vključuje vrsto samodejnih funkcij, kot so vgrajeni sistem za odstranitev učinka rdečih oči (In-Camera Red-Eye Fix™), opozorilo za preprečevanje mežikanja, odštevalnik za nasmeh in mehčanje kože, s katerimi bodo tudi najbolj sramežljive osebe videti odlično.


COOLPIX S9100 je na voljo v treh barvah: rdeči, črni in temno srebrni.

ViewNX 2 je celovit paket programske opreme, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno uvažanje, pregledovanje, urejanje ter skupno rabo slik in videoposnetkov. ViewNX 2, ki je nadgradnja izjemno uspešne programske opreme ViewNX, je uporabniku prijazen paket z velikim številom funkcij, ki bistveno presegajo tiste, ki so na voljo kot del operacijskega sistema računalnika. Nove napredne funkcije za urejanje videoposnetkov izhajajo neposredno iz Nikonove priznane linije fotoaparatov DSLR in omogočajo ustvarjanje fantastičnih posnetkov. ViewNX 2 je priložen vsem Nikonovim digitalnim fotoaparatom in je na voljo tudi za brezplačen prenos.

Izvirni sistem za obdelavo fotografij EXPEED vsebuje vse znanje in tehnologije, ki so rezultat Nikonovih dolgoletnih izkušenj. EXPEED C2, najnovejša nadgradnja Nikonovega priznanega sistema, zdaj z izboljšano funkcijo snemanja videoposnetkov, visoko občutljivostjo in največjo možno kakovostjo slike še dodatno razširja možnosti fotografiranja. EXPEED C2 izboljšuje izkoristek slikovnega senzorja ter zagotavlja jasne in resničnostne slike z živahnimi barvami, manjšim šumom in gladkimi tonskimi prehodi za izjemne fotografije in videoposnetke.

Slike lahko zdaj shranite na varnem in zaščitenem mestu s storitvijo my Picturetown (www.mypicturetown.com), Nikonovo brezplačno spletno storitvijo za shranjevanje digitalnih fotografij in skupno rabo. Fotografije lahko preprosto delite s prijatelji, v spletnih zbirkah pa lahko urejate dragocene spomine. Na voljo imate 2 GB prostora za shranjevanje več tisoč zabeleženih spominov, pri čemer lahko kadar koli nadgradite svoje članstvo z računom Gold Account (Zlati račun), če želite shraniti še več slik.