08/01/2013

Predstavljamo Nikon COOLPIX S6500 s povezljivostjo Wi-Fi in COOLPIX S2700

Ljubljana, Slovenija, 8. januar 2013 – Družba Nikon Europe je danes dopolnila serijo kompaktnih fotoaparatov COOLPIX z dvema novima fotoaparatoma, ki sta tako stilska, da ju boste vzeli s sabo kamor koli greste. Barviti S6500 z vgrajeno povezljivostjo Wi-Fi, senzorjem CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in širokokotnim objektivom NIKKOR z 12-kratnim optičnim zoomom vam omogoča, da nemudoma delite svoje izkušnje, se povežete v internet in takoj prenesete kakovostne posnetke. Elegantni in stilski S2700 je sicer žepne velikosti, a ima širokokotni objektiv NIKKOR s 6-kratnim zoomom, 16 milijonov slikovnih točk, 6,7-centimetrski (2.7-palčni) zaslon LCD s prevleko proti odsevu in snemanje videoposnetkov v ločljivosti HD (720p).


»COOLPIX S6500 in COOLPIX S2700 sta zasnovana za to, da zlahka dobite čudovite fotografije in videoposnetke, ko potujete po svetu, S6500 pa vam omogoča, da jih takoj delite na spletu,« je povedal Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke družbe Nikon Europe. »Širokokotna objektiva obeh modelov pomenita, da lahko uporabite široki kot za skupinske posnetke ali se zelo približate tisti osebi, ki vam pomeni največ, medtem ko sistem pametnega portreta in možnost glamuroznega retuširanja poskrbita, da bodo portreti kar najprivlačnejši. S fotoaparatom S6500 imate na voljo še možnost takojšnjega deljenja fotografij s prijatelji in družino po omrežju Wi-Fi, tako da lahko vaše čudovite fotografije vidijo takoj, ko jih posnamete.«

S6500 – zoomirajte in delite

S fotoaparatom COOLPIX S6500 vam ne bo več treba sklepati kompromisov med kakovostjo slike in takojšnjim prenosom. Objektiv NIKKOR z 12-kratnim optičnim zoomom in širokim kotom (25–300 mm) vam pomaga zajeti natančne, visokoločljive posnetke, ne glede na to ali ste čisto blizu ali pa fotografirate z daljave, hkrati pa bo od zadaj osvetljeni senzor CMOS s 16 milijoni slikovnih točk zagotovil, da bo osvetlitev ravno prava, ne glede na to ali fotografirate sončni zahod, temačen koncert ali romantično večerjo ob svečah.

Snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti full HD (1080p) je preprosto, saj lahko s posebnim gumbom za snemanje videoposnetkov s fotografiranja takoj preklopite na snemanje videoposnetkov. Nikonova tehnologija samodejnega zmanjšanja vibracij preprečuje učinke tresenja fotoaparata v realnem času, zato se lahko osredotočite na kompozicijo.

Ko ste posneli fotografije in videoposnetke, ki bi jih radi delili z drugimi, pa jih z vgrajenim Wi-Fi lahko neposredno prenesete v pametno napravo, tako da bodo pripravljene za prenos v vaše najljubše družabne medije. Lahko pa pametno napravo uporabite tudi kot daljinski upravljalnik za fotoaparat, kar je še posebej priročno pri avtoportretih.

Fotoaparat COOLPIX S6500 je na voljo v šestih živahnih barvah: srebrni, črni, rdeči, modri, beli in oranžni.*

S2700 – barviti način za zajem vašega življenja

Tanki S2700 se prilega vaši dlani, kot bi bil izdelan zanjo, le 20,7 mm debelo ohišje pa je na voljo v najrazličnejših čudovitih barvah. Objektiv NIKKOR s 6-kratnim optičnim zoomom zagotavlja natančno fotografiranje, senzor CCD s 16 milijoni slikovnih točk pa jasne fotografije in čiste videoposnetke HD (720p).

Pametne samodejne funkcije prilagodijo nastavitve fotoaparata, zato morate fotoaparat le usmeriti in pritisniti sprožilec, in že dobite popolne rezultate. Vaš motiv bo v vsakem primeru videti čudovito zaradi sistema pametnega portreta, ki ima funkcije, kot so časomerilec nasmeha, zaznavanje mežikanja, mehčanje kože in vgrajen sistem za odstranitev učinka rdečih oči v fotoaparatu. Ko zajamete posnetek, lahko izbirate med osmimi možnostmi glamuroznega retuširanja, da bodo portreti še lepši.

Fotoaparat COOLPIX S2700 je na voljo v sedmih barvah: srebrni, črni, rdeči, vijolični, modri, rožnati s črtastimi vzorci in vijolični s črtastimi vzorci.*

7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD s 460.000 pikami: ne glede na to ali slikate pri močni ali šibki svetlobi, je slika na velikem zaslonu LCD z Nikonovo tehnologijo Clear Color Display vedno kontrastna in jasna.
Samodejni način HDR: z njim lahko posnamete slike z izjemnimi tonalnimi podrobnostmi v vsaki situaciji. V načinu HDR z enim pritiskom sprožilca fotoaparat združi dva posnetka, posneta pri različnih osvetlitvah, da ustvari sliko s širokim dinamičnim dosegom in bogatimi barvnimi prehodi.
Preprosta panorama 360º/180º: premaknite fotoaparat po navpični ali vodoravni osi, da ustvarite dinamične panorame.
Hitro zaporedno fotografiranje: enostavno zajemite ostre posnetke hitre akcije. Fotoaparat lahko posname do sedem zaporednih slik s hitrostjo kar 10 posnetkov na sekundo.
Meni za retuširanje: izboljšajte fotografije kar na licu mesta, saj imate na voljo več različnih filtrov, tudi način hitrih filtrov pri predvajanju. Ima vrsto učinkov filtrov, med drugim selektivno barvo, ki spremeni sliko v enobarvno sliko v več odtenkih, nato pa doda barvo po vaši izbiri ali zvezdni učinek, ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek.
19 scenskih načinov: scenski načini delovanja samodejno optimizirajo nastavitve fotoaparata za priljubljene fotografske sloge in učinke. Tako lahko že samo z izbiro načina, ki najbolje ustreza situaciji, dosežete odlične rezultate.
3D-fotografiranje: ustvarite 3D-sliko, ki jo lahko predvajate na televizijskih sprejemnikih in računalnikih, ki so zmožni predvajanja 3D-slike.
AF s sledenjem motivu: zajemite ostre posnetke motivov v gibanju. AF s sledenjem poskrbi, da fotoaparat ves čas ostri izbrani motiv, tudi če se ta premika.
EXPEED C2: Nikonov hiter in zmogljiv sistem za obdelavo slik omogoča hitro delovanje, izboljšano snemanje videoposnetkov, visoko občutljivost in vrhunsko kakovost slik.

Zmanjševanje zameglitve pri gibanju: zmanjša učinek tresenja fotoaparata in gibanja motiva. Visoka svetlobna občutljivost ISO (do 3200) preprečuje nastanek zamegljenih slik zaradi hitro premikajočih se motivov ali šibke svetlobe, izbirnik najboljšega posnetka (BSS) pa samodejno izbere najostrejši posnetek med 10 zaporednimi posnetki.
Meni za retuširanje: izboljšajte fotografije že v fotoaparatu, saj imate na voljo več različnih filtrov. Med drugim je na voljo tudi selektivna barva, ki spremeni sliko v enobarvno sliko v več odtenkih, nato pa doda barvo po vaši izbiri ali zvezdni učinek, ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek.
Litij-ionska baterija: polnilna, zato omogoča daljšo uporabo in je okolju prijazna.
AF s sledenjem motivu: zajemite ostre posnetke motivov v gibanju. AF za sledenje motivu zagotovi, da fotoaparat ves čas ostri izbrani motiv, tudi če se ta premika.
Sistem za obdelavo slik EXPEED C2: omogoča izboljšano snemanje videoposnetkov, visoko občutljivo delovanje in najvišjo kakovost slik.


*Razpoložljivost izdelka se lahko razlikuje glede na državo.