24.8.2011

Dva stilska superzoom fotoaparata razširjata serijo COOLPIX

Ljubjana, Slovenija, 24. avgust 2011 – Družba Nikon Europe je danes najavila dva nova kompaktna fotoaparata razreda superzoom iz serije COOLPIX Style (S). Ta dvojec sestavljata barviti COOLPIX S6200, ultra kompakten fotoaparat s 16 milijoni slikovnih točk in širokokotnim objektivom NIKKOR z 10-kratnim zoomom, ter zmogljivi in natančni COOLPIX S8200, s tipalom CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in širokokotnim objektivom NIKKOR s 14-kratnim zoomom.

»Fotoaparata odpirata nove možnosti za vse tiste, ki potrebujejo vrhunsko zmogljivost v kompaktnem ohišju,« je povedal Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe. »COOLPIX S6200 je fotoaparat, ki ga imate lahko vedno s sabo, hkrati pa je dovolj vsestranski, da boste lahko zajeli osupljive fotografije, ne glede na to ali delate intimne portrete prijateljev ali pa iz množice občinstva fotografirate svojo najljubšo skupino. COOLPIX S8200 pa pokriva vse goriščnice od širokega kota do supertele območja in je izjemno odziven, tako da nikdar ne boste zamudili pravega trenutka, ne glede na to kako daleč je vaš motiv.«

Super stilski, super prenosni superzoom – COOLPIX S6200

OOLPIX S6200 v svojem osupljivem in nadvse prenosnem ohišju skriva navdušujoč širokokotni objektiv NIKKOR z 10-kratnim zoomom. Tipalo z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik omogoča fotografiranje z neverjetnimi podrobnostmi, ustvarjalne reze in ustvarjanje čudovitih povečav v velikosti plakata. Samodejne funkcije proti zamegljeni sliki zagotavljajo vedno fantastične rezultate, način za nočno pokrajino pa omogoča kakovostne slike v slabi svetlobi.

Fotoaparat COOLPIX S6200 spodbudi vašo ustvarjalnost, saj lahko z njim fotografirate ali snemate videoposnetke s posebnimi učinki, na fotografijah pa lahko po zajemu uporabite raznovrstne filtre. Učinki, s katerimi lahko fotografirate, so »mehka ostrina« in »nostalgična sepija«, filtri v fotoaparatu, s katerimi lahko še izboljšate fotografije, pa so učinek »zvezdaste svetlobe«, »ribje oko« in »učinek miniature«.

Za zagotavljanje kakovostnih videoposnetkov ima COOLPIX S6200 možnost snemanja videoposnetkov v ločljivosti HD (720p) s stereo zvokom, štiri napredne funkcije za zmanjševanje zamegljenosti in visoko občutljivost ISO (do 3200), ki še dodatno zmanjša tveganje za zamegljene slike pri hitro premikajočih se motivih v slabi svetlobi.

Fotoaparat COOLPIX S6200 je na voljo v šestih barvah: beli, rdeči, črni, modri, srebrni in rožnati.

Moč zooma v kompaktnem ohišju obliki – COOLPIX S8200

Fotoaparat COOLPIX S8200 nima samo močnega širokokotnega objektiva NIKKOR s 14-kratnim zoomom, temveč tudi zelo občutljivo slikovno tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk, ki je osvetljeno od zadaj, tako da lahko zajame prizor celo v slabi svetlobi ali zelo svetlih pogojih. Tako bodo dnevni in nočni posnetki poustvarjeni natančno tako, kot ste jih izkusili. V kombinaciji s hitrim samodejnim ostrenjem, neverjetno hitrim zagonom in visokim številom zaporednih posnetkov bo ta fotoaparat zagotovil, da nikdar ne boste zamudili dogajanja. Da bi bila kombinacija še bolj navdušujoča, ima tudi zmožnost snemanja videoposnetkov v polni ločljivosti HD (1080p) s stereo zvokom, tako da dobite najbolj vsestranski fotoaparat do zdaj.

Fotoaparat COOLPIX S8200 je na voljo v štirih barvah: črni, rdeči, srebrni in beli.

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Na novo vključene napredne funkcije za urejanje videoposnetkov so vzete neposredno iz vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, tako da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, z manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.