24.8.2011

Družba Nikon predstavlja nov par stilskih fotoaparatov v seriji COOLPIX

Ljubljana, Slovenija, 24. avgust 2011 – Družba Nikon Europe je danes okrepila svojo serijo COOLPIX Style (S) z dvema novima modeloma, ki postavljata nova merila za barvit slog in prefinjenost v tankem ohišju. Ta dva fotoaparata sta izjemno tanki COOLPIX S4150 s pametnim delovanjem na dotik ter novi zmogljivi in priročni kompaktni COOLPIX S6150 s 16 milijoni slikovnih točk z objektivom s 7-kratnim zoomom.


»Tako COOLPIX S4150 kot COOLPIX S6150 sta zasnovana, da zajameta dogajanje v pravem trenutku,« je povedal Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v družbi Nikon Europe. »Tanki COOLPIX S4150 je tako privlačen, da ga boste vedno hoteli imeti s sabo, funkcije, kot je snemanje videoposnetkov v ločljivosti HD 720p, pa zagotavljajo, da ne boste zamudili niti trenutka. COOLPIX S6150 je tako majhen, da ga lahko spravite v torbico ali žep, hkrati pa je dovolj močan, da brez težav zajame čudovite posnetke krajin in bližinske posnetke.«

Intuitiven dotik – COOLPIX S4150

Pri fotoaparatu COOLPIX S4150 prav res ni potrebe, da bi izbirali med videzom in vsebino. Ta domišljeni fotoaparat s 14 milijoni slikovnih točk je na voljo v petih osupljivih barvah, vključno z rdečo in bronasto; ker pa je debel samo 2 cm in težak le 128 g, skoraj ne boste vedeli, da ga imate pri sebi. Ko morate zajeti pomembne dogodke v življenju, je v trenutku pripravljen, s snemanjem v ločljivosti HD (720p) z enim dotikom in 5-kratnim optičnim zoomom, ki vas približa dogajanju ne glede na to, ali ste na športnem dogodku, koncertu ali slavnostni podelitvi diplom.

Intuitivni 7,5-centimetrski (3-palčni) visokoločljivostni zaslon LCD na dotik s 460.000 slikovnimi pikami omogoča preprosto upravljanje. Pri fotografiranju vam proženje na dotik omogoča, da izberete točko ostrenja preprosto tako, da se dotaknete poljubnega dela kadra. Fotoaparat bo samodejno nastavil pravilno ostrenje in osvetlitev za dotaknjeni predmet. V načinu predvajanja upravljanje na dotik pomeni, da bosta urejanje in pregledovanje fotografij prava zabava, vključuje pa tudi funkcije, kot sta barvanje in diaprojekcija.

Fotoaparat COOLPIX S4150 združuje vrhunsko tehnologijo s preprosto uporabo in širokokotnim objektivom NIKKOR s 5-kratnim zoomom ter slikovnim tipalom CCD z ločljivostjo 14 milijonov slikovnih točk, ki zagotavlja izjemne podrobnosti tudi pri povečavi. Štiri napredne funkcije za zmanjševanje zamegljenosti zagotavljajo, da bo vpliv premikanja motiva, slabe svetlobe in tresenja fotoaparata kar najmanjši. Slike lahko brez težav urejate kar v fotoaparatu z učinki filtrov, kot sta »selektivna izbira barv«, ki pretvori sliko v črno-belo, nato pa obarva izbrano območje, in učinek »zvezdaste svetlobe«, ki svetlobo svetlih predmetov razprši v obliki zvezde.

Fotoaparat COOLPIX S4150 je na voljo v petih barvah: rdeči, črni, vijolični, medeno bronasti in srebrni.

Najboljši sopotnik na potovanjih – COOLPIX S6150

Če bi se radi še bolj približali dogajanju, ima COOLPIX S6150 napredne funkcije, s katerimi izstopa iz množice. Ima širokokotni objektiv NIKKOR s 7-kratnim zoomom, ki pokriva goriščnice od 28 do 196 mm, slikovno tipalo s 16 milijoni slikovnih točk pa zagotavlja fotografije, ki so dovolj ostre, da bodo ostale osupljivo ostre tudi pri velikih povečavah v velikosti plakata.

Še nikoli ni bilo tako preprosto zajeti posnetka, ki ga želite. Usmerite fotoaparat v motiv, dotaknite se 7,5-centimetrskega (3-palčnega) visokoločljivostnega zaslona na dotik s 460.000 točkami ter nastavite in izostrite fotografijo. Za spomine, ki zahtevajo več kot le fotografijo, je na voljo namenski gumb za snemanje videoposnetkov, tako da lahko takoj preklopite na snemanje. Zaslon na dotik vam omogoča, da se pomikate po slikah in izberite ter uredite tiste, ki si zaslužijo vašo ustvarjalno pozornost. Fotoaparat COOLPIX S6150 ima vgrajeno funkcijo za urejanje fotografij, tako da imate dostop do tehnologij družbe Nikon, kot so »hitro retuširanje«, »aktivna D-osvetlitev«, »mehka izostritev« in še mnogo drugih.

Štiri funkcije proti zameglitvi, ki samodejno izničijo učinke tresenja fotoaparata, premikanja motiva ali slabe svetlobe zagotavljajo čudovite podrobnosti na posnetkih. Zmanjševanje vibracij s premikanjem objektiva je samo ena od naprednih tehnologij, ki zagotavlja vrhunske rezultate, tudi ko fotografirate premikajoče se motive pri polnem zoomu, tako da vam COOLPIX S6150 vedno zagotavlja čiste in jasne fotografije.

Fotoaparat COOLPIX S6150 je na voljo v petih barvah: vijolični, črni, rdeči, rožnati in srebrni.

ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro in preprosto uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Na novo vključene napredne funkcije za urejanje videoposnetkov so vzete neposredno iz vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, tako da lahko uporabniki ustvarjajo osupljive videoposnetke. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije, razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon, EXPEED C2, še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, z manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

Zdaj lahko svoje posnetke varno shranite na spletnem mestu my Picturetown (www.mypicturetown.com), brezplačni storitvi za shranjevanje in skupno rabo fotografij, ki ga vodi družba Nikon. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.