21/02/2013

Naslednik prodajne uspešnice, COOLPIX S3500

Ljubljana, Slovenija, 21. februar 2013 – Družba Nikon je danes najavila novega člana v seriji kompaktnih fotoaparatov COOLPIX S. Je naslednik izjemno uspešnega modela S3300, ki je bil najbolje prodajan fotoaparat v vseh kategorijah v Evropi. Barvita serija S3500 je ravno tako privlačna, kot je pametna, saj ima širokokotni objektiv NIKKOR s 7-kratnim zoomom, 6,7-centimetrski (2,7-palčni) zaslon LCD, tehnologijo zmanjševanja vibracij pri premikanju objektiva, snemanje videoposnetkov v ločljivosti 720p in vgrajene učinke filtrov.

Nicolas Gillet, vodja izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe, je to komentiral tako: »COOLPIX S3500 je kot nalašč, da zajamete vesele trenutke. Samodejna izostritev skupaj s tehnologijo zmanjševanja vibracij odpravlja učinke tresenja fotoaparata in zagotavlja čiste, jasne slike, širokokotni objektiv z optičnim zoomom pa pokriva tako skupinske fotografije kot portrete iz bližine. Izjemno oblikovanje in kakovostna izvedba v različnih privlačnih barvah, vključno s priljubljenimi črtastimi vzorci, pomenita, da ga boste s sabo vzeli povsod.«

Ta fotoaparat zlahka spravite v žep, hkrati pa je izjemno zmogljiv. Zato je COOLPIX S3500 odlična izbira za potepe po mestih, saj je bolj vsestranski kot pametni telefoni. Kljub tankemu, le 20,5 milimetra debelemu ohišju se ponaša z objektivom NIKKOR s 7-kratnim optičnim zoomom s tehnologijo zmanjšanja vibracij, ki zagotavlja jasne, čiste slike in videoposnetke ne glede na to, ali snemate prijatelje na zabavi ali pa zoomirate znamenitost.


Fotoaparat S3500 stvari naredi preproste, zato ne bo omejeval vaše ustvarjalnosti. Z osemnajstimi različnimi scenskimi načini samodejno optimizira nastavitve fotoaparata za najpogostejše primere fotografiranja, sistem za pametne portrete pa nudi najrazličnejše načine samodejnega zaznavanja, ki omogočajo brezhibne portrete. Možnosti za glamurozno retuširanje omogočajo, da portretiranca še polepšate, meni za retuširanje pa ima najrazličnejše možnosti za izboljševanje fotografij, vključno z načinom za hitre učinke v predvajanju. Ima tudi vrsto učinkov filtrov, med drugim selektivno barvo, ki spremeni sliko v enobarvno v več odtenkih, nato pa doda barvo po vaši izbiri ali zvezdni učinek, ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek.


Ko zberete fotografije, na katere ste ponosni, bodo tudi najdrobnejše podrobnosti, ki jih zagotavlja senzor CCD z ločljivostjo 20 milijoni slikovnih točk, zagotavljale, da boste lahko natisnili res velike fotografije – zato ne bo več izgovora, da nimate spominov, ki bi si zaslužili mesto na steni. Lahko pa spomine tudi delite na spletu. S kartice Eye-Fi X2 (ali novejše) digitalne fotografije v zapisu JPEG le prenesete neposredno v pametno napravo ali računalnik.


Nadobudni filmarji bodo navdušeni nad jasnim snemanjem videoposnetkov v visoki ločljivosti HD (720p), ki je na voljo preprosto s pritiskom na gumb za snemanje videoposnetka. Vse najboljše trenutke lahko zajamete takoj in jih predvajate na velikem, 6,7-centimetrskem (2,7-palčnem) zaslonu LCD. Tudi pri močni dnevni svetlobi ali v mraku velik zaslon LCD s prilagajanjem svetlosti omogoča jasno fotografiranje in predvajanje.


Fotoaparat COOLPIX S3500 je na voljo v osmih barvah: vijolični, srebrni, črni, rdeči, oranžni, rožnati s črtastimi vzorci in modri z rožnatimi vzorci.**Razpoložljivost izdelka se lahko razlikuje glede na državo.